Anadolu Efes - Olimpia Milano 75 - 70 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Feride Kara
28.04.2022 - 22:20 | Son Güncellenme: 29.04.2022 - 00:08

Turkish Airlines Euroleague play-off 4. maçında Anadolu Efes İtalyan temsilcisi Olimpia Milano karşısında 75-70'lik skorla kazanarak 3-1 ile Final Four'a kaldı

Anadolu Efes - Olimpia Milano 75 - 70 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Anadolu Efes, THY EuroLeague play-off turu 4. maçında İtalyan ekibi Olimpia Milano'yu 75-70 yenerek seride 3-1 yaptı ve Final Four'a yükseldi. Anadolu Efes, aynı zamanda Real Madrid’ten sonra adını Final Four’a yazdıran ikinci takım oldu. Lacivert-beyazlılar 5. kez Final-Four’a kalırken 19-21 Mayıs tarihlerinde Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Stark Arena’da maçlar oynanacak.

Çeyrek sonuçları

İlk Çeyrek Sonucu: Anadolu Efes 19-11 Olimpia Milano

İkinci Çeyrek Sonucu: Anadolu Efes 42-43 Olimpia Milano

Üçüncü Çeyrek Sonucu: Anadolu Efes 62-58 Olimpia Milano

Maç Sonucu: Anadolu Efes 75-70 Olimpia Milano

Milano geriden geldi

Henüz 2 dakika dolmadan maça 8-0’lık bir başlangıç yapan temsilcimiz, rakibine de erken mola aldırdı. Tibor Pleiss bu bölümde adeta alev alev yanarken, temsilcimiz farkı da çift hanelere kadar çıkardı. Luigi Datome’nin devreye girmesiyle birlikte adeta hayat bulan Milano, geriden geldi ve soyunma odasına da 43-42 önde girdi.

 

Son çeyreğe Efes önde girdi

Soyunma odasından hızlı dönen Anadolu Efes, ilk dakikalarla birlikte kontrolü yeniden eline aldı ve 8 sayılık farkla öne geçti. Fark bir ara çift hanelere çıksa da, Milano bir şekilde oyuna tutundu ve temsilcimiz son çeyreğe 62-58 önde girdi. Son çeyreğe 6-0’lık seriyle başlayan konuk ekip, 64-62’yle skorda öne geçti. Seri 8-0 olunca Ergin Ataman’ın molası geldi.

Anadolu Efes Final Four biletini kaptı 

Maçın son 5 dakikasına temsilcimiz 68-66 geride girdi. Bu bölümde heyecan iyice tavan yaparken, karşılıklı top kayıpları da gelmeye başladı. Bitime 3 dakika kala Vasilije Micic 68-68’le skoru eşitledi. Son 2 dakikaya girildiğinde temsilcimiz 70-68’le öne geçti. Kalan sürede kontrolü elinde tutan Anadolu Efes, bir kez daha Final Four biletini kaptı ve Belgrad’daki yerini ayırttı.

Maç sayıları

Anadolu Efes’te Tibor Pleiss 25 sayı-6 ribaunt, Vasilije Micic 20 sayı-4 asist, Shane Larkin 8 sayı-7 asist, Elijah Bryant 6 sayı-2 ribaunt ve James Anderson 5 sayı-1 ribaunt yaptı. Olimpia Milano’da Luigi Datome 21 sayıyla oynarken, Kyle Hines 10 sayı-12 ribaunt, Devon Hall 9 sayı-4 ribaunt ve Sergio Rodriguez 7 sayı-7 asist yaptı.

Şimdi hep birlikte Belgrad'a gidiyoruz

Maçın ardından Tibor Pleiss: "Sezonun en iyi takımlarından, Euroleague'in en iyi takımlarından birini yendik. Takım mükemmeldi. Çok çok duygusalım şu anda. En iyimi vermeye çalıştım. Elimden geleni yapmaya çalıştım diğer maçlarda olduğu gibi. Kazandığımız için çok mutluyum. Şimdi hep birlikte Belgrad'a gidiyoruz." dedi
 

Biz çok iyi bir takımız

Vasilije Micic: "Tabii ki mükemmel hissediyorum. Sezona iyi başlamadık aslında. İnişler çıkışlar oldu. Çok iyi oynadık, play-off serisini çok iyi ve akıllı oynadık. Milano'yu tebrik etmek istiyorum. Son ana kadar iyi oynadılar. Uzun zamandır oynayan bir ekibiz. Birbirimize çok inandık. Bunu unutmalıyız. Şimdi önümüzde 2 maç var.Herkes birbirini çok iyi destekliyor. Oyuna giren girmeyen herkes, beraber zaman geçiriyoruz. Biz çok iyi bir takımız. Tibor'u bu akşam ayrıca tebrik etmek lazım."

Messina'ya tebriklerimi iletmek istiyorum

Ergin Ataman: "Benim en iyi arkadaşım Messina'ya tebriklerimi iletmek istiyorum. Çok iyi bir seri oldu. 3 maçı kazandık ama inanılmaz maçlar oynadık. Hiç kolay değil onlara karşı oynamak. Çok mutluyum takımımdan dolayı. Bu takım Final Four'u hak ediyor. 2 maç daha var şampiyonluk için. Kaldı iki. Şimdi Final Four'da olacağımızı söylemiştim geçen hafta. Sadece 2 maçımız kaldı.

"Bu takımla gurur duyuyorum"

Bu takımla gurur duyuyorum. Bu takım son 4 yıldır Türkiye'ye basketbolu bir kez daha fazlasıyla sevdirdi. Seven sevmeyen herkes bu takımla gurur duyuyor. Gençler basketbol oynamaya başladı. İnsanlar bu takımı keyifle seyrediyor. Oyuncularımın hepsiyle gurur duyuyorum. Sezona iyi başlamadık ama 2. yarı çok iyi oynadık.  Bize en çok sorun yaratan oyuncu Datome'ydi. Bizim de esiklerimiz vardı ama biz eksiklerimizi dile getirmedik, çünkü bu takıma ve taraftara güvendik. Final Four'dayız. Anadolu Efes, Avrupa'nın zirvesinde. Anadolu Efes, Belgrad'a 'Back to back' yapmaya gidecek. Bu maçtan önce 3 kaldı dedik, şimdi şampiyonluğa 2 maç kaldı. Göreceğiz. Şampiyonluk mücadelesi vereceğiz.


Hepsiyle gurur duyuyorum. 2 gün önce Shane Larkin burada maçı çevirdi, bugün bir türlü oyuna giremedi. Micic ve Pleiss bizi oyunda tuttu. Moermen çok oyuldu son 6-7 dakika. Son 6 dakika Singleton'a döndük, iyi ki döndük, ciddi katkı verdi. Herkesten katkı aldık. Sonuçta da bir kez daha Final Four'dayız. 


"Messina çok önemli bir antrenör"

Messina çok önemli bir antrenör. Bir ker ebenim büyüğüm ve saygı duyduğum bir isim. Sürekli mesajlaşıyoruz. Maç içerisinde bir yer şeyler oldu ama biz orada hakeme diyorduk. Devre arasında da konuştuk. Karşılaşma sonrası da kucaklaştık" ifadelerini kullandı.  

Elijah Bryant: "Şampiyonlk için 2 maçımız daha var"

Elijah Bryant: "Gerçekten çok özel olduğunu düşünüyorum. Evet kazandık ama hala 2 maçımız var. Onları düşünüyoruz. Hala 2 maçımız var şampiyonluk için. Basketbol bir takım sporu. Takım için yapabileceğim her şeyi yapabilirim. Geliştirmeye çalışıyorum kendimi. Hem hücuma hem de savunma için çalışıyorum. Herkes birbirini iyi tamamlaıyor. Çalışmalarımızın karşılığını alıyoruz. Burada oynamak çok değerli bizim için. Taraftarımıza teşekkür ediyorum, bize çok iyi destek verdiler."

Alper Yılmaz: İşimiz bitmedi

Anadolu Efes Spor Kulübü Genel Direktörü Alper Yılmaz: "Daha işimiz bitmedi. Asıl işimiz bundan sonra başlıyor. Bu arada Bahçeşehir'i tebrik ediyorum, Bursaspor'a başarılar diliyorum. Bizi detsekleyen herkese de teşekkürler."

Senin için hazırladığımız haberler