Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı Transfer Yasağını İşaret Etti

01.02.2022 - 22:39 | Son Güncellenme: 01.02.2022 - 22:43

TFF 1. Lig’de mücadele eden Ankaragücü’nün teknik direktörü Mustafa Dalcı, transfer yasağı ve kamp hazırlıklarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Dalcı Transfer Yasağını İşaret Etti

TFF 1. Lig’de iyi bir sezon geçiren Ankaragücü, neredeyse her sezon öncesinde olduğu gibi ara dönemde de transfer yasağı sorunuyla karşı karşıya kaldı. 9 oyuncusuyla anlaşmaya çalışan Ankaragücü’nün transfer yasağı sorunu, önceki sezonlarda da olduğu gibi yine son anda kalkabilir. Ankara temsilcisinin teknik direktörü Mustafa Dalcı bu konu ve kamp hazırlıkları ile ilgili Tivibu Spor’a değerlendirmelerde bulundu.

Kamp gayet iyi geçiyor

Takımın gayet iyi durumda olduğunu söyleyen Mustafa Dalcı “ Antalya’da kamp yapmak aklımızda yoktu ama Ankara’daki hava şartları nedeniyle buradayız.” dedi. Sağlıklı bir ortamda günde çift antrenman yaptıklarını söyleyen Dalcı, kampın gayet iyi geçtiğini sözlerine ekledi.

Bizim tek eksik bölgemiz santrafor

Önlerinde uzun bir maç periyodu olduğunu söyleyen Mustafa Dalcı “Bizim eksik olan tek bölgemiz santrafor, orayı yalnızca Eren’le doldurmaya çalışıyoruz.” dedi. Transfer yasağı açılırsa bir santrafor almayı düşündüklerini söyleyen teknik adam, alamazlarsa da bu duruma hazırlıklı olduğunu,  B ve C planlarının bulunduğunu ifade etti.

Kurduğumuz kadroya çok güveniyoruz

Mustafa Dalcı, sezon başı kadro mimarisi yaparken uzun vadeli ve olumsuz senaryoları da ele alarak düşünmek gerektiğini söyledi. Dalcı, “Geniş ve kaliteli bir kadro yaptığımızı düşünüyorum. Yönetim, ben ve Emre Yıldız koordineli çalıştık. Tüm oyuncular bizim insiyatifimizdeydi ve yönetim bize bu gücü vermişti. İstediğimiz her oyuncuyu aldık.” dedi. Ankaragücü’nün teknik sorumlusu, futbolda eksiğin bitmediğini, 10 puan geride de olsalar transferin istenebileceğini belirtti. “ Dalcı” Bugün transfer yasağımız var, Olmasaydı yalnızca santrafor alırdık. O da zaten giden oyucumuzun yerini doldurmak için. Kurduğumuz kadroya çok güveniyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bu kadro benim için yeterli

Sezon başında kadroyu kurarken de hedeflerinin iyi oynamak ve ilk sıralarda olmak olduğunu söyleyen Mustafa Dalcı, bu durumun şimdiye kadar onları yanıltmadığını ifade etti. Kurdukları kadroya çok inandığını belirten Dalcı, bu yüzden transfer yasağının kendisini endişelendirmediğini söyledi. Mustafa Dalcı, “ Bu kadro benim için yeterli. Transfer sezonu başlamadan oyuncularımla yaptığım toplantıda onlarla başladığımı ve onlarla devam etmek istediğimi söyledim. Ne birilerinin gitmesini ne de birilerinin gelmesini istemiyorum dedim. Çünkü tamamen inandığım oyuncuları buraya topladım. Dolayısıyla inandığım doğrudan şaşmam. Bugün de 2 ay önce söylediklerimi eyleme geçirmem beni ayrıca mutlu ediyor.” ifadelerini kullandı.

Ankaragücü’nün TFF 1.’ligdeki Durumu

Ankaragücü çıktığı 21 maçta 14 galibiyet 3 beraberlik ve 4 mağlubiyetlik performansla 45 puan toplayarak averaj eksiğiyle Ümraniyespor’un gerisinde 2.sırada yer aldı. Mustafa Dalcı’nın öğrencileri 21 karşılaşmada 34 kez rakip ağları havalandırırken kalesinde gördüğü 18 gole engel olamadı.

Senin için hazırladığımız haberler