Ankaragücü'nde olağan genel kurul ertelendi

09.03.2021 - 19:31 | Son Güncellenme: 09.03.2021 - 19:34

Son dakika spor haberleri... 'Ankaragücü'nde genel kurul ne zaman yapılacak' sorusu yanıt ararken, Süper Lig ekibinden konu hakkında bir açıklama geldi. Ankaragücü, olağan genel kurulun ertelendiğini duyurdu.

Ankaragücü'nde olağan genel kurul ertelendi

MKE Ankaragücü Kulübü, olağan genel kurulun ertelendiğini duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada, genel kurulun çoğunluk sağlanması halinde 11 Mart, yeterli çoğunluk sağlanamaması durumunda ise 18 Mart'ta gerçekleştirileceğinin şubat ayında ilan edildiği hatırlatıldı.

Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 2 Mart tarihli kararında, yeni tip koronavirüs (Kovis-19) salgını tedbirleri kapsamında dernek genel kurullarının 300 kişiyi geçmeyecek katılımla gerçekleştirilebileceğinin hüküm altına alındığı belirtildi.

Ankara Valiliğine yapılan başvuruya istinaden, Ankara Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün cevabi yazısında; 'Derneğinizin 1000'in üzerinde delegesinin bulunması nedeni ile genel kurulunuzun belirtilen şartlara uygun yapılamayacağı, bu nedenle Dernekler Yönetmeliğinin 14. Maddesi gereğince ertelenmesinin uygun olacağı' ifadelerine yer verildiği aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Bu nedenle, İçişleri Bakanlığının 02/03/2021 tarih ve 3514 sayılı yazısı ile Ankara Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 02/03/2021 tarih ve 2021/11 sayılı kararı ve Ankara Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğünün 09.03.2021 tarih ve E-74071012-450-13797 nolu yazısına istinaden, olağan genel kurul toplantımızın ertelenmesine, olağan genel kurul toplantımızın devletimizin genel kurul toplantılarının yapılmasına müsaade etmesine müteakip yapılmasına karar verilmiştir."

Fatih Mert: "Çok sayıda mesaj alıyorum, bırakma diyorlar"

Geçtiğimiz günlerde Ankaragücü'nde başkan Fatih Mert, açıklamalarda bulundu.

Başkent temsilcisi Ankaragücü’nün yöneticiliğini sürdüren Fatih Mert’in adı, “istifa” yorumlarıyla anılıyordu. Konuya açılık getiren Mert şöyle konuştu: “Her gün çok sayıda mesaj alıyorum, bırakma diyorlar. Ama bu süreç beni çok yordu, yıprattı. Devam eder miyim bilmiyorum. Faruk abi (Koca) ile konuşup ona göre karar vereceğim”
 

Futbolculara ödeme yapılmadı

Bu ay futbolculara ödeme yapılmadığına ilişkin çıkan haberleri doğrulayan yönetici; ödemelerin geçmiş dönem borçlarından ötürü gerçekleşmediğini ileri sürdü. Mert, “16 aydır buradayız personelin sadece 1 maaş alacağı var o da geçen aya ait. Maalesef bulduğumuz kaynakları geçmişten gelen bitmeyen borçlara veriyoruz. Geçmiş dönemin ödemediği vergi için yapılandırma yaptık. 1milyon 150 bin TL ödedik geçen hafta. Personel maaşı da maalesef ilk defa bu yüzden aksadı. Futbolcuların maalesef diğer kulüplerde olduğu gibi burada da biriken maaşları  var. Onu da bir şekilde halletmek için uğraşıyoruz. Geçen hafta Perşembe günü Rizespor primleri hesaplarına yattı.” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler