Ankaragücü yöneticisinden flaş sözler: İsmail Kartal'dan özür diledim ve helallik aldım

29.11.2017 - 15:09 | Son Güncellenme: 29.11.2017 - 15:09

Ankaragücü yöneticisinden flaş sözler: İsmail Kartal'dan özür diledim ve helallik aldım

TFF 1. Lig’de ortaya koyduğu başarılı performansla dikkat çeken Ankaragücü, Süper Lig’e yükselmenin hesaplarını yapıyor. Kulübün Basın Sözcüsü Tuna Yılmaz, teknik direktör İsmail Kartal’a ilk başta karşı olduğunu, ancak daha sonra kendisinden helallik aldığını ve özür dilediğini açıkladı.

Ankaragücü Kulübü Basın Sözcüsü Tuna Yılmaz, Radyospor’da yayınlanan Haber Aktif programında İlker Koç ve Emrah Karalinç’in sorularını yanıtladı. İşte o açıklamalar:

Ankaragücü'nün başarısını neye bağlıyor?

Ankaragücü’nün başarısı yönetim, teknik heyet, futbolcu ve camianın birleşmesiyle geldi. Burada en büyük pay İsmail Kartal’ın. Kendisi olağanüstü bir teknik direktör. Mütevazı, karakterli, taktik disipliniyle başarılı bir şekilde gidiyor.

"İsmail Kartal'dan özür dileyip, helallik aldım"

Ben hocamıza, “İyi ki göreve geldiniz” dedim. Açıkçası kendisine ilk geleceği dönemlerde sıcak bakmıyordum. Kendisinden helallik aldım. O da tebessüm etti ve “Bunlar futbolda olağan şeyler” dedi. Giresunspor maçından sonra taraftarlarımız İsmail Hoca’yı soyunma odasından çıkarıp “hakkını helal et” dediler ve tezahürat yaptılar. Taraftarlar hocamızdan özür diledi ve helallik aldı. İsmail Hoca ise “Bunlar olağan şeyler. Hep birlikte olursak başarılı oluruz” yanıtını verdi.

Ankaragücü Süper Lig’e çıkacak mı?

Süper Lig’e çıkmak istiyoruz. Futbol bu. Yarın ne olacağını bilemeyiz. Ancak hayallerimiz var. Ligin ikinci yarısı daha zor geçecek. Diğer takımların da hedefleri belli olacak. İnşallah aynı performansı devam ettirirsek Süper Lig’deki yerimizi alacağız diye düşünüyorum. Süper Lig’e göz kırpıyoruz diyebilirim. Hocamız da hayallerimize kavuşacağımıza inanıyor.

Ümit Özat’ın Ankaragücü ile ilgili yaptığı açıklama hakkında…

Kulüp olarak resmi sitemizden gerekli açıklamayı yaptık. Malum şahıs ile ilgili (Ümit Özat) yeni bir açıklama yapmak istemiyoruz. Bu, Gençlerbirliği’nin kendi problemi. İnşallah Gençlerbirliği ligde kalır, biz de Süper Lig’e çıkarız. Gençlerbirliği bizim ezeli rakibimiz, ebedi dostumuz. Kendileriyle başkent derbisi oynamak istiyoruz. Söyleyebileceğim şey budur.

“İsmail Kartal, Milli Takım için giderse gider, yoksa kendisini bırakmayız”

Biz İsmail Kartal’dan çok memnunuz. Kendisi de bunu dile getiriyor. Bu konu gündeme geldi. Ben, “İsmail Kartal bizim Arsene Wenger’imiz olacak” dedim. İsmail Kartal, buradan Milli Takım için ayrılırsa ancak gidebilir. Başka türlü, hocamızı bırakmaya niyetimiz yok.

YASAL UYARI : BU HABER AJANSSPOR.COM TARAFINDAN YAZILMIŞTIR. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ.

Senin için hazırladığımız haberler