Anadolu Efes'ten 13'te 13

02.01.2021 - 21:10 | Son Güncellenme: 02.01.2021 - 21:41

ING Basketbol Süper Ligi'nin 15. haftasında Anadolu Efes, Ayhan Şahenk Spor Salonu'nda Darüşşafaka Tekfen'in konuğu oldu. İyi başladığı maçı istediği gibi götüremeyen Efes, son çeyrekte toparlanarak galibiyete ulaştı ve ligin ilk devresini kaybetmeden tamamladı.

Anadolu Efes'ten 13'te 13

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

Anadolu Efes maça çok etkili bir başlangıç yaptı. Lacivert Beyazlılar, faul atışlarında sorun yaşasa da, Darüşşafaka Tekfen'i erken faul problemine soktu ve hücumda da istediği sonuçları elde ederek 10-0'lık bir seriye imza attı. Daçka'nın ilk sayıları, hava atışından 3 dakika 35 saniye sonra Ryan Luther'dan geldi. İlk 5'te başlayan tüm oyuncularından sayı katkısı alan Efes, 5 dakika sonunda maçın ilk televizyon molasına 13-2 önde girdi. Ancak mola sonrasında işler değişti. Darüşşafaka Tekfen, dış atışlarda etkili olmaya başladı ve çeyreğin bitimine 35 saniye kala farkı 4 sayıya düşürdü. Ancak Bryant Dunston'ın smacı ilk 10 dakikanın sonucunu tayin etti.

İkinci çeyreğe 21-15 önde giren Anadolu Efes karşısında Emircan Koşut ile art arda basketler bulan Daçka, farkı 2 sayıya kadar indirdi. (19-21) Lakin Efes, hücumdaki ritmine yeniden kavuşunca yeniden kontrolü eline aldı. Lacivert beyazlılar, televizyon molasına girilirken 31-21'lik üstünlüğe sahipti. Mola sonrasında Darüşşafaka Tekfen'in Ryan Luther ve William Buford ile skorda arayı kapatma çabası oldu. Akabinde Kara Panterler, farklı oyunculardan da sayı katkısı alıp farkı 4 sayıya indirdi. Efes, devre arasında soyunma odasına 39-35 önde gitti. 

İkinci yarıda işin rengi değişti

Üçlük yağmuruyla başlayan üçüncü çeyrekte Andrew Andrews ile etkisini arttıran Darüşşafaka Tekfen, skorda dengeyi sağladı ve Anadolu Efes Baş Antrenörü Ergin Ataman'dan erken bir mola geldi. (46-46, 6.16)  Mola sonrasında da üçlük yağmuru devam etti ama daha etkili olan Daçka, mücadelede ilk kez öne geçti. (54-52) Kara Panterler, daha sonra Emircan Koşut'un boyalı alandaki başarılı performansıyla kontrolü eline aldı. Yeşil Siyahlılar son 10 dakikaya 58-57 önde girdi.

Singleton devreye girdi ve Efes yine namağlup

Dördüncü çeyrekte maçtaki heyecanın seviyesi giderek yükseldi. İlk dakikalarda Darüşşafaka Tekfen'den basit hatalar geldi ve buna karşılık Chris Singleton ile Buğrahan Tuncer gibi skor opsiyonu geniş oyuncularını devreye sokan Efes, daha sonra Shane Larkin ile bulduğu üçlükle 11-0'lık seri yakaladı ve 8 sayılık bir skor üstünlüğüne ulaştı. (60-68, 6.10) Daçka'nın kalan sürede maça yeniden ortak olma çabaları yetmedi ve mücadele Anadolu Efes'in 81-70'lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Ligin ilk devresini namağlup lider kapatan Lacivert Beyazlılar'da Chris Singleton, 15 sayı, 4 ribaund ve 2 top çalma ile öne çıkarken, Shane Larkin 14, Krunoslav Simon da 11 sayı kaydetti. Darüşşafaka Tekfen'de Josh Magette 12 sayı ve 9 asistle mücadele etti. 

Senin için hazırladığımız haberler