Türkiye - Ukrayna: 3-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
25.06.2023 - 22:08 | Son Güncellenme: 26.06.2023 - 00:32

Son dakika | CEV Avrupa Altın Ligi finalinde A Milli Erkek Voleybol Takımımız, Ukrayna karşısında 3-2 kazandı. İşte maç sonucu, setler ve yazılı özet.

Türkiye - Ukrayna: 3-2 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

CEV Avrupa Altın Ligi'nde final heyecanı yaşandı. A Milli Erkek Voleybol Takımımız, dev finalde Ukrayna ile karşı karşıya geldi. Filenin Efeleri, zorlu mücadeleyi 3-2 kazandı.

Altın Ligi'nde 3. şampiyonluk! Hedef Challenger Cup

Filenin Efeleri, 2019 ve 2021’in ardından Avrupa Altın Ligi’nde 3. kez şampiyon oldu. Türkiye, 27-30 Temmuz 2023 tarihlerinde Katar’da düzenlenecek FIVB Challenger Kupası’na katılmaya hak kazandı.

 

FIVB Challenger Kupası’nda şampiyon olan ülke ise 2024 FIVB Milletler Ligi (VNL) biletini alacak.

Filenin Efeleri kötü başladı, mutlu bitirdi

Türkiye, Ukrayna karşısındaki maça kötü başladı. Filenin Efeleri, ilk seti 25-14 geride kapattı. İkinci sette reaksiyon gösteren Ay-Yıldızlılar, ikinci seti 25-22, üçüncü seti ise 26-24 önde tamamladı. Dördüncü seti 25-22 kaybeden Ay-Yıldızlılar, karar setinde 15-6 kazanarak, fişi çekti.

İlgini Çekebilir
Galatasaray transfere hız verdi
Habere Git

Ekşi: "Devamı gelecek"

Takım kaptanı Arslan Ekşi, "Dün gerçekten de çok zor maçı çevirdik. İyi oynamadık ama kazanmasını bildik. Son şampiyon Çekya karşısında kazandık. Bugün de rakip Dünya Şampiyonası'nda çıkış yakalayan Ukrayna'ydı. Bize inanan herkese teşekkür ediyorum. Bu takıma değer verenler var. Bunun devamı gelecek. Challenger Cup'a gideceğiz. Yavaş yavaş devamı gelecek" ifadelerini kullandı.

Üstündağ: "Bizim yerimiz burası değil"

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise "Tebrik ediyorum takımı. Dün kötü oynadık ama karakter koyduk, bugün de maçı sonuna kadar bırakmadık. Sonuna kadar mücadele ettik. Mükemmel bir son set oynadık. Takımı kutluyorum. Ülkemizi sevindirdiysek, ne mutlu. Ama daha yolun başındayız. Challenger'a gitmemiz lazım. Bizim yerimiz burası değil" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler