Anadolu Efes'te 'cenaze' kavgası! Ergin Ataman ile Krunoslav Simon...

30.01.2022 - 08:29 | Son Güncellenme: 30.01.2022 - 11:44

Geçen yıl hem lig hem Euroleague'de şampiyon olarak büyük bir başarıya imza atan Anadolu Efes bugün ING Basketbol Ligi'nde ezeli rakibi Fenerbahçe Beko'yu saat 18.00'de konuk edecek.

Anadolu Efes'te 'cenaze' kavgası! Ergin Ataman ile Krunoslav Simon...

AJANSSPOR HABER

Son haftalarda Euroleague ve ligde aldığı yenilgilerle dikkat çeken Anadolu Efes'te sular durulmuyor. Türkiye A Milli Takımı'nda da forma giyen Shane Larkin'in sakatlanmasından sonra Anadolu Efes'in kendi oyuncusu Hırvat Krunoslav ile mahkemelik olduğu ortaya çıktı.

Simon izin istedi, Ergin Ataman vermedi

Alınan bilgiye göre  Krunoslav Simon'un yakın bir akrabası ekim ayında hayatını kaybetti. Simon'un cenazeye katılma talebi Anadolu Efes koçu Ergin Ataman tarafından reddedildi.

Simon, Ataman'ı dinlemedi cenazeye gitti

Simon, çift maç haftasında 12 Ekim 2021'deki Lyon Villeurbanne- Anadolu Efes maçını kaçırmayı göze alarak yine de ülkesindeki cenazeye gitti. Çekişmeli geçen karşılaşmayı Anadolu Efes 75-73 kaybetti.

İlgini Çekebilir
Anadolu Efes Rusya'da dondu
Habere Git

Ataman, Milano maçında kadroya almadı

Simon, 15 Ekim'deki Olimpia Milano maçına yetişeceğini söylemesine karşın Ataman tarafından kadroya alınmadı. İtalya'da da kaybeden 75-71'lik skorla Anadolu Efes oldu.

Anadolu Efes para cezası verdi, yerine oyuncu aldı

Yaşananlardan sonra Anadolu Efes, Krunoslav Simon'a para cezası verdi. Hırvat basketbolcunun aylık maaşının yarısı kesildi. Ayrıca 18 Ekim 2021'de yani yaşananlardan bir hafta sonra ABD'li oyuncu Elijah Bryant transfer edildi.

Konu Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na gitti

Verilen cezanın adil olmadığı düşünen Simon, durumu Euroleague Oyuncu Birliği'ne bildirdi. Birlik de konuyu Euroleague Basketbol Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'na taşıdı.

İlk davada Anadolu Efes ile Simon karşı karşıya

Barcelona'da kurulan Euroleague Basketbol Uyuşmazlık Çözüm Kurulu'nun ilk davasında Anadolu Efes ile Simon karşıya karşıya geldi. Görülen dava 17 Ocak'ta sonuçlandı.

Simon hatalı bulundu

Kurul, kararında EuroLeague Çerçeve Anlaşması'na atıfta bulundu. Anlaşmaya göre bir oyuncunun yakını ölürse en az 3 gün izin hakkı bulunuyor. Bu 3 günlük izinde basketbolcunun kulüpten izin alması şart değil ancak izin süresinin kulüple birlikte koordine edilmesi gerekiyor. İzin 3 günle sınırlı kalırsa oyuncuya ceza verilemiyor. Simon ise süreyi aştığı ve Anadolu Efes ile koordinasyonu sağlamadığı için hatalı bulundu.

Simon'a verilecek ceza düştü

Ancak Euroleague Basketbol Uyuşmazlık Çözüm Kurulu, Anadolu Efes'in verdiği cezayı orantısız buldu ve Simon'a kesilen para cezası yüzde 80 oranında azaltıldı. Ayrıca Anadolu Efes, Simon'un açtığı dava ve mahkemenin masraflarına da katkı vermek zorunda kaldı.

Anadolu Efes play-off potasının dışında

Geçen yıl Barcelona'yı mağlup ederek Euroleague'de şampiyonluk sevinci yaşayan Anadolu Efes, son olarak Rusya'da Zenith'e 76-67 yenilerek 21 maçta 11. mağlubiyetini aldı. Ligde 9. sırada bulunan Anadolu Efes şu an için play-off potasının dışında bulunuyor. Ancak koronavirüs nedeniyle Euroleague'de birçok takımın maçı eksik durumda.

Senin için hazırladığımız haberler