UEFA Şampiyonlar Ligi | Ajax 0-1 Benfica (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
16.03.2022 - 00:46 | Son Güncellenme: 16.03.2022 - 08:18

Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ikinci maçında Ajax ile Benfica karşılaştı. İlk maçı 2-2 biten zorlu eşleşmede rövanşı alan 1-0 skor ile Benfica oldu. İşte detaylar...

UEFA Şampiyonlar Ligi | Ajax 0-1 Benfica (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR - HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Ajax ile Benfica, zorlu bir mücadele ortaya koydu. İlk maçın 2-2 beraberlik ile sona erdiği dev eşleşmede Benfica, Amsterdam'dan 1-0 galip ayrıldı. Portekizliler, Çeyrek Final biletini almayı başardı.

Ajax zinciri kıramadı

Heyecan dolu mücadelenin ilk yarısı Ajax hakimiyeti ile geçti. Karşılaşmada birçok pozisyona giren, tempolu oynayan ve bu tempoyu belirleyen taraf ev sahibi ekipti. Hollandalılar, gol pozisyonlarında etkili son vuruşları bulamayınca, zinciri kıramadı. Benfica savunmasının iyi işler çıkardığı gecede dakikalar ilerledikçe, Ajax etkisini kaybetti.

Gol olmadı, tedirginlik başladı

İlk yarıdaki baskısını ikinci yarının ortalarına kadar devam ettiren Ajax, dakikalar ilerledikçe ilk maçtaki sonucun verdiği tedirginliğe yenik düştü. Tempolu oyununa ara veren ev sahibi takım, mücadeleyi ortaya yığdı. İlerleyen zamanda gördüğü baskıdan gol yemeyerek çıkmayı başaran Benfica, ikinci yarıda Ajax kalesine yaklaşmaya başladı.

Atan kazandı

Eşleşmenin ilk maçı Portekiz'de 2-2 beraberlik ile sonuçlanmıştı. Bu skorun verdiği tedirginlik, ilerleyen dakikalarda her iki takıma da yansıdı. İlk yarıdaki baskısını, geride boşluk bırakmamak adına ikinci yarı devam ettirmeyen Ajax, az gelişen Benfica ataklarından birinde topu ağlarında gördü. Benfica bu gol ile turu geçen taraf oldu.

Golcü sahnede

Benfica'nın en golcü ismi Darwin Nunez, Ajax karşısında 77. dakikada sahneye çıktı. Uzun boyunun verdiği avantajı kullanan Nunez, sağ kanatta korner direğine yakın bölgeden kazanılan serbest vuruşta Grimaldo'nun yaptığı ortayı, kafa vuruşu ile tamamladı. Nunez, bulduğu bu gol ile Benfica'yı Çeyrek Final'e taşıdı.

Otamendi'nin mücadelesi, Nunez'in golcülüğü

Benfica, Ajax karşısında defansif başarısı ile ön plana çıkarken, Nicolas Otamendi gibi tecrübeli oyuncularının performansı sayesinde turu geçti. Darwin Nunez ise bu sezon çıktığı 33 mücadelede 26 gol bularak, yıldızını parlattı. 22 yaşındaki Uruguaylı forvet, 2 defa da takım arkadaşlarına son pası veren isim oldu.

Senin için hazırladığımız haberler