"Kararımızın arkasındayız"

17.07.2020 - 16:02 | Son Güncellenme: 17.07.2020 - 16:13

"Kararımızın arkasındayız"

MKE Ankaragücü Basın Sözcüsü İsmail Atasoy, takımın genel durumu, Ante Kulusic ile tartışan, sözleşmesi feshedilen Gerson Rodrigues ve yardım kampanyası ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İsmail Atasoy, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a konuştu.

"Bana göre bu 6 takımın şartları eşit durumda"

Takımın genel durumu ile sözlerine başlayan Atasoy, "Zor 2 maçımız var. İçeride oynayacağımız Antalyaspor ve Denizlispor deplasmanı... Hedefimiz her iki maçı alıp 35 puanı alıp diğer takımların alacağı neticeyi beklemek. Ankaragücü olarak kritik bir süreçten geçiyoruz. Ama geldiğimiz takımı ligde bırakmak. Yönetim olarak inanıyoruz. Umarım şans bizden yana olur ve ligde kalırız. Rakiplerimizin de maçları zor. Rize-Malatya maçında kaybedilecek puan bizim lehimize sonuçlanacaktır. Şu an 6 takım potada görünüyor. Bana göre bu 6 takımın şartları eşit durumda. Yapılacak mücadeleye bağlı. Biz elimizden geleni yapıp 6 puanı hanemize yazdıracağız" dedi.

Kulusic - Rodrigues kavgası hakkında...

Ante Kulusic - Gerson Rodrigues tartışmasına da değinen Atasoy, "Tabii tatsız bir olay yaşandı. İkisi de önemli oyuncularımız. Önemli bir maça çıkıyorduk, Galatasaray maçı. Olay bizi derinden üzdü. Yönetim olarak bunu gözardı edemezdik. Diğer oyuncuları da etkileyen bir hamle oldu. Öncelikli olarak Rodrigues'i kadro dışı bıraktık. Tarafları dinleyerek orada Rodrigues'in haksız olduğu tescillendi. Seyirci kalamadık, bize düşeni yaptık. Takımın ahengini bozacak hareketleri tasvip etmiyoruz. Son olarak aldığımız karar gereği oyuncunun sözleşmesi feshettik" şeklinde konuştu.

İki oyuncu arasında tam olarak ne yaşandı?

'Tam olarak 2 oyuncu arasında ne yaşandı?' sorusu üzerine Atasoy, "2 futbolcu arasında olan bir hadise. Bunu gündeme getirmeyi uygun bulmuyorum. Haksız taraf Rodrigues tarafı ve tescillenmiş. Dolayısıyla kararımızın arkasındayız. Bu almış olduğumuz karar bütün takımı etkiledi. Birlik beraberlik açısından şu an birbirine kenetlenmiş durumda. Bu olaya göz yumsaydık takımın kimyası daha kötü olabilirdi. Daha sonra Galatasaray maçını kazandık. Burada aslolan Ankaragücü'nün başarısı. Ben golcüyüm, bensiz olmaz camiaya büyük zarar verir... Bütün futbolcularımıza güveniyoruz. İnşallah bu takımın ligde kalması için her şeyi yapacağız" açıklamasını yaptı.

Gerson Rodrigues'e transfer teklifi var mı?

'Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımların ismi Gerson Rodrigues ile anılıyor. Size gelen resmi bir teklif var mı?' sorusu üzerine Atasoy, "Bize ulaşan resmi bir bilgi yok. Son 2 hafta kalmış ligin bitimine. Birçok söylenti var oyuncularımızla ilgili. Şunla anlaştı bunla anlaştı diye. Hiçbir aslı yok bu sözlerin. Kalan maçları alıp önümüze bakmak istiyoruz. Resmi gelen bir teklif yok bildiğimiz kadarıyla" ifadelerini kullandı.

Son olarak destek kampanyasına değinen Atasoy, "Bir destek kampanyası başlattık. SMS kampanyası. Ankaragüçlü futbolseverlerin bu kampanyaya destek vermesini istiyoruz. Desteklerini bekliyoruz futbolseverlerin. Gidişat güzel ama daha fazla ilgi olursa bizleri daha fazla mutlu edecektir" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Senin için hazırladığımız haberler