Fenerbahçe, Ankaragücü'ne yenildi, kupaya veda etti! ÖZET ve GOLLER

Ali Bozkurt
27.02.2024 - 21:48 | Son Güncellenme: 27.02.2024 - 23:11

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Ankaragücü kendi sahasında konuk ettiği Fenerbahçe'yi 3-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. İşte özet ve goller...

Fenerbahçe, Ankaragücü'ne yenildi, kupaya veda etti! ÖZET ve GOLLER

AJANSSPOR HABER

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final mücadelesinde MKE Ankaragücü sahasında Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Ankaragücü ilk yarıda bulduğu 2 gol ve maçı sonunda bulduğu gollerle maçı 3-0 kazanarak adını yarı finale yazdırmayı başardı.

Morutan açılışı yaptı

Karşılaşmanın 10. dakikasında ceza sahası dışı sağ çaprazda topla buluşan Morutan’ın şutunda meşin yuvarlak, Ali Kaan'ın da sırtına çarparak ağlarla buluştu. Ankaragücü bu golle 1-0 öne geçti.

Chatzigiovanis 2 yaptı

Karşılaşmanın 33. dakikasında hızlı gelişen atakta ceza sahası yayı üzerine yönelen Chatzigiovanis’in şutunda top filelere gitti. Ankaragücü bu golle 2-0 öne geçti.

VAR gol yok dedi

Karşılaşmanın 70. dakikasında Ankaragücü, üçüncü golü buldu fakat ofsayta takıldı. Ceza sahası dışından kullanılan serbest vuruşta içeriye sert orta açıldı. Ankaragücü'nde Mert Çetin, yaptığı kafa vuruşu ile ağları buldu. Hakem ardıdan ofsayt kararı verdi. VAR'da incelenen pozisyonda ofsayt kararı geçerli sayıldı.

Ankaragücü'nden klas gol

Ankaragücü maçın sonunda skoru 3-0'a getirdi. Üst üstte paslaşmalarla atağa çıkan Ankaragücü'nde Mert Çetin'in pasıyla Macheda, savunma arkasına yaptığı koşuyla topu aldı ve çizgiden içeriye doğru indi. Ceza alanı içinde bulunan Garry Rodrigues'e topu gönderdi. Garry, çektiği şutla ağları buldu. Hakemin ofsayt kararı vermesi sonrası pozisyon VAR'dan incelendi daha sonra gol kararı çıktı. Ankaragücü bu golle 3-0 öne geçti.

Maç sonunda gerilim oldu

Ankaragücü Fenerbahçe maçının sonunda gerilim yaşandı. Oosterwolde ile Pedrinho arasında tartışma yaşandı ve tüm oyuncular tartışmaya dahil oldu. İkili birbiriyle atışırken diğer oyuncularda araya girerek kavganın büyümesini engelledi. Daha sonra maçın hakemi iki isme sarı kart verdi.

Senin için hazırladığımız haberler