Ankara Spor Salonu buz kesecek!

01.01.2016 - 14:12 | Son Güncellenme: 01.01.2016 - 14:12

Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Bülent Akay, Türkiye'nin yer aldığı 2B kategorisinde Kadınlar Dünya Şampiyonası'nın, Ankara Spor Salonu'nda yapılacağını kaydetti.

Akay, yazılı açıklamasında, başkentin, yeni bir dünya şampiyonasına ev sahipliği yapmaya hazırlandığını belirterek, "Dünya Basketbol Şampiyonası ile açılışı yapılan 10 bin kişilik Ankara Spor Salonu, bu kez buz hokeyi dünya şampiyonası ile Ankaralı sporseverlere kapılarını açacak. 29 Şubat-6 Mart tarihlerinde ev sahipliği yapacağımız 2B Kategorisi Kadınlar Dünya Şampiyonası'nı, Ankara Spor Salonu'nda düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.  

Şampiyonanın, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu'nun (IIHF) programında yer aldığı gibi Ankara Buz Pateni Sarayı'nda yapılmasının planlandığını ancak 1989'da açılan binanın çatısında meydana gelen deformasyon nedeniyle, salonun geçici süreyle kapatıldığını aktaran Akay, şunları kaydetti:

"Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın izni, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan'ın desteği ve Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdanay'ın yardımlarıyla, 2B Kategorisi Kadınlar Dünya Şampiyonası'nı, Ankara Spor Salonu'nda düzenleyeceğiz. Ankara Spor Salonu, tribünleri ve dış görünümüyle muhteşem bir salon olmasının yanında, buz pisti alt yapısı da mevcut olan bir salon. Çare aradığımız bu süreçte büyük bir yardımlaşma örneği gösteren, salondaki programı bize göre değiştiren ve salonun buz hokeyi pistine çevrilmesinde birçok görev üstlenen Erdenay'a teşekkürlerimi sunuyorum. Kendisi şampiyonanın Türkiye'ye yakışır bir biçimde gerçekleşmesi için bütün olanaklarını seferber edecek. Ankara Spor Salonu'na buz hokeyi sahası çok yakışacak. Şampiyonaya tüm başkentlileri bekliyoruz. Bu sezon, erkekler süper lig maçlarımızın bir bölümünü de bu salonda oynayacağız. Maçlarımızı, Avrupa'da olduğu gibi kalabalık bir seyirci önünde oynamak en büyük dileğim."

29 Şubat-6 Mart tarihlerinde düzenlenecek 2B Kategorisi Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı, Meksika, Yeni Zelanda, İzlanda ve İspanya ile 2A kategorisine yükselme mücadelesi verecek.

Senin için hazırladığımız haberler