Alternatif yayıncı mı arıyorlar? Hasan Kartal, canlı yayında açıkladı!

16.04.2020 - 14:42 | Son Güncellenme: 16.04.2020 - 14:49

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, spor gündemine yönelik çok özel açıklamalar yaptı. Koronavirüsten Rizespor nasıl etkilendi? Yayıncı kuruluşun ödeme yapmama kararı neleri değiştirecek?

Alternatif yayıncı mı arıyorlar? Hasan Kartal, canlı yayında açıkladı!

Çaykur Rizespor Başkanı Hasan Kartal, yayıncı kuruluşun maçlar başlayana kadar kulüplere ödeme yapmama kararını değerlendirdi. Koronavirüs sürecinde kulüplerin ciddi bir gelir kaleminden yoksun olduğuna dikkati çeken Kartal, "Bu sezonu unutalım ama gelecek sezon ne olacak? Ortada bir plan yok. Hastalık bitse de kulüplerdeki hastalıklı süreç başlayacak" dedi. Rizespor, COVID-19 salgını ve beraberinde getirdiği sıkıntılardan nasıl etkilendi? Futbolcular alacaklarından feragat edecek mi? Tüm sorulara Hasan Kartal yanıt verdi.

Radyospor'da Gün Ortası programında Emrah Karalinç'in sorularını yanıtlayan Hasan Kartal'ın açıklamaları şu şekilde:

Hasan Kartal: "Bu sürece artık pozitif yönden bakmaya çalışıyoruz"

Sürece artık pozitif yönden bakmaya çalıştıklarını anlatan Kartal, "Bu süreçte dinlendik. Maçlar sebebiyle çok fazla seyahat oluyordu. Olumlu tarafından bakmaya çalışıyoruz. Aile olarak koronavirüsten korunuyoruz. Ama işe gitmek de zorundayız. Sosyal mesafeyi koruyoruz. Sürecin bitmesini temenni ediyoruz" dedi.

Hasan Kartal: "Yayıncı kuruluşun ödemesi gereken parayı ödememesi doğru değil"

Yakın zamanda yayıncı kuruluşun aldığı, maçlar oynanıncaya kadar kulüplere ödeme yapmama kararını yorumlayan Kartal, "Yayıncı kuruluştan para gelmediğinde etkilenmemek mümkün değil. Herkes etkilenecek. Yayıncı kuruluşun mart ayında ödemesi gereken paraları ödememesi doğru değil. Bundan sonraki süreç için tereddüt var mı? Olmaması lazım. Çünkü; abonelikler devam ediyor. Burada esas sıkıntıya giren kulüplerdir. Kulüplerin zaten ekonomileri sıkıntılı. Ödeme de olmayınca daha büyük problem olacak. Böyle giderse gelecek sezon tüm kulüpler ciddi sorunlar yaşayacaktır" ifadelerini kullandı.

Hasan Kartal: "Alternatif yayıncı konuşuluyor ama ortak noktada buluşmak daha mantıklı"

Kulüplerin alternatif bir yayıncı arayıp aramadığında ise Kartal, "Kulüpler Birliği'nde yeni, alternatif bir yayıncının bulunması konusu da konuşuluyor. Bu şartlar altında nasıl olur bilemiyorum. Ortak bir noktada buluşulması gerekiyor. Somut adımlar atılması lazım. Önünü görmüyor kulüpler. Büyük dediğimiz kulüpler de batakta. Diğer kulüpler de öyle. Bu sezonu bıraktık, gelecek sezon da problem devam edecek. Görünen o" yanıtını verdi.

Hasan Kartal: "Hastalık bitecek, kulüplerdeki hastalıklı süreç başlayacak"

Kartal gelecek sezonun da belirsiz olduğunu vurgularken, "Önümüzdeki sezonu kurtarmanın derdinde olmamız lazım. Kalan maçları nasıl oynarız diye tartışıyoruz. Gelecek sene ne olacak? Matematiksel hesap yapıldı mı? Yapılmadı. Belirsizlik hakim. A planı, B planı olacak demiyor kimse. Pandemi geçerse ki inşallah geçecek. Bir plan yok. Bu sezonu unutup, gelecek sezonu nasıl kurtarırız ona bakmak gerek. Kulüpleri sıkıntıdan nasıl kurtarırız? Hastalık bitecek, kulüplerdeki hastalıklı süreç başlayacak" diye konuştu.

Rizespor'dan salgın korkusu nedeniyle ayrılmak isteyen oldu mu?

Salgından özellikle Rizespor'daki yabancı futbolcuların nasıl etkilendiği sorusuna da yanıt veren Kartal şunları söyledi:

"Çaykur Rizespor'da futbolcuların hiçbiri ayrılmak gibi bir niyette değil. Antrenmanlarına devam ediyorlar. Evlerinde yaptıkları çalışmalar elbette sahadaki antrenman kadar faydalı olmayacak. Bu çocukları sahaya sürdüğünde sakatlık sorunları da olacak. İyi şekilde yönetilen kulüpler yoluna devam eder. Sporcusu ile problem yaşayan, para ödeyemeyen kulüpler olacak. Bu da problem."

Rizespor'da futbolcular alacaklarından feragat edecek mi?

Hasan Kartal, futbolcuların alacaklarından feragat etmesi için görüşme yapıp yapmadıklarına ise, "Ekonomik olarak henüz futbolculardan bir feragat istemedik. Çocuklarla bu konuda görüşeceğiz. Bir an önce ortak bir karar alınması ve yol haritasının çizilmesi gerekiyor. O zaman kulüpler de kendisini ona göre hazırlar" yanıtını verdi ve sözlerini tamamladı. 

Senin için hazırladığımız haberler