A. Efes – FB Beko derbisi öncesinde son durum: Larkin…

08.10.2020 - 17:47 | Son Güncellenme: 08.10.2020 - 17:53

THY EuroLeague’de bugün Türk Derbisi heyecanı yaşanıyor. Peki, her iki takımda son durumlar nasıl? Shane Larkin forma giyecek mi? Maçın kritik eşleşmesi hangisi? İşte detaylar...

Bertan ERMAN

Anadolu Efes ile Fenerbahçe Beko, THY EuroLeague normal sezon 2. maçında karşı karşıya gelecek. Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak ve Euroleague’in de haftanın maçı olarak gösterdiği bu önemli karşılaşma, saat 20.30’da başlayacak.

Efes’te Shane Larkin’in yokluğu sürüyor. Lacivert Beyazlılar’ın ABD asıllı Türk yıldızı, sakatlığı nedeniyle bu maçta da görev alamayacak. Yeni transfer Erten Gazi ise, süre aldığı takdirde ilk THY EuroLeague maçı deneyimini yaşayacak.

Vasa'nın sorumluluğu büyük

Öte yandan Avrupa Yakası ekibinde, Larkin’in yokluğunda sayı yükünü Vasilije Micic’in çekmesi bekleniyor. Zira Vasa, yine Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanan ve 73-69 kaybedilen Zenit maçında 17 sayıyla takımın en skorer ismi olurken, yaptığı 9 asistle de takımına önemli katkı sağlıyor. Ayrıca, Krunoslav Simon’un kritik yerlerde aldığı sorumluluklar ve atacağı 3 sayılık basketler, Anadolu Efes’e ivme kazandırıyor.

Brown ve Eddie, Fenerbahçe için kilit isimler

Fenerbahçe Beko ise, yeni bir yapılanma içinde olmasına karşın iyi sonuçlar elde etti. Igor Kokoskov yönetiminde ilk 3 resmi maçını kazanan Sarı Lacivertliler, ilk büyük sınavını da Efes karşısında verecek. Anadolu Yakası ekibinin skor bakımından birçok opsiyonu var. Nando De Colo’nun yanı sıra, Kostas Sloukas’ın yerine gelen Lorenzo Brown’ın hücumda ve savunmada verdiği katkılar, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda Kızılyıldız karşısında galibiyeti getirmişti. Bu maçta Fener adına X-Faktör oyuncu olma potansiyelini taşıyan isim ise Jarell Eddie… EuroLeague için çaylak diye nitelendirilebilecek ABD’li forvet, Kızılyıldız karşısında 5 sayı ile istenileni tam olarak veremese de, ING Basketbol Süper Ligi’nde göstermiş olduğu performansı Anadolu Efes karşısında göstermek isteyecektir. Bu durum, Eddie ile Fenerbahçe Beko’nun Krunoslav Simon ile hamle yapma peşinde olan Efes’e karşı vermesini doğuracak gibi…

MAÇIN EŞLEŞMESİ: Vasilije Micic (İlk maç: 17 sayı, 9 asist) – Nando De Colo (İlk maç: 12 sayı, 3 ribaund, 7 asist)

Senin için hazırladığımız haberler