Ancelotti açıkladı: Eden Hazard'ın kariyeri bu yüzden bitti...

05.08.2024 - 19:16 | Son Güncellenme: 05.08.2024 - 19:24

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, 32 yaşında futbolu bırakan eski öğrencisi Eden Hazard'ın bu kararı almasının altında yatan sebepleri açıkladı.

Ancelotti açıkladı: Eden Hazard'ın kariyeri bu yüzden bitti...

Cem Ergün - AJANSSPOR

Lille formasıyla futbola ilk adımlarını atan Eden Hazard, Fransız temsilcisinde gösterdiği performansla kısa süre içerisinde Avrupa'nın dev kulüplerinin dikkatini çekmeyi başardı. O takımlardan biri olan Premier Lig ekibi Chelsea, 2012 yazında Eden Hazard'ı 35 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında kadrosuna kattı. Böylece futbol dünyasının en üst seviye liglerinden birine adım atan Hazard için yeni bir meydan okuma başlamış oldu.

Chelsea kariyerinde fırtınalar estirdi

Henüz ilk sezonunda Chelsea'nin vazgeçilmez isimlerinden birisi haline gelen Belçikalı futbolcu, sezon boyunca 60 maçta sahaya çıktı ve 13 gol 16 asistlik performansıyla double-double yaptı. Sonraki sezonlarda Chelsea kaptanlığına kadar uzanacak bir serüvene adım atan Eden Hazard, 7 sezon boyunca Londra temsilcisiyle 352 maçta forma giydi. Hazard bu karşılaşmalarda 110 kez ağları havalandırırken 85 kez de gol pası vermeyi başardı.

Real Madrid ile yeni bir başlangıç

Artık futbol dünyasının sayılı yıldızlarından biri olan Hazard için yeni bir hikaye yazma zamanı gelmişti. Belçikalı, bu sebeple uzun yıllar formasını giydiği Chelsea'ye veda etti ve 2019 yılında 120 milyon Euro bedelle Real Madrid'e transfer oldu.

Hayal kırıklığı yaşattı

Eden Hazard için Real Madrid kariyeri hiç de beklendiği gibi başlamadı. Birçok sakatlıkla boğuşan Hazard, ilk sezonunda yalnızca 22 maçta sahaya çıktı. Madrid'de forma giydiği 4 sezon boyunca sakatlıkların peşini bırakmadığı yıldız isim, Chelsea'de fırtınalar estiren Hazard'ın bir hayaleti haline geldi. Eden Hazard, 4 sezonda yalnızca 76 maçta forma giydi ve 7 gol 12 asiste imza attı.

"Antrenman yapmayı sevmiyordu ama..."

Geçtiğimiz yıl futbola 32 yaşında veda eden Eden Hazard'ın bu kararını tetikleyen sebepleri, Real Madrid'deki hocası Carlo Ancelotti açıkladı. John Obi Mikel'in podcast programında konuşan İtalyan çalıştırıcı, "Eden harika bir adam. Herkesle iyi bir ilişkisi vardı. Antrenman yapmayı sevmiyordu. Bunu biliyorduk. Ama dinleyin, her üç günde bir oynadığınızda, yoğun antrenman önemli değildir. Yüksek yoğunlukta antrenman yapamazsınız. Bunu yapmanız gereken zaman oynamadığınız zamandır. Hazard'ın sorunu elbette sakatlıklardı." dedi.

"Bundan hoşlanmıyordu"

Ancelotti, sözlerini şöyle noktaladı: "Ama bence oynamanın onun için zor olduğu gerçeği de vardı. Oynamadığı zamanlarda yoğun bir şekilde antrenman yapması gerekiyor. Lille için her maçta oynadı. Her maçta ilk 11'deydi ve ondan sonra Chelsea'de harika oynadı. Ama burada sakatlandı. Real Madrid'de sakatlandığınızda geri dönmek ve diğer oyuncularla rekabet etmek zorundasınız. Rekabet etmek zordu ve oynamadığında çok sıkı antrenman yapması gerekiyordu ama o bundan hoşlanmıyordu."

Senin için hazırladığımız haberler