Ankaragücü- Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

Ali Bozkurt
16.02.2024 - 17:27 | Son Güncellenme: 16.02.2024 - 17:30

Trendyol Süper Lig’de Galatasaray, Ankaragücü’ne konuk oluyor. Zorlu maç ne zaman ve hangi kanalda olacak? İşte Eryaman Stadyumu'nda oynanacak maça dair detaylar...

Ankaragücü- Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda?

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig’de 26. hafta heyecanı Ankaragücü Galatasaray maçıyla devam edecek. Ankaragücü evinde Galatasaray’ı konuk ediyor. Zorlu maç ne zaman ve hangi kanalda olacak? Detaylar...

Ankaragücü Galatasaray maçı ne zaman ve hangi kanalda?

Ankaragücü Galatasaray maçı 18 Şubat Pazar günü saat 19.00’da başlayacak. Mücadele beIN SPORTS 1 ekranlarından canlı olarak yayınlanacak.

Ankaragücü son durumu

Ankaragücü bu sezon ligde oynadığı son 5 karşılaşmada 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyet aldı. 25 hafta geride kalırken sarı lacivertliler, 6 galibiyet, 11 beraberlik ve 8 mağlubiyetle topladığı 29 puanla 11. sırada yer alıyor.

Galatasaray son durumu

Galatasaray son olarak Sparta Prag karşısında 3-2 galip gelerek moral depoladı. Sarı kırmızılılarda gözler lig karşılaşmasına çevrildi. Galatasaray bu sezon ligde oynadığı 25 karşılaşmada 21 galibiyet 3 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Sarı kırmızılılar 52 gol atarken kalesinde ise sadece 14 gol gördü.

Okan Buruk: "Zemin bakıma alındı ama 8-9 günde içerisinde zeminin toparlayacağını düşünmüyorum"

Süper Lig’de MKE Ankaragücü ile deplasmanda oynayacakları maçta Eryaman Stadı'nın zeminin sorulması üzerine Buruk, "Sıkışık fikstür devam ediyor. Çok fazla maç oynayacağız. Burada zeminler önem kazanıyor. Türk futbolu için önemli. İmaj olarak da bence Türkiye Kupası maçının da o statta oynanması yanlıştı. Gençlebirliği'nden oyuncuların yaşadığı sakatlıktan daha büyük sakatlıklar da çıkabilir. Ankaragücü'nde Emre Hoca da bir önceki lig maçında zeminin kötülüğünden şikayet etti. Ankaragücü topa sahip olan bir takım. Onlar için de zeminin kötü olması kötü. Futbol Federasyonu da oyuncuları korumak için, burada sadece Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonsporlu oyuncular yok. Bu oyuncuların birçoğu milli oyuncu. 3-4 ay sonra Avrupa Şampiyonası geliyor. 4-5 milli oyuncumuzdan birinin sakatlık geçirmesi de sıkıntı oluşturur. Futbol Federasyonu bu anlamda da ligin marka değerini koruması gerekiyor. Burada en doğru kararı vereceğini düşünüyorum. Zemin bakıma alındı ama 8-9 günde içerisinde zeminin toparlayacağını düşünmüyorum. Bunla ilgili kararı federasyon verecektir. Nerede olursa biz oynayacağız. Bununla ilgili sorunumuz yok. Önemli olan sporcu sağlığı ve Süper Lig’in kalitesi. Oyuncular sakatlık riski olan bir zeminde oynarsak federasyona olumsuz yazacak bir şey" diye cevap verdi.

Emre Belözoğlu: İşimin gereğini yaparım

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk'un kendisi için çok değerli bir isim olduğunu aktaran Belözoğlu, "İşimin gereğini, rakibim kim olursa olsun yaparım. Okan hoca da hırslı ve motivasyonu yüksek bir kişi. Beraber futbol oynadık. O da kulübünün başarısı için her şeyi yaptı. Bugün Ankaragücü'nün başarısı benim için her şeyden önemli." diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler