Ankaragücü'nün Adana Demirspor Maçında İptal Edilen Golleri Tartışılıyor

Orhan Gülek
14.01.2023 - 17:31 | Son Güncellenme: 14.01.2023 - 22:41

Süper Lig'in 19. hafta maçında deplasmanda Adana Demirspor ile karşılaşan Ankaragücü'nde Emre Kılınç'ın ve Ali Sowe'un golünün iptal edilmesi tartışmalara neden oldu.

Ankaragücü'nün Adana Demirspor Maçında İptal Edilen Golleri Tartışılıyor

AJANSSPOR - HABER

Adana Demirspor, Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında MKE Ankaragücü'nü ağırladı. Yeni Adana Stadı'nda oynanan mücadelede Ankaragücü'nün Ali Sow ve Emre Kılınç'la bulduğu iki gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi.

VAR devrede, Emre Kılınç'ın golü iptal

İlk olarak maçın 20. dakikasında Ankaragücü'nde Ali Sowe'nin pasında Emre Kılınç boş pozisyonda topu ağlara gönderdi. Ankaragücü deplasmanda 1-0 öne geçti. Ancak VAR incelemesi sonrası faul kararı çıktı ve gol iptal edildi.

Ali Sowe'un golü de ofsayta takıldı

Daha sonrası ise 35. dakikada bu kez Beridze'nin pasında Ali Sowe golü kaydetti. Ancak ofsayt gerekçesiyle bu gol de geçerli sayılmadı.

İlgini Çekebilir
MKE Ankaragücü'nden sert açıklama: "Ne Çakal ne de Çakar yorumcularının..."
Habere Git

Karar değişmedi

Ankaragücü cephesi, Adana Demirspor deplasmanında gollerinin iptal edilmesine tepki gösterdi ama karar değişmedi. Sosyal medyada ise Ankaragücü'nün golünün iptal edilmesi tepki çekti.

Ankaragücü'nden tepki geldi

Ankaragücü faul nedeniyle iptal edilen gol için sosyal medyadan paylaşım yaptı. Hakem kararları nedeniyle maç öncesi Adana Demirspor taraftarları beyaz mendil salladı. Buna gönderme yapan Ankaragücü "Adaletli yönetmeniz için biz de mi beyaz mendil sallayalım?" paylaşımını yaptı.

 Murat Sancak: "Yediğimiz golde faul görmedim keşke gol verilseydi"

Adana Demirspor Kulübü Başkanı Murat Sancak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Evet bugün oynanan maçta ilk yediğimiz golde ben bir faul görmedim, hakem VAR'da 4-5 pozisyondan seyretti faul olduğuna karar verdi" ifadesini kullandı.

İptal edilen golün verilmesi gerektiğini belirten Sancak, şunları kaydetti:

"Ne diyeyim keşke gol verilseydi. Bu taraftar ve bu oyuncularla yine galip gelirdik, Ankaragücü Başkanı Faruk abime geçmiş olsun. Allah yollarını açık etsin."

Senin için hazırladığımız haberler