Anadolu Efes için kolay gece dediler

01.02.2018 - 22:45 | Son Güncellenme: 01.02.2018 - 22:45

Basketbolun  kıyısından bucağından geçenler çok iyi bilir; Avrupa’da en iyi basketbol liginin İspanya olduğunu bilir ve gözü kapalı söyler. Öyle bir ligde puan cetvelinin üçüncüsü olan Valencia.  Euroleague’de her ne kadar 13. olsa da, geçmişte çeşitli kupalarda final ve şampiyonlukları olan Valencia, Anadolu Efes’in konuğu olarak Sinan Erdem’de. Valencia'nın çeşitli şanssızlıklar nedeniyle oyun kurucusu ve bazı oyuncuları yok! Yedi kişilik esas kadrosu ile burada.  Yıllar önce patentini almayı unuttuğum: “Bir takım oyun kurucusu kadar konuşur!” sözü her zaman geçerli. Uzun oyuncudan yana sıkıntısı olmayan ancak topu getirirken zorlanan bir Valencia seyrettik. Her ne kadar yedi kişi geldiler desek de, yedeğin yedekleri ile 9 kişi sahaya sürdüler. İki çeyrekte sadece iki asist, iki top kaybı ile oynadılar. Abalde, Puerto, Martinez, Green ve yakından tanıdığımız Pleiss ellerinden geleni yapıyorlar. İlk çeyrek 23/19 lehimize geçildi. İkinci çeyrekte biraz daha savunmaya emek verilince devreyi 43/31 önde bitirdik.

McCollum 10 sayı ile sahanın en skoreri. Dragic ve Motum her geçen gün daha iyi oynamaya başladılar. Aslında takımda gözle görülür şekilde, basketbol oynamak isteyen Efesli oyuncuları görünce, “derin bir iç çekiyorum.” Neden biliyor musunuz? Efes’e baskı yapıldı, kapatılmaya çalışıldı! Adı Anadolu Efes oldu! Eskiden alkol reklamı deniyordu! Şimdi bira fabrikaları bir bir kapandı! Artık böyle bir reklama da ihtiyaç yok! Bu baskının dışında “Beşiktaş Genel Kurul üyesi olan Tuncay Özilhan’a Efes’i kapat, tüm sponsorluğu üstlenerek Beşiktaş Basketbolunu destekle” diyorlar! Şimdilik böyle birleşmeyi düşünmediğini söyledi. Özilhan temsilcisi olduğu Holding adına yatırımlarını, Mcdonalds, Kipa, Migros gibi gıda markalarına kaydırdı.  Ya da, Efes’i adı geçen firmalarla  basketbola ekleyebilir.

Belki ikna edilirse Tuncay Özilhan,  Beşiktaş’ı en güçlü Türk Takımı yapabilir! Çünkü böyle giderse yıllar yılı basketbolun tek patronu Fenerbahçe olacaktır. Başka bir şampiyon çıkaramayan ülkemizde,  Fenerbahçe müzesini; Türkiye Şampiyonluk Kupaları ile süsleyeceklerdir. Bu şartlarda ezeli rakabet sözü geçerli olmayacak, yerlerde sürünecektir. 500'er seyirciye oynayan Galatasaray ve Beşiktaş ne yazık ki, ezeli rekabete nasıl uyum sağlayacaklar?  Fenerbahçe Doğuş yapılanması, salonu ile, Obrodovic ile yılları içine alacak “EFSANE FENERBAHÇE” ROMANINI OLUŞTURACAKLARDIR.  Eğri oturalım doğru konuşalım,bu organizasyonun kim, nasıl üstüne çıkabilecek? Ben; bunu belki de seneye başlamak üzere bir tek Ergin Ataman’lı Anadolu Efes’te görüyorum. Çünkü önümdeki nota bakıyorum  Anadolu Efes 612. Avrupa Kupası maçına çıkıyor! Türkiye’de futbol dahil kaç takıma nasip olur böyle bir Avrupa serüveni! Daha ne olsun bu onur tüm Türkiye’nin. Seneye akıllı yatırımla bu Efes takımı Ergin Ataman’ın elinde, Euroleague puan cetvelinin zirvesinde yer alır! Sözse, ben söz veriyorum. Ergin Ataman ve onun istediği oyuncular ile Olympiakos ve Panathiniakos’un üstünde yer alacaktır. Özellikle; Meşhur başkan ve Panathiniakos'un, İstanbul-Atina hattını otobüs ile dönmesinin garantisini veririm.

Üçüncü çeyrek diyorum. Biliyorum ki, Ergin Hoca ilk iki periyottan  memnun değil!  Nasıl olsa yeneceği takım karşısında bile ilk önce “SAVUNMA” diye soyunma odasında oyuncularının başını ağrıtmıştır. Çünkü bundan evvelki maçlarda kazanacak sayıyı atmalarına rağmen kötü savunma nedeniyle birçok oyunu kaybederek Euroleague’in dibine demirledi! Üçüncü çeyreğin ilk yarısında yağmur gibi yağarlarken, Green 15, Pleiss 10 sayı atarak bizi zorladılar. McCollum ve Dragic çift haneli sayılara ulaştı.  63/53 önde son çeyreğe taşınıyoruz.

Boyalı alan içinden hücum yapmamız gerekirken ısrarla dışardan şut atmak ve bunu çabuk kullanmak rakibi yormadığı gibi, potamıza hızla çökmelerine neden oluyor. Green18 sayı ile yağmur gibi yağıyor. Doğuş ancak onu tutabilir diye düşünüyorum.  Valencia’da bir de, Pleiss 10 sayı ile çift haneli sayılara ulaştı. Ancak eksik kadro ile buraya kadar. Ergin Ataman’ın elinin değdiği belli McCollum 24 sayı ile kendine geldi. Brown 10, Motum 11, Dragic 18 sayı ile oynadılar. Douglas hala uyum konusunda sıkıntılı, o da çözülecektir. 82/66 lık skor iyi geldi doğrusu. Kısaca Anadolu Efes prestij için önemli bir galibiyete imza attı.

Senin için hazırladığımız haberler