Ankaragücü Ivo Pinto'yu transfer etti

10.01.2019 - 15:08 | Son Güncellenme: 10.01.2019 - 15:08

Ankaragücü, İngliz ekibi Norwich City'nin 26 yaşındaki sağ beki Ivo Pinto'yu renklerine bağladı.

 

Başkent ekibinin, Çaykur Rizespor'un da ilgilendiği Pinto'yu Antalya'daki kampa getirdiği öğrenildi.

Ivo Pinto kimdir?

Futbola Portekiz’in Boavista takımında başlayan Pinto, kısa sürede dikkati çekerek FC Porto’ya transfer oldu.

Oyuncu daha sonra sırasıyla Vitoria Setubal, Covilha, Rio Alaves, Leiria, CFR Cluj ve Dinamo Zagreb takımlarında forma giydi.

Dinamo Zagreb’de müthiş bir performans gösteren, Slaven Biliç döneminde Beşiktaş’ın kadrosuna katmak için çok uğraş verdiği Portekizli sağbek, tercihini İngiltere Championship takımlarından Norwich City’den yana kullandı.

Norwich City, tam adı Ivo Daniel Ferreira Mendonca Pinto olan 29 yaşındaki oyuncu için Dinamo Zagreb’e 3,7 milyon Euro bonservis ödedi.

Norwich City’deki ilk 2 yılı süper geçen, oynadığı 80 resmi maçın tamamına yakınında 90 dakika sahada kalan Pinto, 3 gol 5 asist üretti.

Norwich City’nin, Borissia Dortmund’dan yıldız adayı olarak gösterilen 20 yaşındaki Felix Passlack’ı kiralaması üzerine, Alman oyuncunun yedeği konumuna düşen Pinto, bu sezon sadece 6 maçta forma giyebildi.

Sözleşmesi 30 Haziran 2019’da bitecek Pinto’nun, yeniden süreki oynayabileceği bir takıma gitmek için kulüp yönetiminden izin aldığı öğrenildi.

Tüm alt yaş gruplarında milli formayı giyen Pinto, Portekiz A Milli Takım kadrosuna çağrılsa da 55 milyon euroluk Joao Concelo ve 15 milyon euroluk Cedric Soares’i geçip milli formayı giyemedi.

Çaykur Rizespor’un teklifi üzerine Türkiye’ye gelen Pinto, Ankaragücü’nün de kendisiyle ilgilendiğini duyunca tercihini sarı lacivertli kulüpten yana kullandı. Ivo Pinto’nun transferini teknik direktör Bayram Bektaş’ın da çok istediği, Sarı lacivertlilerin, bu transferi bitirmeye kararlı olduğu öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler