Aminu: "Kadıköy'de kazanırız. Yine gol atarım"

01.03.2019 - 13:33 | Son Güncellenme: 01.03.2019 - 16:33

Aminu: "Kadıköy'de kazanırız. Yine gol atarım"
Çaykur Rizespor'un ligin ikinci yarısında yaptığı çıkışta anahtar oyunculardan bir tanesi olan Aminu Umar, Fenerbahçe maçı öncesi önemli açıklamalar yaptı.  
 

"Kesinlikle zafer için gidiyoruz"

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Aminu, "Çok zor maç olacak. Fenerbahçe iyi bir ekip ve Türkiye'nin en iyi kulüplerinden bir tanesi... Elbette ki bizim açımızdan zor bir maç olacak; ama daha önceki maçlarda yaptığımız gibi bu maçtan da 3 puan alabiliriz. Bizi kesinlikli zafer için sahaya çıkacağız. Kolay olmayacağını biliyoruz; fakat bunun için hazırladık kendimizi. Biz her maça 3 puan hedefiyle çıkıyoruz. Prensibimiz bu maçta da değişmez. Bence 3 puan alabiliriz" dedi. 
 
 

"Fenerbahçe derbiden dolayı daha güçlü"

Tecrübeli orta saha, "Hiç kuşku yok ki 2. yarının en iyi takımlarından bir tanesiyiz. İkinci yarı çok puan topladık. Çok gidiyoruz ve bu her maça daha çok özgüvenle bakmamızı sağlıyor. Derbiyi yakından izledim; ilk yarı Fenerbahçe için gerçekten hayal kırıklığıydı ve ikinci yarı için bir geri dönüş yapabileceklerini sanmıyordum. Fakat ikinci yarıda çok atak yaptılar, cesur davrandılar ve karşılığını aldılar. Fenerbahçe'nin istediği zaman bir maçı çevirebileceğini gördük.
İkinci yarıda çok konsantre olmuşlardı. Çok istemek önemli, bunu yaptılar.  Bence bu geri dönüş Fenerbahçe'ye bize karşı oynayacakları maç öncesi büyük bir özgüven verdi. İlk bölümde maçı kaybediyorlardı; ama sonra geri dönüş yaparak, sanki galip taraf gibi stattan ayrıldılar. Bu nedenle bizim maçta daha iyi olacaklar. Bu çok önemli bir motivasyon kaynağı... Bence işimi çok daha zor olacak" ifadelerini kullandı. 
 
 

"Fenerbahçe büyük bir takım, küme düşmez"

Futbolda her türlü sonucunu olabileceğine vurgu yapan Nijeryalı oyuncu, "Fenerbahçe gerçekten büyük bir takım... Şu ana kadar istediklerini yapamadılar; ama sezonun geri kalan kısmında onlar adına bambaşka bir senaryo ortaya çıkabilir. Tehlikeli bölgeden çıkacaklarına inanıyorum. Kişisel olarak Fenerbahçe'nin küme düşeceğine inanmıyorum. Onlar yukarıya tırmanmak adına her şeyi yapacaklardır" dedi. 
 
 

"Gol attım, yine atarım"

Pek çok maçta takımı adına kilit oyuncu olan Aminu, "Büyük takımlara karşı oynadığınızda, çok başka bir motivasyona sahi oluyorsunuz. Çok sayıda taraftar oluyor ve herkesin gözü sizin üzerinizde... Farklı hissettiriyor ve çoğu zaman potansiyelinizin üzerine çıkıyorsunuz. Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor
 ve Bursaspor ve Başakşehir maçlarında farklı bir duyguya sahip oluyorsunuz. Otomatik olarak konsantre oluyorsunuz. Ama size şunu söyleyebilirim. Biz asla pes etmeyiz.

Geçen sezon 1 Lig'de oynadık ve tekrar dönmek istemiyoruz. Gerçekten daha fazlasını hakettiğimizi düşünüyorum ve bunun için çok çetin bir savaş veriyoruz.  Çok mücadele ediyoruz. Ben yine Fenerbahçe'ye gol atmayı istiyorum. Kesin olarak atacağıma dair söz veremem; ama gol için her şeyi yapacağım. Her forvetin her maçta gol atma arzusu vardı. Ben de bir hücum oyuncusu olarak, her maç için bu düşüncedeyim" diye konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler