Anadolu Efes, zorlu Karşıyaka deplasmanından galibiyetle ayrıldı

21.03.2021 - 19:17 | Son Güncellenme: 21.03.2021 - 19:29

Basketbol haberleri… Türkiye Basketbol Ligi’nin 25. haftasında Anadolu Efes, deplasmanda Karşıyaka’nın konuğu oldu. İzmir ekibine karşı iyi bir oyun oynayan Ergin Ataman’ın öğrencileri; kritik deplasmandan 98-89'luk skorla galibiyetle ayrılmasını bildi. Böylece Efes, Türkiye Basketbol Ligi şampiyonluğuna bir adım daha yaklaşmış oldu. İşte detaylar…

Anadolu Efes, zorlu Karşıyaka deplasmanından galibiyetle ayrıldı

AJANSSPOR - HABER

Anadolu Efes, şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. Bitime bir hafta kala ligin güçlü ekibi Karşıyaka’nın konuğu olan Efes, kritik müsabakadan galibiyetle çıkmasını bildi. Ergin Ataman’ın öğrencileri, ligde 3. sırada bulunan Karşıyaka’yı 98-89'luk skorla geçti. Anadolu Efes’te Moerman, Micic ve Sertaç Şanlı üçlüsü oyuna hakimiyetini koyarken; Karşıyaka’da 24 sayı atan Tony Taylor, takımına galibiyeti getiremedi.

Tony Taylor’un istatistikleri, Karşıyaka’yı kurtaramadı

Karşıyaka’nın Amerikalı oyun kurucusu Tony Taylor, bugünkü Efes maçında kalitesini bir kez daha konuşturdu. 1,91 boyundaki yıldız oyuncu, 8 kez 2 sayılık atış yaparken; bu atışlarının 7'sinde isabetli oldu. Ayrıca, 6 kez 3 sayılık atış yapan Taylor, yüzde 50 isabet oranıyla maça devam etti. Yine de Taylor’un istatistikleri, takımına galibiyet getirmedi. Anadolu Efes, İzmir’den 98-89'luk zaferle evine döndü.

Bu sonuçla beraber Anadolu Efes ligdeki konumunu perçinleyip 1. sıradaki yerini korurken, Karşıyaka; mağlubiyete karşın 3. sıradaki yerini kaybetmedi.

Efes ve Karşıyaka'nın ilk 5'i

  • Anadolu Efes: Micic, Larkin, Moerman, Şanlı, Simon
  • Karşıyaka: Morgan, Yıldırım, Henry, Taylor, Birsen

Moerman ve Micic'ten 45 sayı

Anadolu Efes'te Karşıyaka maçının yıldızları Adrian Rene Moerman ve Vasilije Micic'ti. Her iki oyuncu, takımına 45 sayı kazandırırken; Moerman 22 sayı, 8 ribaund, 1 asist; Micic, 23 sayı, 1 ribaund, 2 asistle oynadı. 

En son 2 gün önce Euroleague'de Bayern Münih'le karşılaşan Efes, sıkışık fikstüre rağmen Karşıyaka maçında hata yapmadı. 

Senin için hazırladığımız haberler