Son haftalarda formda olan şampiyon Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas'ın konuğu oluyor

Burak Alaca
09.12.2022 - 16:27 | Son Güncellenme: 10.12.2022 - 16:55

Euroleague'de son 4 maçını kazanıp yeniden çıkışa geçen son iki sezonun şampiyonu Anadolu Efes bu akşam Litvanya'da Zalgiris Kaunas'ın konuğu olacak.

Son haftalarda formda olan şampiyon Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas'ın konuğu oluyor

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları Euroleague'nin 12. haftasında temsilcimiz Anadolu Efes, Zalgiris Kaunas ile Zalgirio Arena'da karşılaşacak. Son 4 maçını da kazanıp yükselişe geçen şampiyon Anadolu Efes, çıkışını Litvanya deplasmanında da sürdürmek istiyor. 

Zalgirio Arena'dan çıkmak kolay değil

Euroleague'de 6-5'lik derecesi ile ligin 8. sırasında bulunan Zalgiris Kaunas'ın iç sahada kolay kolay bileği bükülmüyor. Bu sezon Zalgirio Arena'da oynadığı ilk 4 maçını kazanan Litvanya ekibi, geçtiğimiz hafta formda Panathinaikos karşısında 81-67 mağlup olarak evinde ilk mağlubiyetini aldı.

Efes'te Türk oyuncu krizi sürüyor

Geçtiğimiz çift maç haftasında Olimpia Milano ve Virtus Bologna deplasmanları için İtalya turuna çıkan Anadolu Efes, Türk oyuncuların çoğuna kafilede yer vermedi. Oyuncularının formsuzluğundan şikayet eden Ergin Ataman'ın İstanbul'da kalan ekibe günde çift antrenman yazması, kural ihlali nedeniyle Euroleague yönetiminden takıma 20.000 Euro ceza gelmesine neden oldu. Baş koç Ergin Ataman bu konudaki tutumunu bu hafta da değiştirmedi. Yerli oyuncuların formundan memnun olmayan başarılı koç Litvanya deplasmanına yerlilerden yalnızca Buğrahan Tuncer ve Ömercan İlyasoğlu'nu götürdü.

İlgini Çekebilir
Ataman'dan gözdağı: "Anadolu Efes formasını artık giyemeyecekler"
Habere Git

Vasilije Micic eski takımına karşı

Vasilije Micic, Anadolu Efes'e 2018'de Zalgiris Kaunas'ta geçirdiği 1 sezonun ardından geldi. Zalgiris Kaunas'ın Sarunas Jasikevicius yönetiminde Final 4'a katılarak büyük sürpriz yaptığı takımın bir parçası olan Micic, ertesi yaz tercihini Anadolu Efes'ten yana kullandı. Burada geldiği günden bu yana takımın en önemli iki oyuncusundan biri konumunda olan Sırp gard, temsilcimizin art arda kazandığı 2 Euroleague şampiyonluğunda büyük pay sahibi oldu.

Son maçlarda Efes eziyor

Euroleague'in iki köklü ekibi arasında oynanan son 4 maçtan Anadolu Efes galip ayrıldı. Temsilcimiz bu maçlarda rakibine ortalama 24.2 sayı fark attı. Geçen sezon iki takımın arasında oynanan son karşılaşmada Anadolu Efes, deplasmanda Zalgiris Kaunas'ı 85-71 yendi. Maçta takımın yıldızı 20 sayı, 7 asistle oynayan Vasilije Micic oldu.

Beaubois makineyi çalıştırdı

Sezon başında itibariyle Anadolu Efes'te skor yükü Vasilije Micic ve Will Clyburn'un üzerinde gözüküyordu. Öyle ki iki oyuncu ligin ilk 7 haftasında maç başı 35 dakika civarı süreler aldı. Kazanılan son 4 maçta ise takımın diğer parçaları Amath M'Baye, Tibor Pleiss, Elijah Bryant ve Rodrigue Beaubois devreye girdi. Özellikle Anadolu Efes'in 2019'dan bu yana elde ettiği başarılarda pay sahibi olan Beaubois kazanılan son iki maçta oldukça keskin gözüktü. Fransız gard kazanılan Virtus Bologna ve Olympiakos maçlarında 19'ar sayı attı.

İlgini Çekebilir
Fener, Berlin'i ezdi geçti
Habere Git

Bu sezon son ziyaret olmayabilir

Zalgiris Kaunas'ın salonu Zalgirio Arena, mayıs ayında düzenlenecek Euroleague Final 4'a ev sahipliği yapacak. Normal sezonda bir daha Litvanya deplasmanına gitmeyecek olan son iki yılın şampiyonu Anadolu Efes, tekrardan Final 4'a çıkması durumunda yine bu salonda boy gösterecek.

Euroleague, S Sport ve S Sport Plus’ta

Euroleague bu sezondan itibaren önümüzdeki 3 yıl S Sport ve S Sport + ekranlarından izleyici ile buluşacak. Temsilcimiz Anadolu Efes'in Zalgiris Kaunas ile bu akşam oynayacağı karşılaşma saat 21.00'da S Sport ekranlarında yayınlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler