Ampute Milli Oyuncu Barış Telli Survivor'da Protezini Çıkardı! Kimdir?

Ali Bozkurt
23.01.2023 - 09:21 | Son Güncellenme: 23.01.2023 - 09:47

TV8'de yayınlanan ve sevilen yarışması 2023 Survivor programında yarışan Ampute Milli Takım oyuncusu Barış Telli, oyun sonrası protezini çıkardı. Kimdir? Detaylar...

Ampute Milli Oyuncu Barış Telli Survivor'da Protezini Çıkardı! Kimdir?

AJANSSPOR HABER

TV8'de yayımlanan 2023 Survivor yarışmasına Ampute Erkek Milli Futbol Takımı oyuncu Barış Telli'de katıldı. Milli oyuncu oynadığı oyunu kazandıktan sonra protezini çıkarıp sevinmesi gündem oldu. İşte detaylar...

Poretizini çıkardı, kutlama yaptı

Barış Telli, denge tahtası üzerinde rakibini suya devirdikten sonra arkadaşlarının yanına gitmeyip sevinmesi gündem oldu. Telli, oyun başlagıç parkuruna gelerek ayak protezini çıkarıp kenara koydu. Daha sonra takım arkadaşlarına doğru dönerek ellerini yukarı kaldırıp ters takla suya atladı. Telli'nin o anları sosyal medyada gündem oldu.

En iyi oyuncu oldu

Survivor'a katıldıktan sonra kendisinden beklenen performansın üstüne çıkan Barış Telli, açılış haftasındaki performansıyla erkeklerin performans birincisi seçildi. Telli, sosyal medyada ise her oyun sonrası gündem olmayı başardı.

Barış Telli kimdir, kaç yaşında?

Survivor 2023 yarışmasına başarılı performans gösteren Ampute milli oyuncu Barış Telli, 1989 yılında Kırıkkale'de dünyaya geldi. Telli, 1993 yılında geçirdiği trafik kazasında sağ bacağını kaybetmişti.Sporcu olma isteğinin çocukluk hayalleri olduğunu dile getiren Telli, spor kariyerine ilk olarak Kırıkkale'nin İsmet Aydınlı İlköğretim Okulu'nun cimnastik takımında başladı. 

2009 yılında tanıştığı spor adamı Hadi Neşet Türkmen'in desteğiyle 2012 yılında özel koşu protezine kavuştu. 2013 Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda 100 m koşu, yüksek atlama ve uzun atlamada üç altın madalya kazandı. Türkiye'yi milli atlet olarak temsil etmeye başladı.

2014 yılında, yüksek atlamada Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazanan Telli, Türkiye rekoru kırmayı başardı. Aynı yılda ise Türkiye Milli Ampute Futbol Takımı ile dördüncü kez Dünya üçüncülüğünü kazandı. 2015 yılında da Türkiye'nin ilk bedensel engelli beden eğitimi öğretmeni olarak atanmıştır.

Senin için hazırladığımız haberler