Ancelotti'den Cenk Tosun'u gururlandıran sözler!

28.11.2020 - 14:00 | Son Güncellenme: 28.11.2020 - 14:05

Everton forması giyen Cenk Tosun, S Sport’a özel bir röportaj verdi. Milli futbolcu, Everton’dan ayrılmayı düşünüyor mu? Carlo Ancelotti’nin hangi sözleri onu mutlu etti? A Milli Takım için ne düşünüyor? İşte o röportaj…

Ancelotti'den Cenk Tosun'u gururlandıran sözler!

AJANSSPOR

Geçtiğimiz sezon dizinden çok ciddi bir sakatlık geçiren Cenk Tosun yavaş yavaş form tutmaya başladı.

Başarılı futbolcu geri dönüşünün ardından ilk özel röportajını S Sport’ta yayınlanan “Çift Forvet” programına verdi.

"Şimdi goller atma zamanı"

8 aylık zor bir sürecin geride kaldığını söyleyen Cenk, “Çok güçlü döndüm. Şu anda iyi hissediyorum kendimi. Dizim de iyi. Şimdi artık goller atma zamanı geldi” dedi.

Ancelotti'den gururlandıran sözler!

Ancelotti’yle yaşadığı diyaloğu da paylaşan 29 yaşındaki golcü, “Son iki ay saha idmanlarına çıktığımda gelip hep beni izliyordu. Bir gün yanıma geldi ve ‘İki forvet gönderdim. Transfer de yapmadım. Bu sana ne kadar güvendiğimin göstergesi’ dedi. Ben de çok gurur duydum. Çok sevindim. Son 3 maçın 2’sinde bana forma şansı verdi. Hocayla sezon öncesi geçirdik. Çok fazla kaynaştık. Geçen sezon devam eden bir sezonda gelmişti. Şimdi onun kafasındakileri, taktiği daha iyi anlıyoruz” ifadelerini kullandı.

"Bana şans gelirse..."

Cenk kendisine gelecek şansları bekliyor: “Bizim hücum hattı hem kaliteli, hem de rekabete açık bir bölge. Hem James alındı hem de Doucoure ve Allan’ı alarak ortaya sahaya güçlendirmeler yapıldı. Hocanın eski talebesiydi Allan ve James. İyi adapte oldular takıma. Daha fazla pozisyona giriyoruz. Dominic Calvert-Lewin zaten çok iyi gidiyor. Bana şans gelirse, gol yükünü ben de çekeceğim takımda. 

Everton'dan ayrılacak mı?

Zaman zaman adı Süper Lig ekipleriyle de anılan milli futbolcu şimdilik transfer düşünmüyor:

Ben burada çok mutluyum. Bana göre dünyanın en iyi ligi. En hızlı ligi. Burada olduğum için çok gururluyum ve mutluyum. Ailem mutlu, ben mutluyum. Takım arkadaşlarımla çok iyi anlaşıyorum. Herkes beni çok seviyor. Buradan ayrılmak gibi bir düşüncem de yok şu an. 

"Avrupa Şampiyonası'nda çok güzel günler bizi bekliyor"

Cenk A Milli Takımımızın Uluslar Ligi performansı ise şunları söyledi:

İlk 2 maç bence iyi geçti. Hırvatistan ve Rusya maçları. İkinci maçta Rusya’yı Şükrü Saracoğlu’nda yendik. Birinci çıkma şansımız vardı. Macaristan’a yenilince, C Ligi’ne düştük. Ama ben takım arkadaşlarıma çok güveniyorum. Avrupa Şampiyonası’nda çok güzel günler bizi bekliyor. Çok yetenekli bir takımımız var. Artık dünyanın her yerinde oynayan Türk futbolcular var. Bu da bizi gururlandırıyor.

Hangi tur başarı sayılır?

Peki EURO 2020’de hangi tura kadar gitmek başarıdır onun için:

Euro 2020’de hangi tur başarı demek sorusunu yanıtlamak için çok erken. Euro 2020’de önce grup maçlarımız var. Bu takımın yarı finale, finale kadar gidebileceğini düşünüyorum.

Senin için hazırladığımız haberler