Andone: 'Falcao ile rekabet etmiyoruz...'

21.10.2019 - 10:41 | Son Güncellenme: 21.10.2019 - 13:41

Andone: 'Falcao ile rekabet etmiyoruz...'

Galatasaray'ın Rumen golcüsü Florin Andone, Real Madrid ile oynanacak maç öncesi İstanbul'daki evinde İspanyol As gazetesine özel bir röportaj verdi. Türk Telekom Stadyumu'ndaki atmosferden övgüyle söz eden yıldız isim Real Madrid, Falcao, Hazard, Benzema, Bale gibi isimleri de değerlendirdi. 

Hayatım hiç kolay olmadı. İspanya'ya 12 yaşımdayken geldim. Babam ben 10 yaşındayken vefat etti. Annem ise tekrar evlendi. Cordoba bana üst düzeyde forma giyme şansı verdi. Beni sevdiler, ben de onları sevdim. İşte benim hikayem orada başladı. 5 Ocak 2015'te ilk maçımı, ilk maçımdaki forma numaramı (28) ve şehrin adını (Cordoba) dövme olarak yaptırdım. 

Türk cehennemi var mı?

İspanya ve İngiltere'de ve hatta milli takımla güzel stadyumlarda oynadım ama dört iç saha maçında Galatasaray'ın stadındaki gibi bir şey görmedim. Burada insanlar futbol için yaşıyor ve ölüyor. Galatasaray, Madrid veya Barcelona gibi. Maça giderken otobüsüne yanına gelip tezahürat yapıyorlar, meşaleler yakıyorlar. Sadece rakibimiz için değil bizim için de baskı.

Galatasaray kötü bir seriden geçiyordu...

Beş maçtır kazanamıyorduk ve her şeyi sorgulamaya başlamıştık. Sivasspor'a karşı zor da olsa kazandık. İkinci yarı bizden az kişi oynamalarına rağmen daha fazla gol attılar. Buradaki seviye çok yüksek.

Madrid de çok iyi bir dönemden geçmiyor...

Geçen yıl Şampiyonlar Ligi'ni üst üste 3 kez kazanmış Madrid gibi değillerdi. Zorluklar yaşıyorlar. Ama Cristiano Ronaldo'suz efektifliklerini kaybetmelerine rağmen yine de dünyanın en iyi kadrolarından birine sahipler. Onlardan korkmuyoruz. Onlara saygı duymakla birlikte onları yenebileceğimizi, en kötü berabere kalacağımızı düşünüyorum. Evimizde taraftarımızın desteğiyle oynayacağız. Kaybedecek bir şeyimiz yok.

Sence şu anda Hazard'la ilgili problem ne?

Onu Premier Lig'de izledim. Müthiş oynuyordu. Büyük bir saygı görüyordu. Kendini rahat hissettiği anda goller de gelecektir. Çok kaliteli bir isim.

Galatasaray'da Falcao ile rekabet etmek için motive misin?

Bir rekabet etmiyoruz, takım arkadaşıyız. Onunla çok iyi bir ilişkimiz var. Onun kadar yüksek seviyeye çıkıp bu kadar alçakgönüllü olmak çok zor. Çünkü insanlar sizin egonuzu beslior. Bunu beklemiyordum. Gelişmek istiyorum. Onun yanımda olması buna katkı sağlayacaktır.

Benzema için neler söylersin?

Son 10 yılın en iyilerinden biri. Onun stilini beğeniyorum. Kimse onun gibi oynayamıyor. Birinin çok güzel şarkı söylemesini dinlemek gibi, mükemmel. O çok farklı. Benden bile farklı.

Bale bu maçta forma giyemeyecek. Sağ arka adalesinde sorunu var. Senin aynı sakatlıkla iki ay oynadığın doğru mu?

Deportivo forması giyerkendi. İkinci derece yırtık vardı. Bir ay oynayamayacağımı söylediler. Ama Manuel Pablo bana gelip, 'Ben son yıllarda bu şekilde oynadım. İyi ısın ve çok oyna' dedi. Kafama soktu ve ben de oynamaya devam ettim. Acım geçmişti ve iki ayı böyle geçirdim. Oynarken iyileşmiştim. Nasıl oldu bilmiyorum fakat böyle tedavi oldum.

Gazetelerde Brighton'a geri dönmek istemediğini okudum...

Yanlış anlaşıldım. Bu duruma bir açıklık getireyim. Orada beklediğim gibi bir sezon geçiremedim. Bana güvenmediklerini hissettim. İki maç üst üste ilk 11 olamadım. Her maçta oynamayı beklemiyorum, sonuçta bir süper yıldız değilim. Ama devamlılık istiyorum. Kendimi, yeteneklerimi sorgulamaya başlamıştım. Geri dönmek istemiyorum diye bir şey söz konusu değil. Brighton'a saygı duyuyorum, benimle 6 yıllık sözleşme imzaladılar. Bir futbolcu gibi hissetmek istiyorum.

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler