Altınordu efsanesi Altınordu'ya karşı!

14.10.2022 - 14:39 | Son Güncellenme: 14.10.2022 - 14:44

Altınordu Teknik Direktörü Ufuk Kahraman, yıllarca İzmir kulübünün efsanesi olan Hüseyin Eroğlu'nun yönettiği Samsunspor maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Altınordu efsanesi Altınordu'ya karşı!

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

Altınordu Teknik direktörü Ufuk Kahraman,  Radyospor Üçleme programına konuk oldu. Deplasmanda alınan Tuzlaspor galibiyeti hakkında konuşan Ufuk Kahraman, "Bu hafta bizim için çok keyifli ve verimliydi çünkü galibiyet ve 3 puan, bizim meyvemiz. Zaten severek yaptığımız işi, galibiyetle birlikte daha da severek yapmaya başlıyoruz. Kazanabileceğimiz maçları kazanamadığımız için sorun yaşadık ama Tuzla galibiyetiyle psikolojik eşiği de aşmış olduk" dedi.

Hedef play-off ve şampiyonluk

TFF 1. Lig'de 7 maçta toplanılan 6 puanla 16. sırada yer alan Altınordu'da sezon sonu hedeflerini açıklayan Kahraman konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hüseyin Eroğlu hocam 10 yıl sonra bayrağı bana devretti. Altınordu'nun misyonu oyuncu yetiştirmenin yanısıra aynı zamanda rekabetçi, yarışmacı olabilmek. Uzun yıllardır da bunu sürdüren bir kulübüz. TFF 1. Lig, normalde de zor bir lig ama bu sene düşen ve çıkan takımlarla birlikte çok daha zor bir sezon oluyor. İlk 7-8 hafta adaptasyon sürecinden dolayı tüm kulüpler zorlanabiliyor ama bundan sonraki haftalarda seyir zevki çok daha yüksek olacaktır diye düşünüyorum. Bu doğrultuda Altınordu'nun hedefi de öncelikle play-off ve tabii ki şampiyonluk." 

"TFF 1. Lig'in kültürü var"

Ufuk Kahraman, Tuzlaspor galibiyeti ile ilgili de konuştu. Altınordu Teknik Direktörü, "Samsunspor'da Hüseyin hocamın hücum hattı atletik bir yapıda etkililer. Zaten siyahi oyuncuların, atletik yapılı oyuncuların varlığı TFF 1. Lig'in kültürü haline geldi uzun zamandır. Bazı kulüpler zorlanabiliyor bu yapı karşısında çünkü yüksek bir tempo gerektirebiliyor. Rakibinizden iki kat fazla koşmanız, efor sarfetmeniz gerekiyor. Biz de mesela Tuzlaspor maçında böyle oynayarak kazanmasını bildik" dedi.

İlgini Çekebilir
Altınordu'dan kritik üç puan!
Habere Git

Altınordu vizyonu: Oyuncu parlatmak

Emircan Gürlük ve Ali Emre Yanar özelinde Altınordu'nun vizyonunu da hatırlatan Kahraman sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizim bir misyonumuz var. Oyuncularımızı parlatarak yurtdışında takımımızı, ülkemizi temsil edebilmelerini amaçlıyoruz. O anlamda Emircan da bizim için hedef oyunculardan birisi. Kendisine teklifler vardı, devre arası ne olup biter bilemeyiz ancak Emircan şuan Altınordu için çok değerli oyuncularımızdan birisi. Kalecimiz Ali Emre de öyle. 8 yaşından beri kulübümüzde. Tabii kalmasını çok isterim teknik direktör olarak ancak önünü de açmak isteriz elbette. Çünkü bu bizim vizyonumuz."

"Duygusal maç olacak"

Bu hafta Samsunsporla karşılaşacaklarını hatırlatan Ufuk Kahraman, "Hem Hüseyin hocam hem de benim adıma çok duygusal bir maç olacak. Ne yediğimizi bile biliriz birbirimizin, adeta satranç gibi bir oyun olacak. Hüseyin hocamı çok seviyorum, çok kıymetli benim için ama bizim kazanmamız gerekiyor. Çünkü bir çıkış yakalamamız şart artık" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler