Mehmet Büyükekşi: "Artık EURO 2024'e katılma hedefimiz bitti! Sıradaki hedef..."

16.10.2023 - 00:28 | Son Güncellenme: 16.10.2023 - 00:43

T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Türkiye'nin Letonya'yı 4-0 yenerek EURO 2024'e katılması hakkında açıklama yaptı.

Mehmet Büyükekşi: "Artık EURO 2024'e katılma hedefimiz bitti! Sıradaki hedef..."

AJANSSPOR HABER

Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde A Milli Takımımız, Letonya'yı 4-0 yenerek EURO 2024'e katılmayı garantiledi. Mücadelenin ardından T.C. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı (TFF) Mehmet Büyükekşi açıklamalarda bulundu.

Bak: "1 hafta içinde hem 2032 hem 2024"

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Bu akşam muhteşem bir oyunla bana göre daha önce pek çok defa Şampiyonalara gitmemizi engelleyen bu takıma karşı kazandık. Almanya'da olmak güzel. Hırvatistan'daki galibiyet çok önemliydi. Burada taçlandırdık. İşimizi son haftalara bırakmadık. Türkiye 1 hafta içinde hem EURO 2032'nin organizasyonunu kazandı, ardından Perşembe günü Hırvatistan galibiyeti, şimdi de Letonya galibiyeti ile gurur yaşattık" dedi.

"Hırvatistan'da bir şey söylemiştik..."

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Çok şükür. Bir şey söylemiştik Hırvatistan'da... 1 hafta içinde iki Avrupa Şampiyonası'nı garantileyebiliriz demiştik. Hem 2032 yılında Türkiye'de Avrupa Şampiyonasını İtalya ile birlikte düzenleme hakkını elde ettik hem de bugün 2024'te Almanya'ya gitmeyi garantiledik. Çok mutluyuz" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
2024 vizesini aldık... Türkiye "İkinci Vatan"da!
Habere Git

"Artık EURO 2024'e katılma hedefimiz bitti"

Büyükekşi, "Sayın Cumhurbaşkanımız tek tek futbolcularla konuşarak tebrik etti. Tüm vatandaşlarımıza armağan olsun. 2024 yılında artık katılma hedefimiz bitti. Bundan sonraki hedef orada başarılı olmak, gruptan çıkarak daha yükseklere gitmek" ifadelerini kullandı.

"Aman hocam denizi geçip derede boğulmayalım"

Sözlerine devam eden Mehmet Büyükekşi, "3 günden beri uyarıyoruz. Aman hocam denizi geçip derede boğulmayalım diyoruz. Çok şükür güzel bir netice almış olduk" açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler