Anadolu Efes'ten ayrıldı Fenerbahçe Beko'ya gitti! Erten Gazi...

İsa Kethüda
01.07.2024 - 11:12 | Son Güncellenme: 01.07.2024 - 12:30

Son dakika haberleri. Basketbol Süper Ligi takımlarından Anadolu Efes'ten ayrılan Erten Gazi, Fenerbahçe Beko ile anlaşmaya vardı.... İşte detaylar...

Anadolu Efes'ten ayrıldı Fenerbahçe Beko'ya gitti! Erten Gazi...

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Anadolu Efes, Erten Gazi ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Kulüpten yapılan açıklamada, "2012-13 sezonunda ailemize katılan ve 2014-15 sezonunun sonuna kadar altyapımızda görev yapan, sonrasında beş sezon NCAA’de oynadıktan sonra 2020-21 sezonunda bu kez A Takımımızda forma giymeye başlayan Erten Gazi ile yollarımız ayrılmış bulunmaktadır.

7 yıl görev yaptı, şampiyonluklar yaşadı

Üç yılı altyapımızda, dört yılı da A Takımımızda olmak üzere kulübümüzde toplam yedi yıl görev yapan Erten Gazi, Anadolu Efes forması ile iki Euroleague şampiyonluğu, iki Basketbol Süper Ligi şampiyonluğu, bir Cumhurbaşkanlığı Kupası ve bir Türkiye Kupası sevinci yaşadı. Erten Gazi altyapımızda ise bir Yıldızlar Türkiye Şampiyonluğu ve bir Gençler Türkiye Şampiyonluğu yaşadı.

Erten Gazi’ye takımımıza katkılarından dolayı teşekkür eder, kariyerinin bundan sonraki bölümünde başarılar dileriz" ifadelerine yer verildi. 

"Takım ruhu benim için çok önemli"

Bir veda açıklaması yapan Erten Gazi, "Her sahaya girdiğimde ayrı bir alkış, ayrı bir uğultu duyduğum zaman esktra bir öz güven geliyor bana. Takım ruhu benim için çok önemli. Çünkü her ne kadar bireysel performansımız önemli olsa da bu bir takım oyunu ve sonuçta takım kazanacak. 

"Her şey için teşekkürler"

Ve taraftarımız da kazanacağı için ben bench'te kendimi tutamıyorum. Sizin gibi tribünden izlerken sizlşer gibi ben de heyecanıma yenik düşüyorum. Her şey için teşekkürler" ifadelerini kullandı. 

Anadolu Efes: Bu formaya vermiş olduğun hizmetler için teşekkürler!

Fenerbahçe Beko ile anlaştı

Öte yandan Anadolu Efes'ten ayrılan Erten Gazi, bir başka Basketbol Süper Lig ekibi Fenerbahçe Beko ile anlaşmaya vardı.

Sözleşme 1 yıl

Sarı-Lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımımız, son olarak Anadolu Efes forması giyen guard Erten Gazi (1997, 1.91) ile 1 yıllık anlaşmaya vardı" ifadelerine yer verildi.

Erten Gazi kimdir?

15 Haziran 1997 tarihinde Lefkoşa’da dünyaya gelen 1.91 boyundaki oyuncu, her iki guard pozisyonunda forma giyebiliyor.

Erten Gazi basketbola 2004 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Güzelyurt Basketbol İhtisas Kulübü’nde başladı. Başarılı oyuncu, 2012-13 sezonunda Anadolu Efes altyapısına katıldı ve 2013-14 sezonundan itibaren iki sezon Pertevniyal forması giydi.

2015-16 sezonunda NCAA’de DePaul Üniversitesi’ne katılan Erten Gazi, iki yıl boyunca bu organizasyonda forma giydikten sonra 2017-18’de Fordham Üniversitesi’ne geçti.

2020 yılında mezun olan Erten Gazi, NCAA kariyerinde 2015-16 sezonunda Big East Konferansı All-Academic Team’e seçilirken, 2019-20 sezonunda George Mason Üniversitesi’ne karşı kaydettiği 22 sayı ve altı ribaunt, kendisinin NCAA kariyer rekoru olarak kayıtlara geçti.

Başarılı sporcu, 2020 yazından bu yana Anadolu Efes forması giyiyordu. Erten, kariyerinde lacivert-beyazlılar ile 44 EuroLeague karşılaşmasında süre buldu.

Erten Gazi, 2023-24 sezonunda Anadolu Efes ile 16 maçta forma giyerken 8.31 sayı, 1.63 ribaund, 0.81 asist ortalamaları üretti.

Erten Gazi, milli takımımızı hem alt yaş gruplarında hem de A Takım seviyesinde birçok kez temsil etti.

Erten Gazi, özellikle savunmadaki sertliği ve takımına kattığı enerjiyle tanınan bir isim.

Sarı-lacivertli ekip yeni sezon kadro planlamasında Devon Hall, Bonzie Colson ve eski oyuncusu Nicolo Melli ile sözleşme imzalamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler