Gerson Rodrigues, Fenerbahçe'ye mi gidecek?

28.04.2020 - 16:40 | Son Güncellenme: 28.04.2020 - 16:46

Gerson Rodrigues, Fenerbahçe'ye mi gidecek?

Gerson Rodrigues için Fenerbahçe'den teklif var mı? TFF ligleri ne zaman başlatacak? Ankaragücü ne zaman antrenmanlara başlayacak?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Ankaragücü Başkanı Fatih Mert'in açıklamaları şu şekilde:

Pazartesi başlıyoruz!

Kulüp olarak başlamaya hazır olduklarını belirten Fatih Mert şunları söyledi:

Biz önümüzdeki pazartesi günü çalışmalara başlayacağız. Gelen görüşe göre nasıl çalışacağımıza bakacağız. Şu anki planımız 5'erli gruplar halinde çalışmak. Biz kulüp olarak hazırız. Oyuncularımızın bir çoğu Ankara'da. Öncelikli senaryo 12'sinde başlayıp seyircisiz oynamak. Burada Bilim Kurulu'nun kararı çok önemli. Duruma göre farklı senaryolar devreye girecek. Oynatmak için zorluyorlar ancak nasıl oynanacak bilmiyorum. 

Küme düşme olmamalı!

Liglerin tesciline dair açıklamalarının başka yöne çekildiğini belirten Mert, bu sezon küme düşmenin kaldırılması gerektiğini söyledi:

"Hikmet Hoca doğrusunu söylüyor. Bu iş zorlayacak. Biz konuşunca ligde kalmak için konuşuyor diyorlar. Burada düşme olmamalı. Biz mağdur oluyoruz. Rusya Ligi'nde 2 yıl boyunca düşme olmayacakmış. Arjantin ve Meksika da benzer kararlar almış. Burada herkes mağdur oluyor. Süper Lig 21 takım oynanabilir. Bir sonraki sene de 20 takıma düşürülebilir."

İndirim için henüz konuşmadık!

"Futbolcularla henüz indirim için konuşmadık. Daha onlarla bir araya geçemedik. Önümüzde çok karmaşık bir süreç var. Gelirlerde de büyük sıkıntılar var. Futbolcular da kendine göre haklı. Bizim bütün gelirlerimiz gitti. UEFA bize %30'a kadar indirim istenebileceğini söyledi ancak bunun bir bağlayılıcılığı yok. Bu süreçte takımdan ayrılmak için talepte bulunan bir oyuncu olmadı."

Fenerbahçe tarafından somut bir şey yok!

Gerson Rodrigues'in geleceğine dair de konuşan Başkan Mert şunları söyledi:

"Gerson Rodrigues'le ilgili bir teklif olmadığını bize söylediler. Rodrigues'in bonservis bedeli çok yüksek. Onun durumuna sezon sonunda bakacağız. Fenerbahçe ile ilgili somut bir şey yok."

Senin için hazırladığımız haberler