Ankaragücü hakeme isyan etti: "Penaltıya gidemedi"

06.03.2020 - 22:23 | Son Güncellenme: 06.03.2020 - 22:23

Süper Lig’in 25. haftasında Beşiktaş, MKE Ankaragücü’nü ağırladı. Müsabaka siyah-beyazlı takımın 2-1’lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

"VAR'a gidemedi"

Karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunan Ankaragücü Başkanı Fatih Mert, "Maçın başında penaltı golüyle 1-0 geriye düştük. Daha sonra takımımız dengeyi sağladı. Sedat'ın düşürüldüğü pozisyonda hakem VAR'a gidemedi ve penaltıya gidemedi. Sivas maçında 10 kişi oynamak zorunda kalmıştık. Ne şartlarda buraya geldiğimizi herkes biliyor. 4.5 aydır hiç konuşmadım ama bilmiyorum Türkiye'de konuşmak mı gerekiyor? Ben vicdan diyorum. Devre arasında hakem camiasından güvendiğim insanlara sordum, penaltı dediler. Bugün futbolcularımız 5-6 sarı kart gördü. Burada bir yaşam mücadelesi veriyor bu kulüp. Bizi bu kadar kolay harcamayın lütfen." ifadelerini kullandı

“Maalesef verilmesi gereken penaltılar verilmiyor”

Ankaragücü Kulübü olarak zor günler geçirdiklerini vurgulayan Başkan Mert, “Ankaragücü olarak ne şartlarda buraya geldiğimizi bütün spor kamuoyu biliyor. Bu takım ligin ilk devresinde transfer yapamadı. Çok zor şartlarda oynadı. Rakipleriyle eşit olamadı transfer yapamadığı için. Hakemleri de anlamıyorum. Göreve geldiğim günden beri 4 buçuk aydır bugüne kadar hiç konuşmadım ama Türkiye’de konuşmak mı gerekiyor bilmiyorum. Konuşanın sesinin fazla çıktığı zaman mı bu işler yapılıyor anlamıyorum. Ben ‘vicdan’ diyorum. Devre arasında hakem camiasından güvendiğim insanlarla bu pozisyon nedir diye sordum. Sedat’ın pozisyonunun penaltı olduğunu söylediler. Bize çok kolay çalınıyor ama maalesef bize verilmesi gereken penaltılar verilmiyor. Çok çabuk kart çıkıyor. Bugün 5-6 futbolcumuz sarı kart gördü. Geçen hafta ona keza. Kaybettiğimiz maçların çoğunu 10 kişi oynayarak kaybettik. Bu kulüp burada bir yaşam mücadelesi veriyor. Lütfen herkes vicdanlı olsun. 110 yıllık bir kulüp burası. Bizi bu kadar kolay harcamayın lütfen” şeklinde konuştu.

“Söylenecek çok şey var ama malum sebepten dolayı söyleyemiyoruz”

Sedat Ağçay’ın pozisyonu hakkında teknik ekibi ile de görüştüğünü aktaran Başkan Mert, “Onlar da penaltı olduğunu düşünüyorlar. Son pozisyonda hakem VAR’a gitti. O pozisyonda niye gitmedi. Biz onu anlayamadık. VAR neden uyarmadı. Aslında söylenecek çok şey var da malum sebeplerden dolayı söyleyemiyoruz” açıklamasını yaptı.

“Bu uygulamaya bir standart getirilmeli”

Başkan Mert, protokol çıkışında yöneticilere getirilen açıklama yasağı ile ilgili de görüş belirterek, “Bu çok değişik bir uygulama. Buna bir şart standart getirilebilir. Dün Kulüpler Birliği’nde söylediler. 4-5 tane kulüp 150 bin TL ceza almış. Bu çok mantıklı gelmedi bana. Bunun bir yeri ayarlanabilir. Biz de çıkıp rahat rahat söyleyeceğimizi söyleyelim. Bir röportaj vermek için de 1 saat beklemek zorunda kalmayalım” ifadelerine yer verdi.

"Sürekli bize sarı, kırmızı kartlar verilmeyen penaltılar"

Maç sonu sosyal medya hesabından da bir açıklama yapan Mert, "Emeklerimize yazık oluyor. Sürekli bize sarı, kırmızı kartlar verilmeyen penaltılar. El insaf. Bizim mücadelemize saygı duymayanlara, biz de artık saygı duymayacağız."şeklinde konuştu. 

Mert, "Beşiktaş deplasmanına gelerek bizlere destek olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş Beye ve Ak Parti Ankara Milletvekilimiz Sayın Mücahit Arslan Beye teşekkür ediyorum" dedi. 

AJANSSPOR

Senin için hazırladığımız haberler