Angelo Vercesi: Türk takımlarının başarılı olduğunu biliyordum

30.03.2018 - 11:46 | Son Güncellenme: 30.03.2018 - 11:46

Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi ekiplerinden Bursa Büyükşehir Belediyespor'un Brezilyalı antrenörü Angelo Vercesi, Türkiye'ye geldikten sonra düşüncelerinin değiştiğini ve Türkiye'de olmaktan dolayı çok memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Vercesi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen sezon Seramiksan takımının teklifi üzerine geldiği Türkiye'de, Bursa Büyükşehir Belediyespor ile ikinci yılını yaşadığını ifade etti.

Türkiye'ye gelmeden önce İtalya, Azerbaycan, Belarus ve Hırvatistan'da çalıştığını anlatan Vercesi, bu ülkelerde görev yaparken bile Türkiye Ligi hakkında bilgiye sahip olduğunu dile getirdi.

Vercesi, Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin dünyanın en zor liglerinden biri olduğunun altını çizerek, "Daha önce Azerbaycan ve İtalya'da görev yaparken Şampiyonlar Ligi'nde ve CEV Kupası'nda Türk takımlarıyla karşılaştık. Onların ne kadar iyi takımlar olduğunu çok iyi biliyordum, takip ediyordum." dedi.

 

Burada her şey yolunda

 

Türkiye'ye çok kısa zamanda adapte olduğunu anlatan Brezilyalı antrenör, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi gerçekten çok sevdim. Farklı kültürlerimiz olsa da insanları tanıdıktan sonra her şeyi daha fazla beğendim. İlk başta gelmeden önce terörle ilgili çok fazla problem olduğu söyleniyordu ama şu an söyleyebilirim ki Brezilya, Türkiye'den çok daha fazla tehlikeli. Burada her şey yolunda, her şey çok güvenli."

Vercesi, Türkiye'nin kendisine yeni bir sayfa açtırdığını dile getirerek, burada çok çalışıp başarılı olmak istediğini aktardı.

Görev yaptığı her takıma bir şeyler katmayı hedeflediğini belirten Angelo Vercesi, "Şimdi Voleybol Kadınlar CEV Challenge Kupası finalinde Yunanistan'ın Olympiakos SFP takımıyla karşılaşacağız. Buradaki hedefimiz kupayı kaldırmak." diye konuştu.

 

Senin için hazırladığımız haberler