Altıntop ve Kuntz'a sert eleştiri! "Sergenler, Bertuğlar kurtarır bu futbolu"

Akın Ungan
09.09.2023 - 09:08 | Son Güncellenme: 09.09.2023 - 09:28

A Milli Takım'ın Ermenistan ile 1-1 berabere kalmasıyla teknik direktör Stefan Kuntz ve Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop eleştirildi. Sergen Yalçın göreve çağırıldı.

Altıntop ve Kuntz'a sert eleştiri! "Sergenler, Bertuğlar kurtarır bu futbolu"

AJANSSPOR HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri D Grubu'nda mücadele eden A Milli Takımımız, Eskişehir'de Ermenistan Milli Takımı ile karşı karşıya geldi. Ay-Yıldızlılar, Ermenistan ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından spor yazarları, teknik direktör Stefan Kuntz ile Milli Takım Sorumlusu Hamit Altıntop'un tercihlerini ve sahada ortaya konan oyunu eleştirdi.

"Ermenistan FIFA sıralamasında 90’ıncı... Rakibimizin seviyesi bu"

Hürriyet'ten Uğur Meleke, Ermenistan'ın FIFA sıralamasında 90'ıncı basamakta olduğuna dikkat çekerek, "Halen FIFA sıralamasında 88’inci sırada Curaçao, 89’da Lüksemburg, 90’ıncı basamakta Ermenistan, 91’de Ekvatoral Gine, 92’de Uganda var. Eskişehir’de oynadığımız rakibimizin seviyesi bu. Curaçao’dan bir tık zayıf, Uganda’dan bir tık iyi rakibimize karşı dün yapmamız gereken tek şey, sahaya doğruları yansıtmak. Yani harika bir gün geçirmemize gerek yok, fantastik sürprizler yapmamıza gerek yok. Savunmada Atletico Madridliler-Romalılar, orta sahada Benfica ve Inter’de sezonu çok iyi açan bir ikilin, onların yanında da Avrupa kupalarında çok iyi işler yapmış Süper Lig oyuncuların var" dedi.

"Kuntz, Onur kulübedeyken Cenk’i orada başlattı"

Yazısına Stefan Kuntz'un Onur Bulut yerine Cenk Özkaçar tercihini eleştirerek devam eden Meleke, "Peki bizim teknik adamımız ne yaptı? Takımında sol bek oynayıp gayet iyi işler yapan Onur kulübedeyken, hayatında birinci ya da ikinci kümede hiç sol bek oynamamış Cenk’i orada başlattı" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Genç Bertuğ, Kuntz'u ipten aldı
Habere Git

"Bu jenerasyona gerçekten yazık oluyor"

Uğur Meleke son olarak, "Milli takımın Interlilerden, Atleticolulardan, Benficalılardan, Romalılardan oluşan bu kaliteli jenerasyonu, maalesef teknik adam seçimleriyle heba olma yolunda. Bu jenerasyona gerçekten yazık oluyor" dedi.

"Nasılsa yeneriz dediğimiz maçlarda başımıza işler açtık"

Sabah'tan Ömer Üründül, "Senelerdir aşamadığımız bir sorunumuz var. Nispeten kolay rakipler karşısında "nasılsa yeneriz" dediğimiz maçlarda çok kritik puanlar kaybederek başımıza çok işler açtık" ifadelerini kullandı.

"Sonlarda beraberliği kurtarabildik"

"Bizim futbolumuzun her zaman vurguladığım gibi oturmuş bir sistemi ve kadro istikrarı yok" diyen Üründül, "Kapalı savunmalar karşısında set oyununda alışılmış yetersizliğimiz vardı. Sırtı dönük oynamayı bilen bir santrforumuz da yoktu. Bu şartlarda sonlarda beraberliği kurtarabildik" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Stefan Kuntz'tan istifa sorusuna yanıt: Neyi eleştiriyorlar?
Habere Git

"Kuntz’un Türkiye kariyeri nihayete ermekten son dakikada kurtuldu"

Fanatik'ten Cem Dizdar, "Maç berabere bitti ve Kuntz’un tartışılan Türkiye kariyeri son dakikalarda gelen golle nihayete ermekten kurtuldu sayılır! Şimdi yaptığı Vargas esprisinden girip futbolu bilmediğinden çıkılacağı kesin ama çok az insan ülkede oynanan oyunun seviyesinden söz edecektir! Haliyle bu futbol ikliminin kurbanı her daim hazırdır" dedi.

"Sergenler, Bertuğlar kurtarır bu futbolu, yaşı geçmiş, işi bitmişler değil"

Fotomaç'tan Turgay Demir, Stefan Kuntz'un yerine Sergen Yalçın'ın gelmesi gerektiğini savundu. Demir, "Kesin olan tek şey şu ki; Kuntz artık o görevde kalamaz. Kalmamalı da… Ancak artık yeni bir şeyler söyleyelim, yıllardır yaptığımız ezberleri bozma zamanıdır. Milli Takım, kimsenin egolarını tatmin edeceği ya da kulüplerin, 'Hoca bizim camiadan olsun' diye yarışacağı bir yer değildir... Gelecekse Sergen Yalçın gelsin. Kurtaracaksa, Sergenler, Bertuğlar kurtarır bu futbolu, yaşı geçmiş, işi bitmişler değil..." dedi.

"Altıntop-Kuntz'a teşekkür edip Sergen Yalçın'ı göreve çağırma vakti"

Sabah'tan Bülent Timurlenk de Sergen Yalçın'ın göreve getirilmesi gerektiğini yazdı. Timurlenk, "Hamit Altıntop-Kuntz'un futbol aklına (!) teşekkür edip ülkenin en önemli futbol akıllarından Sergen Yalçın'ı göreve çağırma vaktidir" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
"En azından berabere bitti"
Habere Git

"Orsato maça deplasman takımı için aşırı hoşgörülü başladı"

Fanatik yazarı eski hakem Deniz Çoban ise maçın hakeminin kararlarını yorumladı. Çoban, "Maçın İtalyan hakemi tecrübeli Orsato maça deplasman takımı için aşırı hoşgörülü başladı. Takımımızın hızını aşırı sertlikle önlemeye çalışan deplasman takımı, ilk yarıyı sadece bir sarı kartla kapadı. Çok daha fazlası olması gerekirdi" ifadelerini kullandı.

"Sarı kart görmüş olsa, Kerem'i düşürdüğünde oyundan atılacaktı"

Deniz Çoban, "Ayrıca ilk yarıda oyunu ısrarla yavaşlatan rakibimizin kalecisi Canvarevic, yine hakemin hoşgörüsünden yararlandı ve birkaç kez uyarılmasına rağmen sarı kart görmedi. 75’te Cancarevic, ceza sahası dışında taç çizgisi kenarında Kerem’i düşürünce bu kez sarı kart gördü. Israrla oyunu yavaşlattığı dakikalarda sarı kart görmüş olsa, bu pozisyonda oyundan atılacaktı. Hakem ayrıca uzatmalarda da cimri davrandı, 8 dakikalık uzatmayı erken bitirdi" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler