Ankaragücü Başkanı Yiğiner'den Süper Lig, transfer ve İsmail Kartal açıklaması!

01.05.2018 - 15:11 | Son Güncellenme: 01.05.2018 - 15:17

Ankaragücü Başkanı Yiğiner'den Süper Lig, transfer ve İsmail Kartal açıklaması!

Spor Toto 1. Lig’de mücadele eden ve yeniden Süper Lig’e dönen Ankaragücü Kulübü’nün Başkanı Mehmet Yiğiner, hedefleri, planlamaları ve stratejileri hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Asansör takım olmayacaklarını ifade eden Yiğiner, kulübün mali yapısı hakkında ise, ”Borçlar bize babamızdan kalmadı” ifadelerini kullandı.

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Mehmet Yiğiner’in açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

"Asansör takım olmayacağız"

Bana göre en büyük etken birlik ve beraberliktir. Taraftarımızın Ankaragücü'ne sahip çıkması, birlik beraberlik başarıyı getirdi. İnanç ve azimle bu başarılar geliyor. Bir emek ortaya koymanız lazım. Çalışmadan olmuyor. Biz de gayret ettik, mücadele ettik.  Asansör takım olmak istemiyoruz. İyi bir kadro kurup sürekli yarışmacı bir takım oluşturmak ve şampiyonluk iddiası olan bir takım kurmak istiyoruz.

"27 dosya vardı, 25'ini hallettik"

Bizim en önemli problemimiz FIFA dosyalarıydı. Yabancı futbolcular, yabancı teknik direktörler konusu vardı. Toplamda 27 dosyamız vardı, 25 dosyayı bitirdik. Diğer dosyalar ve ödemeler devam ediyor. Rakamlara ve sayıya baktığımızda işin büyük bir bölümünü aştık. Fakat en büyük engelimiz, yayın gelirlerini alamamamız. Oynadığımız maçların gelirlerini alamamak. Bu gelirlerimizin tamamı bundan önceki yöneticilere gitti.

"Maddi sorunları halledebilirsek, kulüp alır başını gider"

Kulüpte çalışan personeller kulübe borç vermiş, biz bunları da ödedik. Eski yöneticilerin iş karşılığı yaptığını düşünüyorum. Tamamı belediyede iş yapan insanlar. Bunlardan kurtulursak önümüz açık. Ankara'da 3 kulüp, Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarından kaynaklanıyor. Fakat; Ankaragücü gibi büyük camiası olan kulüpler faydalanamıyor. Bizim maddi desteğe ihtiyacımız var. Şu borçları halledebilirsek kulüp, alır başını gider.

Yaptıkları görüşmeler hakkında...

Ankaragücü kendi kaderine terk edilemez. Melih Gökçek Başkana gittik. "3 kulübünüz var. Ankaragücü de 4. kulübünüz olsun. Kontrol sizde olsun" dedik, kabul etmedi. Bizi rakip olarak gördüler. Gelirleri ve giderleri iyi hesap edip, kulübe kaynak bulup, yolumuza bakmamız lazım. Mustafa Başkan ile görüştük. Göreve geldiğinde talebimiz oldu. 10 milyon lira kaynak istedik. Transfer yasağı ve futbolculara ödeme için istemiştik. O da Belediye’nin imkanlarının olmadığı ve önceki başkanın borçlandırdığını söyledi. 3 milyon lira yardım aldık. Belli yaralarımıza merhem oldu. Daha fazla olsaydı biraz daha rahatlardık, borçlarımız azalırdı.

"Süper Lig'e dönüyoruz diye üzüldüler mi bilemiyorum"

Ankaragücü büyük bir camia. Dünya'da farkındalığı olan bir kulüp. Yurtdışından sürekli tebrik mesajları alıyoruz. Bu takım bir şekilde Süper Lig’e dönmüş, bir ödüllendirmediler. Süper Lig'e dönüyoruz diye üzüldüler mi bilemiyorum. Vali ve Belediye Başkanı’ndan tık yok. Üzüldüler mi? Anlamıyorum. Bizim suçumuz ne?  Saha kapatma cezası olmadan devam ediyoruz. Altyapıya önem veriyoruz. Başarılı oluyoruz ama bizden bir şey isterler diye uzak durmaları hiç hoş değil.

"İsmail Kartal ve ekibiyle yola devam etmek istiyoruz"

Biz İsmail Kartal hocamızdan memnunuz. Çalışkan ve dürüst bir insan. İşinin hakkını verdiğini düşünüyoruz. Bizim gönlümüzden geçen İsmail Kartal ve ekibiyle yola devam etmek. Lig başından sonuna kadar maç başlarını alamamış bir ekip var burada. Birlikte hareket ederek hedefe kilitlendik. Sağ olsun maç primleriyle oynadılar. Burada idarecilik ortaya çıkıyor. Bunu birlikte yaptık. İsmail Kartal ve ekibiyle birlikte yürüttük. Hocamızdan da ekibinden de çok memnunuz.

Altay Bayındır'ı Galatasaray ve Başakşehir istiyor mu?

Şu anda biz tekliflere kapalıyız. Önce ligi bitirmemiz ve kutlamaları yapmamız lazım. Ulusal lisansları alacak kriterleri sağlamamız gerekiyor. Vergi, SSK borcunuz olmayacak. Bunları gerçekleştirmek gerek. Altay Bayındır için teklifler geldiği doğrudur. Ama bizim ilk hedefimiz bu.

"Bu borçlar babamızdan kalmadı"

İşin küçük bir iş olmadığını anlatmamız lazım. Ankara’nın bütçesi 11 katrilyonluk bir bütçe. Destek bekleyen yüzbinlerce Ankaragücülü var. Siz, binde bir yardım yapamazsanız burada sıkıntı, art niyet vardır. O zaman biz camiayı nasıl yönlendireceğiz? Bu borçlar bize babamızdan kalmadı. Borç yapanlar belli. Kimsenin cebinden 1 lira isteyen var mı? Bunu yapmak durumundalar. Başka bir yolu yok. Ben başka kulüp başkanları gibi tos pembe tablolar çizmiyoruz. Ankaragücü Süper Lig’e çıktı, ama tekrar alt liglere düşmesine müsaade etmeyeceğiz. Bunu herkes bilmeli.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler