Fatih Karagümrük'te Andrea Pirlo'dan Fatih Terim sorusuna yanıt

Orhan Gülek
13.06.2022 - 18:29 | Son Güncellenme: 13.06.2022 - 18:49

VavaCars Fatih Karagümrük'ün yeni teknik direktörü Andrea Pirlo, düzenlenen imza töreninde eski teknik direktörü Fatih Terim ile ilgili soruya cevap verdi.

Fatih Karagümrük'te Andrea Pirlo'dan Fatih Terim sorusuna yanıt

AJANSSPOR - HABER

Fatih Karagümrük'le anlaşma sağlayan Andrea Pirlo için imza töreni düzenlendi. Süper Lig ekibiyle 1 yıllık anlaşma sağlayan tecrübeli teknik adam Fatih Terim'le ilgili sorulan soruyu cevapladı. Andrea Pirlo çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Türkiye'yi takip ediyordum"

43 yaşındaki İtalyan efsane, Fatih Karagümrük'le görüşmelerinin kısa bir süre önce başladığını açıkladı. Andrea Pirlo, "Futbolu çok seviyorum. Zaten Türkiye'yi de takip ediyordum. Bu takımda başka İtalyan oyuncuların da oynadığını da gördüm, o yüzden de takip ediyordum. Birkaç hafta önce görüşmeler başladı" diye konuştu.

Andrea Pirlo, Fatih Karagümrük'ü tercih etme nedenini "Bir sene ara verdikten sonra Türkiye'ye gelmek önemliydi. Kendisini geliştirmek isteyen bir takım ve benim için iyi bir fırsat. İstediğim, aşama kaydetmek isteyen bir takım fikriydi. Bu kulüp ile bu konuda birleştik" sözleriyle açıkladı.

Pirlo'dan Fatih Terim açıklamas

Kitabında Fatih Terim'den bahsettiği kısımla ilgili soruya Andrea Pirlo, "Fatih Terim'le sadece 2 ay çalıştık. Ona karşı çok iyi hislerim var. Kitapta ne yazdığımı hatırlamıyorum çünkü çok sene geçti. Tek hatırladığım şey, Türkiye'de böyle bir şey söylediler ancak belki de farklı tercüme edildi" cevabını verdi.

İlgini Çekebilir
Milan'dan gelen hesap: Pirlo-Fatih Terim
Habere Git

"Karar vermek zor olmadı"

Andrea Pirlo, Türkiye'de daha önce görev alan İtalyan isimleri takip ettiğini belirtti ve "Türkiye'ye gelen İtalyan hocalar, İtalya'da oynayan Türk oyuncular ve Türkiye Milli Takımı'ındaki oyuncuları takip ediyordum. Bu yüzden Türkiye benim için karar vermesi zor bir süreç olmadı. Şimdi süratle takımımı tanımak ve çalışmaya başlamak istiyorum" açıklamasını yaptı.

Pirlo, Fatih Terim için kitabında ne yazmıştı?

Pirlo, yazdığı "Düşünüyorum Öyleyse Oynarım" adlı kitabında Milan'da teknik direktörlüğünü yaptığı Fatih Terim'le ilgili dikkat çeken ifadelere yer vermişti.

Andrea Pirlo, Fatih Terim'in taktik bilgisinin zayıf olduğunu ve sadece bağırdığını ifade ederek şunları kaydetmişti:

YER: İtalya, Başrol: Fatih Terim.

Berlusconi ve Ancelotti arasında karşılıklı sevgiye dayanan, oldukça sağlam bir ilişki vardı. Fakat bunun Milan'ı çalıştıran herkes için geçerli olduğunu söyleyemem, örneğin Fatih Terim...

Fatih Terim oldukça dikkat çekici ve kurallara alerjisi varmış gibi gözüken garip bir insandı.

Daha en başında Milan'da uzun süre görev yapamayacağı oldukça belliydi ve kısa bir süre sonra da kovuldu.

Senin için hazırladığımız haberler