Amatör kulüplerin yaratıcı koronavirüs önlemleri!

12.04.2020 - 21:33 | Son Güncellenme: 12.04.2020 - 21:47

Tüm dünyada koronavirüsün ekonomik etkileri baş göstermeye başladı. Kulüpler, kendi ölçeklerinde mali önlem alıyorlar. Türkiye'de kulüp yöneticileri nasıl önlem alacağını tartışırken, Almanya'da çarpıcı örnekler var. Hem de bu örnekler amatör kulüplerden.

Amatör kulüplerin yaratıcı koronavirüs önlemleri!

Koronavirüs pandemisi, özellikle küçük kulüpler açısından son derece yıkıcı durumda. Bilet satışlarıyla yaşayan kulüpler, hayatta kalabilmek adına çeşitli önlemler almaya başladı. Bu önlemler, futbolseverler açısından da dikkat çekici cinsten. 

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

Rot-Weiss Essen, sanal bilet uygulamasında 3000'den fazla satış yaptı. Ayrıca yaklaşık 6300 bira satışı gerçekleştirildi. Şu anda kesintiye uğrayan sezonda maçlar devam ederse, sanal biletler gerçeğinin de yerini tutacak ve değişim yapılabilecek. 

FC Energie Cottbus taraftarları, koronavirüsün ekonomik etkilerine bağışıklık kazandıracak antikorlar satın alabiliyor. Şu ana kadar 500'den fazla antikorun toplandığı biliniyor. 

Bir dönem Mustafa Denizli'nin de çalıştırdığı Alemannia Aachen da 'Altın Bilet' uygulaması başlattı. Taraftarlar bu yolla kulübüne gelir kalemi oluşturmuş olacak.

Kickers Offenbach, şimdiden 3000'den fazla sanal bilet  sattı. Ayrıca birçok taraftar bu kampanyaya ciddi ilgi gösteriyor. 

"FSV Frankfurt'un geleceği için biletiniz" adlı bir kampanya da dikkat çekiyor. Sanal bir 3D stadyum turunun karşılığı elbette var. Taraftarlar için bilet ücreti 56.97 Euro tutuyor.

Stuttgarter Kickers, sosyal kurumları da destekleyen bir paket kampanyasında imza attı.Taraftarlar için şal, sanal bilet ya da hastaneler için bir şişe dezenfektan...189 paket hemen satıldı. 

Doğu Berlin'de de yaratıcılık var. Dinamo FC kulübü de COVID-19'a meydan okuyor. Onlar da kendi taraftarlarına özel uygulamalar yapmaya devam edeceklerini duyurmuştu.

1. FC Lok Leipzig de, 'İnsanlar standını doldur' sloganı altında hayali bir rakibe karşı oynayacaklar. Biletler sadece 1 Euro'ya mal oluyor. Şimdiye kadar 85 binin üzerinde bilet satın alındı. 

TuS Koblenz de kulübe destek bekleyenlerden. En az 19.11 Euro bağış yapan herkese, önümüzdeki sezon kendisine özel bir forma hediye edilecek. 5 gün içinde 607 bireysel bağış ve 26 bin Euro gelir elde edildi.

Senin için hazırladığımız haberler