Amatör heveslerin kurbanı

20.05.2015 - 16:39 | Son Güncellenme: 20.05.2015 - 16:39

Kartalın kanatlarını kırdılar! Zor ve destek beklediği ortamı ve soyunma odasında şampiyonluk havasını yakalayamadılar. Yani en iyi futbolcu ve teknik adam olma kriterini. İngilizler bunu ‘ruhunda en iyi amatörlüğü taşıyan futbolcu en iyi futbolcudur’ diye tarif ederler.

Çok önemli bir eseri sahnelerken çok amatör ama iyi niyetli bir rejisöre veremezsiniz. İşin içinde kavrulmuş acı ve tatlı günler yaşamış deneyimli kişiler gereklidir başarı için. Dirayetli ve tavizsiz! Herkesi mutlu eden değil; kendine güvenen liderdir başarıyı getirecek teknik adam. Ürkek yapılar ve geçmişine dayalı futbolculuk vasfı yetmez teknik adama. Özellikle amatör ve işinde başarılı ya da sosyal yaşamdaki gücü iyi olan kişilerin kulüp yönetmedeki sıkıntıları ve yanlışları bir çok hatayı da beraberinde getirir ülkemizde.

Futbolda tek yetkili ve lider olan teknik direktördür. Şartlarını bildiği bir kulüpte işini ve inandığı futbolcularını duygusal yönetmezse, stratejisini kadere bırakmadan maziye dayalı bir güven ile yola çıkarsa son üç maçta tökezlenmez ve elinden liderlik uçup gitmez  bağıra bağıra!

Kartalın kanatlarını kırdılar! Zor ve destek beklediği ortamı ve soyunma odasında şampiyonluk havasını yakalayamadılar. Yani en iyi futbolcu ve teknik adam olma kriterini. İngilizler bunu ‘ruhunda en iyi amatörlüğü taşıyan futbolcu en iyi futbolcudur’ diye tarif ederler.

Hepimiz heves ederiz. Belki de ülkemizde kendimizi değişen piyasa şartlarında aracılarla iyi pazarlarız. Ya da gerek görmeyiz. Kendimizi dolmuşa müsait, kolay inanan topluma en iyi diye ilan ederiz. Bir avuç suda fırtına yaratılarak kazanılan piyasa ortamından daima hayal kırıklığı çıktığını unuturuz!

Ligimizin kimliğini gözden geçirince sadece son bir aya bakın neler görürsünüz! Daima dışarıdan baskı ve yönlendirme ile yarışan futbol dünyamız kabus ve serap içinde git-gel'ler yaşar. Bir düzine takım düşürenleri kahraman ilan eder veya bir o kadar takıma şampiyon yapan teknik adamları görmeyen yöneticiler amatörlüklerini sürdürürlerken uçup giden milyarların hesabı verilemez(!). Ama UEFA bunu görür ve yine de umursamayız! Bu ortamda da son üç haftaya lider olmak gibi bir avantajla gelen ancak uyarılara önem vermeyen, ürkek ve kararsız yapı(!) Beşiktaşlı Teknik adamın ve futbolcularının tarihi bir başarıya atacakları imzayı elinden alır. Bu bir yıkımdır. Hem de uzun yıllar unutulmayacak kadar..

Bakın futbol dünyasında böyle bir takım saçmalıklar var mı? Bu acı son da üstün nitelikli ve huzursuzluk işaret eden kararsız  hakemleri de gördük. Hatta ligin  başında yürüyen takımların T. Direktör değişimiyle fırtına gibi koştuklarına da şahit olduk.

Tek forvetle, yan pas, geri pas, futbolun temel gerçeklerinden kopuk takımların  kaçan bir avuç gol ve telaş içinde oynayan futbolcularının ayarsız oyunlarını da  yaşadık. Sonuçları yorumlayanların kavgaya uzanan saha dışı yorumlarına da takılarak güncelleştik .!

Kısacası kimilerinin ağabey, kardeş, menajer bağlantıları ile ceplerine inen büyük paralarda gözümüz olmadı ama, adam gibi sonuna kadar mücadele eden futbol gerçeğine ihanet etmeyen başarıların çekişmesi içimizde kaldı galiba !

Senin için hazırladığımız haberler