Anlaşma sağlandı, Beşiktaş'ta iki ayrılık! 23,5 milyon Euro karşılığında...

13.06.2024 - 10:11 | Son Güncellenme: 13.06.2024 - 10:14

Sezonun ilk transferini İstanbul' getirdiği Gabriel Paulista'ya imza attırarak gerçekleştirmek isteyen Beşiktaş'ta, iki ayrılık da kapıda. Siyah beyazlıların Gedson Fernandes ve Bakhtiyor Zaynutdinov'un transferi için Zenit ile anlaşmaya yakın olduğu ileri sürüldü.

Anlaşma sağlandı, Beşiktaş'ta iki ayrılık! 23,5 milyon Euro karşılığında...

AJANSSPOR-HABER

Ligde yaşadığı hüsrana karşın sezonu Türkiye Kupası şampiyonluğu ile kapatan Beşiktaş, teknik direktörlüğe getirdiği Giovanni van Bronckhorst yönetiminde yeni sezonda şampiyoluğu hedefliyor.

Gabriel Paulista, İstanbul'da

Kadrosunu güçlendirmek için transfer çalışmalarına hız veren siyah beyazlılar ilk transferini savunmaya yapmak üzere. Beşiktaş, son olarak Atletico Madrid'de forma giyen Brezilyalı stoper Gabriel Paulista'yı dün gece İstanbul'a getirdi.

Kara Kartal'ın sağlık kontrolünden geçireceği 33 yaşındaki futbolcu ile 2+1 yıllık sözleşme imzalaması bekleniyor.

İki ayrılık kapıda

Öte yandan Beşiktaş'ta iki yıldız futbolcu da takımdan ayrılmak üzere... Rus ekibi Zenit, Gedson Fernandes ve Bakhtiyor Zaynutdinov'a talip olmuştu. İki kulüp arasında yapılan görüşmeler sonunda büyük ölçüde anlaşma sağlandı.

Gedson için 17+2 milyon Euro'ya el sıkışıldı

Sabah Gazetesi'nin haberine göre siyah-beyazlılar, 6 milyon Euro bonservis bedeli ve sonraki satıştan yüzde 50 pay karşılığında Benfica'dan kadrosuna kattığı Gedson Fernandes için Rus kulübüyle 17 milyon Euro bonservis bedeli + 2 milyon Euro bonus karşılığında büyük ölçüde el sıkıştı.

Bonservis bedelinin yarısı Benfica'ya gidecek

Haberin detayında Portekizli futbolcudan Beşiktaş'a gelecek bonservisin yarısı, Benfica'ya verileceği kaydedilirken, Zenit'in, geride kalan sezonda Beşiktaş formasıyla 45 maçta 4 gol ve 6 asistlik performans sergileyen 25 yaşındaki orta sahaya 3 milyon Euro garanti ücret vereceği ve 4 yıllık kontrat yapacağı aktarıldı.

Bakhtiyor için ödenecek bonservis 4,5 milyon Euro

Öte yandan Bakhtiyor Zaynutdinov için de taraflar anlaşmak üzere. Rus kulübü, 26 yaşındaki Kazak futbolcu için siyah beyazlılara 4.5 milyon Euro ödeyecek. Zaynutdinov'dan gelen bonservisin ise yüzde 15'i CSKA Moskova'ya gidecek. 

Hafta sonu bitecek

Her iki oyuncu için de ödeme planı ve sözleşme detayı görüşülüyor. Transferlerin hafta sonu resmileşmesi bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler