Altaylı’dan çarpıcı iddia: Federasyonun gölge başkanı!

23.02.2021 - 18:11 | Son Güncellenme: 23.02.2021 - 21:44

Bloomberg TV’de pazartesi günleri Emin Çağlar’ın hazırlayıp sunduğu Spor Saati programında yorumculuk yapan Fatih Altaylı, TFF’deki profesyonellerin kazancının neden açıklanmadığını sorgularken, Türkiye Futbol Federasyonu Genel Sekreteri için ‘gizli başkan’ ifadesini kullandı. İşte detaylar...

Altaylı’dan çarpıcı iddia: Federasyonun gölge başkanı!

AJANSSPOR-HABER

Gazeteci Fatih Altaylı, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Genel Sekreteri Kadir Kardaş için ‘gizli başkan’ ifadesini kullandı.


Bloomberg TV’de pazartesi günleri Emin Çağlar’ın hazırlayıp sunduğu Spor Saati programında yorumculuk yapan Altaylı, TFF’deki profesyonellerin kazancının neden açıklanmadığını sordu.


Emin Çağlar, profesyonel bir yöneticinin milli takımın başarılarından ötürü prim istediğini gündeme getirince, Altaylı çarpıcı yorumlarda bulundu.

İşte programın bu bölümündeki diyaloglar:

Kardaş ile Özdemir’in arası açılmış

Emin Çağlar: Profesyonel yönetici. “Benim de payım var” demiş. Ondan sonra da Başkan Nihat Özdemir’le araları açılmış.
Fatih Altaylı: Kimmiş o?
Emin Çağlar: Genel Sekreter Kadir Kardaş olduğu söyleniyor. Sonrasında da Nihat Özdemir’in…
Fatih Altaylı: Federasyonun gizli başkanı demek ki yani.

Hakkında hiç iyi şeyler söylenmedi

Emin Çağlar: Yayıncıyla sorunları ortaya çıkıyor, yanlış yönlendirmeden, yanlış bilgilendirmeden dolayı. Arayıp soranlara da “Nihat Bey’e sorun” gibisinden bir yönlendirmede bulunuyormuş. Böyle bir iddia var. Ne dersiniz? Daha doğrusu şunu sormak gerekiyor; sayın Kadir Kardaş acaba saha ile ilgili ne yapmış da pay istiyor? Gol mü atmış? Fransa maçında penaltı mı kurtarmış?
Fatih Altaylı: Tabii şuna bakmak lazım: Kadir Kardaş’ı tanımam. Tanımam derken yani şahsen bir tanışıklığım yok, hayatta görmedim adamcağızı. Ama hakkında hiç iyi şeyler söylenmedi bugüne kadar yani. İşini yapış biçimi, federasyonda gölge başkan gibi davranıyor olması falan gibi bir sürü yanlışın içerisinde olduğunu, Bein ile olan ilişkiler gibi meselelerde, teminat mektubu döneminde çok hatalar yaptığını söyledik burada. Ama bu meseleye şöyle bakmak lazım: Bu arkadaşın federasyonla yapmış olduğu sözleşmede ne var? Herhalde Kadir Kardaş mıdır adı, her ne ise, bu arkadaş kalkıp da hiçbir yerde olmayan bir parayı ya da hiçbir sözleşmesinde falan geçmeyen bir parayı bana verin diyecek kadar şuurunu yitirmemiştir diye düşünmek istiyorum.

100 bin dolar mı 100 bin TL mi bilmiyorum

Emin Çağlar: İyi niyetli düşünüyorsunuz.
Fatih Altaylı: Çünkü başka türlü olamaz. Şimdi mesela, hakkım olmayan bir şeyi nasıl isterim ki? Bununla ilgili en azından hakkım olduğunu iddia edebileceğim bir dayanağım olması lazım. Böyle bir dayanak var mı? Hayır, yoksa eğer, zaten federasyon bu kişiyi görevden dün kovmayarak büyük bir hata yapıyor demektir. Çünkü sonuçta, sen maaşını alıyorsun. Hem de çok yüksek maaş aldığı söyleniyor federasyondan, 100 bin dolarlardan falan bahsediliyor, bilmiyorum.
Emin Çağlar: 100 bin dolar mı?
Fatih Altaylı: Öyle diyorlar bilmiyorum.
Emin Çağlar: Ben TL biliyordum.
Fatih Altaylı: Ya da TL işte, bilmiyorum. Çok yüksek paralardan bahsediyorlar, dolar diye hatırlıyorum ben de, neyse belki TL’dir bilmiyorum. Büyük paralar aldığı söyleniyor. Büyük paraların yanı sıra, içeride bir takım başka organizasyon içerisinde olduğuyla ilgili zaten çok ağır suçlamalar var. Çıkar çatışması olan pozisyonlar içerisinde olduğu söyleniyor. Bir de üstüne bunu istiyorsan, bunu federasyon neden kovmuyor diye ben merak ederim. Arkasında bunun hangi güç var, bu yüzsüzlükse eğer, çünkü sözleşmeye göre almıyorsa bu yüzsüzlüktür. Bu yüzsüzlüğü yapmasına cevaz veren ilişkiler ağı nedir? Ben onu merak ederim o zaman.

Maaşları ana muhalefet de sordu ama

Emin Çağlar: Bir açıklama gelir diye düşünüyoruz da, düşündüğümüz bir çok şey zaten olmuyor.
Fatih Altaylı: Hiçbir açıklama gelmedi. Vardır çünkü, onun arkasında biri vardır, o onun amcasının oğludur, o onun dayısıdır, onu oraya bilmem kim atamıştır, oradan gelmiştir, bir sürü bir şey vardır.
Emin Çağlar: Umarız bu konu aşağılarda kalmaz, gündemde olur. Konuşulur ki, o zaman gerçek ortaya çıksın.
Fatih Altaylı: Ben sana söyleyeyim, bu kapatılır gider bu konu. Türkiye’de her şeyin olduğu gibi bunun da kapatılacağından emin olabilirsin. Hatta belki kendisine, “Ya tamam fazla uzatma, biz sana açıktan bir para veririz” falan deyip kapatabilirler. Yahu, bu federasyon, bütün kulüplerin ve bu federasyon Türkiye’nin federasyonu değil mi? En azından kulüplerin, bütün kulüplerin değilse bile. Bu federasyonun bordrosunda kaç kişi var? Bunlar hangi maaşları alıyorlar? Bunları kimse öğrenebildi mi? Federasyonun ortağı olan kulüpler öğrenebildi mi bunu? Birtakım gazetecilere paralar falan veriliyor diyoruz, danışmanlık adı altında. Bunlarla ilgili bir bilgi açıklandı mı? Bunu soranlara bir şey söylendi mi? Ana muhalefet partisi dahil, olmak üzere.
Emin Çağlar: O günden beri cevap yok. Ses yok…

Senin için hazırladığımız haberler