Stanley Johnson, Anadolu Efes'te!

İsa Kethüda
04.07.2024 - 11:07 | Son Güncellenme: 04.07.2024 - 11:11

Transfer haberleri. Anadolu Efes, G League’de Stockton Kings takımında forma giyen Amerikalı oyuncu Stanley Johnson ile bir yıllık sözleşme imzaladı...

Stanley Johnson, Anadolu Efes'te!

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes, G League’de Stockton Kings takımında forma giyen Amerikalı oyuncu Stanley Johnson ile bir yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu.

Sözleşme 1 yıllık

Kulüpten yapılan açıklamada, "G League’de Stockton Kings takımında forma giyen Amerikalı oyuncu Stanley Johnson ile bir yıllık sözleşme imzaladık.

Forvet pozisyonunda oynuyor

1996 doğumlu oyuncu 1.98 metre boyunda ve forvet pozisyonunda görev yapıyor" ifadelerine yer verildi. 

NBA Draftleri’nde Detroit Pistons tarafından sekizinci sırada seçildi

2015 yılında Arizona Üniversaitesi’nden mezun olan Stanley Johnson, aynı yıl NBA Draftleri’nde Detroit Pistons tarafından sekizinci sırada seçildi. Burada geçirdiği ilk sezonun ardından 2016’da NBDL’in Grand Rapids Drive takımında forma giyen Johnson, sonrasında yeniden Pistons’a dönerek 2019’a kadar Detroit’te görev yaptı. Şubat 2019’da New Orleans Pelicans ile sözleşme imzalayan Amerikalı oyuncu, beş ay sonrasında Toronto Raptors ile anlaştı. Eylül 2021’de bu kez Chicago Bulls takımına geçen Johnson, iki ayın ardından Bulls’tan ayrıldı ve G League takımlarından South Bay Lakers takımına transfer oldu. 

Sezonu G League’de Stockton Kings ile tamamladı

Ocak 2022’de NBA takımlarından Los Angeles Lakers ile 10 günlük kontrat imzalayan Johnson, bu kontratı iki kez daha yeniledikten sonra Lakers ile bu kez iki yıllık sözleşmeyi imzaladı. Ağustos ayında Utah Jazz’a takas edilen Stanley Johnson, dört ay sonra G League takımlarından Sioux Falls Skyforce takımının yolunu tuttu. Bu transferin hemen ardından NBA’de San Antonio Spurs takımına geçen Johnson, üç aylık San Antonio macerasının ardından Sioux Falls Skyforce takımına geri döndü. Aralık 2023’te ise Johnson G League’de Stockton Kings takımı ile sözleşme imzaladı ve geçtiğimiz sezonu burada tamamladı.

Başarıları

Stanley Johnson, 2015 yılında Pac-12 Konferansı’nda “Yılın Çaylağı” seçilirken, aynı sezon sonunda adını konferansın en iyi beşine yazdırdı. Ayrıca Johnson 2015’te “Julius Erwing Yılın Kısa Forveti” ödülünü kazandı.

Altyapıda Amerika Milli Takımları’nda da forma giyen Johnson, 2011’de Meksika’da düzenlenen FIBA Amerika U16 Şampiyonası’nda, 2012’de Litvanya’da düzenlenen U17 Dünya Şampiyonası’nda ve 2014’te Amerika’da organize edilen FIBA Amerika U18 Şampiyonası’nda altın madalya sevinci yaşadı.

NBA’de geçirdiği sekiz yılda 449 maçta forma giyen Johnson, maç başına 6,2 sayı, 3,1 ribaunt ve 1,5 asist ortalamaları ile mücadele etti.

2023-2024 sezonu performansı

Stanley Johnson geçtiğimiz sezon G League’de Stockton Kings forması ile maç başına 27,1 dakika ortalama süre alarak, maç başına 14,2 sayı, 5,3 ribaunt ve 2,7 asist ortalamaları yakaladı.

Senin için hazırladığımız haberler