Ankara Keçiörengücü Başkanı açıkladı:Nuri Şahin'den Galatasaray'ın yıldızına kanca

Orhan Gülek
13.07.2024 - 22:27 | Son Güncellenme: 13.07.2024 - 22:40

Son dakika transfer haberi: Ankara Keçiörengücü Başkanı Sedat Tahiroğlu, Galatasaray'da forma giyen eski futbolcuları Barış Alper Yılmaz hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Ankara Keçiörengücü Başkanı açıkladı:Nuri Şahin'den Galatasaray'ın yıldızına kanca

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray ve milli takımın yıldızı Barış Alper Yılmaz, geçirdiği iyi sezonun ardından EURO 2024'teki performansıyla da adından söz ettirmişti. Adı transfer dedikodularına da karışan Barış Alper Yılmaz için Ankara Keçiörengücü Başkanı Sedat Tahiroğlu'ndan sürpriz açıklamalar geldi.

"O zaman Beşiktaş falan da istemişti"

Sedat Tahiroğlu, Barış Alper Yılmaz hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Barış Alper Yılmaz, Ankara Demir'de oynamıyordu. Bir genç oyuncu var dediler. Son 15 dakika oyuna girdi. 1-2 pozisyona girdi. Alalım dedik. Aldık ama Ankara Demir'in de payı vardı. Galatasaray bizden alırken bizde Ankara Demir'e pay verdik. Herkes talip oldu ama Fatih Terim bizzat kendisi aradı. Bu çocuğu istiyorum dedi. O zaman Beşiktaş falan da istemişti. Fatih Terim'e devre arasında satmak istemediğimizi söyledik. Sene sonunda görüşelim dedik. Fatih Terim bizi aradı sene sonu görüşmek istedi. Burak Elmas yönetimdeydi. O da aradı geldiler görüştük ve sattık. Satışta pay koyduk."

"Ortada bir pay var"

Barış Alper Türk futbolunun yüzü oldu. Milli takımın çok iyi oyuncusu. Avrupa'ya giderse bizi temsil edecek. Barış Alper iyi oynayınca bizde gurur duyuyoruz. Bana göre Barış Alper 60 milyon da eder. 40-45 milyonu yakalayacağını düşünüyorum. Bizi Galatasaray'dan kimse aramadı. Bonservisi hal edelim diyen olmadı. Ortada bir pay var. Galatasaray vermek zorunda ki arayıp soran da olmadı. %20 payımız var. Avrupa'daki bonservisleri görünce Barış'ın da iyi gideceğini düşünüyorum. Belki biri 50 biri 20-30 verecek. Burada önemli olan Barış Alper'in başarılı olacağı takıma gitmesi. Paradan daha önemli. "

"Dortmund hocası olmadan öncede rapor verdiğini öğrendim"

Samet Akaydın da bizden gitti. Adana Demirspor'a satmıştık. Samet'te payımız vardı ama Murat Sancak bize çok ayıp etti. Payımız olmasına rağmen o pay menajer hatasıyla yazılmadı. Nuri Şahin, Antalyaspor teknik direktörü iken istediğini biliyorum. Dortmund hocası olmadan öncede rapor verdiğini öğrendim. Almanya'da Barış Alper konuşulduğunu biliyoruz. Antalya'da hocayken kiralık olarak Galatasaray'dan Barış Alper'i istedi. Bizim için paradan önemli olan Barış'ın başarısıdır. Bizler Barış Alper'i daha çok düşünüyoruz. Başarılı bir oyuncu."

Senin için hazırladığımız haberler