Ankaragücü, Beşiktaş maçı nedeniyle dört maddeden PFDK'da!

Orhan Gülek
06.09.2022 - 19:51 | Son Güncellenme: 06.09.2022 - 20:05

Pazar günü oynanan Ankaragücü - Beşiktaş maçı sonrası yaşanan olaylardan dolayı başkent ekibi dört maddeden PFDK'ya sevk edildi. İşte tüm detaylar...

Ankaragücü, Beşiktaş maçı nedeniyle dört maddeden PFDK'da!

AJANSSPOR - HABER

Türkiye Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği'nce 06.09.2022 tarihinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na yapılan sevk raporlarını açıkladı. 

 

Eryaman Stadı’nda Ankaragücü-Beşiktaş maçından sonra yaşanan olaylar haftaya damgasını vururken, başkent ekibi bugün Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edildi

Ankaragücü, dört maddeden PFDK'da!

90 dakika boyunca ve sonunda çıkan olayları detaylarıyla rapor eden temsilcilerin yazdıkları doğrultusunda Ankaragücü, bugün PFDK’ya gönderildi. Yapılan inceleme sonrası Ankaragücü, beşiktaş maçında yaşanan olaylar sonucunda;

  • Çirkin ve kötü tezahürat
  • Saha olayları
  • Usulsüz seyirci alımı
  • Talimatlara aykırı hareket maddeleri nedeniyle

Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 5/9 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verildi.

52. maddeden de sevk

TFF'den yapılan açıklamada "MKE ANKARAGÜCÜ Kulübü'nün 04.09.2022 tarihinde oynanan MKE ANKARAGÜCÜ-BEŞİKTAŞ A.Ş. Spor Toto Süper Lig müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca, "saha olayları" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 52. maddesi uyarınca, "usulsüz seyirci alınması" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 49. maddesi uyarınca ve "talimatlara aykırı hareketi" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi ile 2022-2023 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nün 5/9 maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine karar verilmiştir." ifadelerine yer verildi.

İlgini Çekebilir
Josef de Souza disipline verildi! İşte istenilen ceza
Habere Git

Peki 52. madde ne içeriyor?

MADDE 52 – SAHA OLAYLARI 

  1. Stadyumlarda düzen veya disiplinin ya da müsabakanın olağan akışı içinde oynanmasının veya güvenliğinin sağlanmasına ilişkin kuralları bireysel veya toplu bir biçimde ihlal eden kişiler, bir aydan iki yıla kadar müsabakalardan men veya süreli hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.
  2. Disiplin Kurulu; seyircisi, mensupları, futbolcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kulüplere olayın ağırlığına göre, para cezası, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kulüp hakkında, bu cezalardan herhangi birini vermekle de yetinebilir. 
  3. Yukarıda ikinci fıkrada belirtilen yaptırımlara ek olarak; elektronik bilet uygulamasının yapıldığı Süper Lig ve 1. Lig müsabakalarında, olayların ağırlığına ve oluşuna göre saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu blok veya bloklara giriş yapan seyircilerin elektronik bilet kapsamındaki kartlarının bloke edilmesi suretiyle müsabakaya girişleri engellenebilir. Bu fıkra kapsamında ev sahibi olarak oynanan müsabakada verilen ceza, ilgili kulübün ev sahibi olarak oynayacağı müsabakalarda; misafir kulüp olarak oynanan müsabakada alınan ceza, ilgili kulübün misafir kulüp olarak oynayacağı müsabakalarda infaz edilir. Lig müsabakalarında alınan cezalar lig müsabakalarında, kupa müsabakalarında alınan cezalar kupa müsabakalarında infaz edilir. Saha olaylarında bulunamayacak engelli seyirciler hakkında kart blokajı cezası uygulanmaz.
  4. Meydana gelen maddi zarar sorumlulara tazmin ettirilir
Senin için hazırladığımız haberler