MKE Ankaragücü, Doğukan Kaya'yı Renklerine Bağladı | Transfer Haberleri

İsa Kethüda
16.06.2022 - 12:14 | Son Güncellenme: 16.06.2022 - 14:07

Transfer haberleri. Spor Toto Süper Lig'e yükselen MKE Ankaragücü, son olarak Kocaelispor'da forma giyen kaleci Doğukan Kaya'yı transfer etti. İşte detaylar...

MKE Ankaragücü, Doğukan Kaya'yı Renklerine Bağladı | Transfer Haberleri

Başkent ekibinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Kulübümüz, Kocaelispor'da forma giyen başarılı kaleci Doğukan Kaya ile 4 yıllık sözleşme imzalayarak, yeni sezon transfer çalışmalarını sürdürdü.


Tandoğan tesislerimizde yapılan imza törenine Başkanımız Sayın Faruk Koca katıldı." ifadeleri kullanıldı.

22 yaşındaki kaleci Körfez ekibiyle geçen sezon 1 karşılaşmada forma giymişti. 

Kocaelispor’dan Doğukan Kaya açıklaması

Spor Toto Süper Lig’e yükselen Ankaragücü, Kocaelispor’dan Doğukan Kaya’yı kadrosuna kattığını duyurdu. Kocaelispor cephesi ise bonservis bedeli ödenmeden duyuru yapıldığı için karşı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, “Kulübümüz kalecilerinden, Doğukan Kaya'nın nihai transferi hususunda MKE Ankaragücü ile anlaşmaya varmıştır. Anlaşma maddesinde bulunan 'Transferi gerçekleştiren kulüp, transfer ettiği oyuncunun mensubu olduğu kulübe 30 Haziran 2022 tarihine kadar ödenmesi gereken transfer ücretini ödemediği takdirde söz konusu oyuncunun transferi gerçekleşmez, gerçekleşmediği takdirde Kocaelispor’a 500.000 TL ceza tutarı öder ve neticesinde futbolcu Kocaelispor Kulübü’ne geri döner' maddesi gereğince halihazırda resmi bir açıklama yapılmamıştır. 30 Haziran 2022 tarihine kadar kulübümüze ödenecek transfer bedelini müteakiben kulübümüz tarafından resmi açıklama yapılacaktır. MKE Ankaragücü kulübü sözleşmedeki bu maddeyi dikkate almadan transfer duyurusunu yapmıştır” denildi.

Bonservis bedeli 1 milyon TL

Kocaelispor’un, sarı-lacivertli ekiple 4 yıllık sözleşme imzalayan Doğukan Kaya için belirlediği bonservis bedeli 1 milyon TL. Ayrıca bir sonraki transfer satışından yüzde 20 pay alınacağı öğrenildi.

Senin için hazırladığımız haberler