Anadolu Efes'in NBA yıldızından net mesaj: "Sadece kazanmak istiyorum"

19.09.2024 - 17:34 | Son Güncellenme: 19.09.2024 - 18:21

Anadolu Efes'li yıldızlar, 2023-2024 EuroLeague Medya Günü'nde Ajansspor'un sorularını yanıtladı. İşte detaylar...

Anadolu Efes'in NBA yıldızından net mesaj: "Sadece kazanmak istiyorum"

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'deki temsilcimiz Anadolu Efes'in yıldız oyuncuları 2024-2025 sezonu medya gününde Ajansspor'un sorularını yanıtladı.

Stanley Johnson "Tek hedefim kazanmak"

Burak Alaca: Çoğunluk senin yaz aylarında yeniden bir NBA takımı ile anlaşmanı bekliyordu. Avrupa'ya transferin bu sebepten sürpriz niteliği taşıyor. Anadolu Efes ismini ilk duyduğunda ne hissettin?

Stanley Johnson: Aslında, minnettarım. Bir süredir Euroleague basketbolunu izliyorum. Burada oynanan basketbola büyük saygı duyuyorum. Kariyerimde benim için en iyi adımın bu olduğunu düşündüm. Bence NBA dışında oynayabileceğiniz en üst düzey basketbol bu. Açıkçası NBA'de çok uzun yıllar geçirdim. Lige büyük saygı duyuyorum. Ama benim istediğim rekabet, yapmak istediğim şey burada.. Ve buraya gelip oynama fırsatı bulduğum için gerçekten minnettarım. Burada iyi bir takım bulabilmek kolay değil. Ligde sadece belli başlı birkaç Amerikalı olduğunu biliyorum ve çok sıkı çalışmak gerekiyor. Amerika’ya nazaran daha verimli bir oyun stiline sahip olmanız gerekiyor. Bilirsiniz, bu biraz farklı bir oyun. Hayatım boyunca oyunum üzerinde çalıştım ama özellikle son 3 ya da 4 yıldır, burada çok daha iyi uygulanabileceğini düşündüğüm bazı şeylerde daha iyi olduğumu düşünüyorum.

İnsanlar NBA’de kalmamı bekliyordu. Oradan teklifler aldım ama menajerim Avrupa’ya gelmemin daha uygun olduğunu düşündü ve bana fırsat yarattı. Bu yüzden heyecanlıydım.. Türkiye çok güzel bir yer. Daha önce hiç burada bulunmamıştım. Ama çok güzel şeyler duydum ve benim için kolay bir karar oldu.

Burak Alaca: Şampiyon bir kulübe geldin, burada beklentiler çok yüksek olacak.

Stanley Johnson: Eğer her şey kazanmakla ilgili olmasaydı burada olmazdım. Böyle bir kulübe gelmek istemezdim. Şampiyonluk hedefi olmayan bir kulübe gitmek istemedim.

Burak Alaca: Takımda daha önce NBA'i deneyimlemiş isimler var. Onlar ile nasıl bir ilişkin var?

Stanley Johnson: Gerçekten çok iyi. Bilirsiniz, takımla anlaşır anlaşmaz, NBA'de oynamış oyunculardan bazılarıyla ilişki kurmaya başladım. Bu isimlerin bazılarını draft öncesi süreçten tanıyorum. Basketbol çevresinin küçük bir topluluk olduğunu söyleyebilirim. Takım olarak küçük bir grubuz. Bilirsiniz, çok konuşuruz. Bir grup sohbetimiz var.

Burak Alaca: Bu sezon hedeflerin neler?

Stanley Johson: Kazanmak, sadece kazanmak!

Daniel Oturu: "Vincent Poirier'den öğrenecek çok şeyim var"

Burak Alaca: Geçen sezon EuroLeague'de başarılı bir çaylak sezonu geçirdin?

Daniel Oturu: Bilirsiniz, hala her gün daha iyi olmaya çalışıyorum. Hala öğrenmeye çalışıyorum. Takım olarak iddialı hedeflerimiz var. Bunu biliyoruz. Her geçen gün daha iyi olmak istiyoruz. Yani geçen yıl artık geçti. Bu yıl yeni bir sezon. Başlamak için sabırsızlanıyorum. Her gün çalışıyoruz ve bu sezon elimizden gelenin en iyisini yapacağız.

Burak Alaca: Çaylak sezonundan en unutamadığın an yada en unutamadığın maç hangisiydi?

Daniel Oturu: En unutulmaz an? Bilirsiniz, çok fazla olduğunu utnulmaz an yaşadım. Geçen yıl Avrupa'da basketbol oynadığım ilk yıldı. Yani daha önce hiç görmediğim bir sürü yeni ortam vardı. En unutulmaz anımın Panathinaikos'a karşı oynadığım ilk maç olduğunu düşünüyorum. O dönem bu takımımız için büyük bir galibiyetti.

Burak Alaca: Yaz aylarında Anadolu Efes kadrosuna çok önemli eklemeler yaptı. Takımın eklemeleri ve yenilenmiş son hali hakkında görüşlerin nelerdir?

Daniel Oturu: Yaz aylarında takıma çok önemli eklemeler yaptık. Jordan, Vincent, Roland, Stanley… Umarım hiç kimseyi unutmamışımdır (gülüyor).Vincent. Vincent. Vincent. Tabii ki. Biliyorsun, özellikle Vincent Poirier. Hepsi harika oyuncular. Vincent'ın Real Madrid’ten geldi, müthiş bir tecrübeye sahip, ondan öğreneceğim çok şey var. Onun gibi elit bir şut blokçusuna karşı oynarken bunun bana kesinlikle yardımcı olacağını düşünüyorum. Müthiş bir boyalı alan koruyucusu. Bu yıl takımımıza katılan tüm oyuncuların bize yardımcı olabileceğini ve bize büyük bir destek sağlayacaklarını düşünüyorum. Hepsiyle birlikte oynamak için sabırsızlanıyorum.

Burak Alaca: Başlayacak sezondan beklentilerin neler?

Daniel Oturu: Önümüzdeki sezon için hedeflerim… bilirsiniz, takım olarak her geçen gün daha iyi olmaya devam ettiğimizi hissediyorum. Bence amaç da bu. Ve mentalite, her günün yeni bir meydan okuma olduğunu unutmamak. Çok ileriye yada geriye bakmayın. Bilirsiniz, dün, dündür ve yarın, yarın ne olursa olsun, yarın geliyordur. Sadece şu ana ve şu anda ne noktada olduğumuza odaklanmaya çalışmalıyız.

Rolands Smits: "Hedefim kupalar kazanmak"

Burak Alaca: Anadolu Efes'in bir parçası olarak ilk yazın nasıl geçti?

Roland Smits: Merhaba. Şu ana kadar her şey yolunda. Burada olduğum için çok mutluyum. Bu sezona en iyi şekilde hazırlandık. Beklemedeyiz, sezon başlıyor…

Burak Alaca: Yaz aylarının en gözde serbest oyuncularından biriydin. Anadolu Efes seçiminin altında yatan temel sebepler nelerdir?

Roland Smits: Yani en iyi özelliklerim sayesinde yüzden iki pozisyonda da oynuyorum. Üç sayı atabilirim, her top için ribaund alıp mücadele edebilirim, her gün sahada %100 ortaya koyabilirim. Bunu her maçta yapabilirim. Ve bu katkıyı şampiyon bir kulübe sağlamaya geldim.

Burak Alaca: Yaz aylarında Anadolu Efes takıma kıymetli takviyeler yaptı. Yeni takım arkadaşların hakkında ne düşünüyorsun? Ve buna ilaveten burada hedeflerin neler?

Roland Smits: Mümkün olduğunca fazla kupa kazanmak buradaki en büyük hedefim. Çok çok iyi, yetenekli ve oldukça fiziksel bir ekibe sahibiz.


Jordan Nwora: "Şampiyonluğa gitmek istiyoruz"

Burak Alaca: NBA'de kendine rahatlıkla kontrat bulabilecekken tercihin Avrupa'ya gelmek oldu. Anadolu Efes'ten gelen teklif kararını nasıl etkiledi?

Jordan Nwora: Jordan Nwora: Son derece heyecanlıydım. Kaçıramayacağım bir fırsattı. Sezon için de oldukça heyecanlıydım.

Burak Alaca: Takıma ve Avrupa tarzı basketbola adaptasyonun nasıl ilerliyor?

Jordan Nwora: Şu ana kadar iyiydi. Biliyor musun, hâlâ öğreniyorum. Bilirsin, yeni ve farklı bir oyun tarzı. İnişler ve çıkışlar oldu ama biliyorsunuz heyecanlıyım ve buradaki kariyerimin oldukça iyi olacağını düşünüyorum.

Burak Alaca: EuroLeague'de çaylak sezonundan beklentilerin ve hedeflerin nedir?

Jordan Nwora: Bu takıma gerçekten yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Ve dediğim gibi büyük bir sezon olacağını düşünüyorum. Sanırım buradaki kişisel hedeflerim, takımın kazanmasına yardımcı olmak, play-off'lara geri dönmek ve umarım şampiyonluğa gitmek istiyoruz.

Harika hissediyorum.Biliyorsunuz bu takım son derece yetenekli ve bu sezon her şeyi bir araya getirip sahaya çıktığımızda neler olacağını görmek için sabırsızlanıyorum.


Erkan Yılmaz: "Anadolu Efes'in koyduğu çıta hep bir yerde"

Burak Alaca: Geçen sezon çok talihsiz bir sakatlık yaşadın, ben de salondaydım o karşılaşmada. Sezonun sonraki bölümünde sağlına kavuştun. Şu anda da seni çok pozitif gördüm. Sakatlığı atlatma sürecinden biraz bahseder misin?

Erkan Yılmaz: Zamanlama açısından ve bireysel çok talihsiz oldu. O sırada takımımızın da bazı sıkıntıları vardı. İyiyim, daha da iyiyim yazın üzerine iyi bir çalışma yaptık.

Burak Alaca: Pre-Season nasıl geçti? Yaz aylarında takıma önemli eklemeler yapıldı ve burada gördüğümüz kadarıyla oldukça pozitif bir hava hakim takımda.

Erkan Yılmaz: Takımda aslında herkesin bir noktadan bağlantısı var. Rodrigue Beaubois ve Shane Larkin'in Baskonia'dan bir birlikteliği var. Jordan Nwora ve Elijah Bryant daha önce NBA'de birlikte şampiyon olmuşlar. Geçen sezondan da takımda kalan çok isim var. O yüzden kimse pek bir yabancılık çekmedi.

Burak Alaca: Geçen sezon biraz beklentilerin altında kalmıştınız. Peki bu sezon Anadolu Efes'in hedefi nedir?

Erkan Yılmaz: Anadolu Efes'in koyduğu çıta hep bir yerde. Hep o çıta hedefleniyor. Kadromuz güçlü. Sezona en iyi şekilde başlamak istiyoruz.

Senin için hazırladığımız haberler