İşte Beşiktaş'ın Lyon Galibiyetinin Sırrı

25.10.2024 - 10:46 | Son Güncellenme: 25.10.2024 - 10:54

Beşiktaş, Lyon deplasmanında zorlu bir mücadeleden galip ayrıldı. Peki, bu kritik galibiyetin perde arkasında neler yaşandı? Detaylar....

İşte Beşiktaş'ın Lyon Galibiyetinin Sırrı

Kerim ÖZTÜRK

UEFA Avrupa Ligi’nin ilk iki haftasında maç kazanamayan Beşiktaş, Lyon deplasmanından altın değerinde 3 puanla döndü. Ve aldığı bu 3 puan Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’ne tutunmasını sağladı.

Eksiklere rağmen zafer!

Galip takım her zaman alkışlanır ve haklıdır. Kendi evinde, son 13 Avrupa maçını kaybetmemiş bir Lyon’a karşı alınan galibiyet çok değerli… Üstelik bu galibiyeti, kalecisi Mert Günok, savunmasının en önemli ismi Paulista ve takımdaki tek gerçek kanat Milot Rashica sakatken almak çok büyük başarı! Dolayısıyla böylesine değerli bir galibiyetin alındığı maçta Beşiktaşlılar için her şeyden önce yapılması gereken koşulsuz olarak bu sonuca sevinmek ve bu sonuca ulaşan teknik ekip ve oyuncuları tebrik etmek.

Ersin Destanı! Genç kaleci, Beşiktaş'ı Lyon deplasmanında sırtladı

Ancak elbette ki eleştirilerimiz olacak. Çünkü, siyah beyazlı takımın özellikle maçın ilk yarısında oynadığı futbol takımın tüm eksikliklerini de göz önüne serdi. Gio hocanın maçın ilk 60 dakikasında orta sahayı kalabalık tutarak rakipten topu alıp hızlı çıkma planı hiç tutmadı. Aksine bu plan takımın topu ileriye taşıyamamasına ve Beşiktaş’ın Lyon’u tam manasıyla kendi ceza sahasında kabul etmesine neden oldu. İlk yarıda Mert’in yokluğunda kafalarda bir soru işareti oluşturan Ersin’in müthiş performansı, direkten dönen toplar, Lyon’un VAR müdahalesi ile iptal edilen golü ve penaltı kararı Beşiktaş’ın oyuna tutunmasını sağladı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş ve Fenerbahçe devlerden 3 puanı kaptı! İşte ülke puanında son durum...
Habere Git

Gedson, Kara Kartal'ı Avrupa Ligi'nde tuttu

Gio hoca, takımdaki kanat oyuncusu eksikliğinin ve Joao Mario’ya yer bulmanın verdiği bir dezavantajla özellikle Rafa Silva gibi Beşiktaş’ın hücum aklının yüzde 90’ını oluşturan bir oyuncuyu forvet arkası pozisyonundan kanada çektiğinde Beşiktaş topu ileri taşımakta ve orada tutmakta çok zorlanıyor. Bu durum da hem Gedson Fernandes’in hem de Ciro İmmobile’nin performansının düşmesine neden oluyor. Hoca artık anlamalı ki, Beşiktaş’ın sol kanat olmayan kanatları Semih, Muçi, Joao Mario üçlüsünden bu kanadın çalışmasını sağlayan tek isim Semih! Elbette hocanın çeşitli arayışlara girmesi anlaşılabilir. Elbette maça göre kadro tercihleri normal karşılanabilir. Fakat Lyon maçının 65. Dakikasından sonra da gördük ki, Semih sola, Rafa forvet arkasına geçtiğinde takımın hücum gücü çok artıyor. Üstelik bu sistem Gedson Fernandes’i çok rahatlatıp onun da kendi oyununu oynamasını ve gol bulmasını sağlıyor. Kanattan orta sahaya geçtikten birkaç dakika sonra Rafa Silva’nın müthiş asisti ile Gedson’un attığı gol de bunun en büyük kanıtı…

Kanat transferi şart

Tabii ki bu durumun tek sorumlusu da Gio hoca değil. Zira Beşiktaş’ta Milot Rashica dışında tek bir kanat oyuncusu olmaması da bu denemelerin ve arayışların en büyük etkenlerinden bir tanesi. Gedson, Salih, Muçi, Ndour, Chamberlain ve Joao Mario gibi aynı pozisyonda oynayan 6 oyuncunun olduğu bir takımda bir tane gerçek kanat oyuncusu olması biraz da kadro mühendisliğinin de sorgulanması gerektiğini gösteriyor. Ligin devre arasına kadar bu konuda yapılacak bir şey olmasa da sanırım devre arası transfer döneminde siyah beyazlı takımın ilk hamlesi en az bir tane kanat oyuncusu almak olacak.

Büyük moral

İyisiyle kötüsüyle Beşiktaş için en önemli kısım; Pazartesi günü oynayacağı Galatasaray derbisi öncesinde Lyon’dan alınan 3 puan ve bu galibiyetin getirdiği moral oldu. Bu galibiyet için de başta Gedson ve Ersin olmak üzere resmen canını dişine takarak oynayan takımdaki her bir oyuncuyu da tek tek kutlamak gerek!

Senin için hazırladığımız haberler