Antalyaspor - Kayserispor: 1-1 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Akın Ungan
24.04.2022 - 21:55 | Son Güncellenme: 24.04.2022 - 22:51

Antalyaspor - Kayserispor maçı 1-1 berabere bitti. Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçtan sonra Antalyaspor'un puanı 51, Kayserispor'un ise 43 oldu. İşte detaylar.

Antalyaspor - Kayserispor: 1-1 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Antalyaspor ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Antalya Stadyumu'nda oynanan zorlu mücadele, 1-1 beraberlikle sona erdi.

Cüneyt Çakır geri döndü

Karşılaşma öncesi Antalya Stadyumu, güzel görüntülere sahne oldu. MHK ve TFF'nin kararı sonrası Cüneyt Çakır'ın da içinde bulunduğu 13 hakem görevlerinden ihraç edilmişti. Tahkim Kurulu'na yapılan başvuru sonrası hakemler haklı bulunmuş ve görevlerine iade edilmişti. Cüneyt Çakır, yaklaşık 1,5 aylık aranın ardından ilk kez maç yönetti.

Bu sezon son maçına da Antalya'da çıkmış olan Cüneyt Çakır, yeniden Antalyaspor maçı ile Süper Lig'deki hakemlik kariyerine devam etti. Antalya Stadyumu, Cüneyt Çakır'ı alkışlarla karşıladı. Tecrübeli hakem sahaya indiğinde tribünler destekte bulunurken, her iki takım futbolcu ve teknik adamları kendisine sarıldı.

İlk yarıda tempo var, gol yok

Karşılaşma tempolu ve futbolseverler açısından zevkli başladı. Hızlı geçişler ve çeşitli hücum varyasyonlarına sahne olan bölümde tek eksik olan şey goldü. Karşılıklı gol pozisyonlarının bulunduğu ilk devrede gol sesi çıkmadı ve taraflar soyunma odasına 0-0 eşitlik ile girdi.

Bayrak Kayseri için kalktı

Maçın 51. dakikasında Bertolacci'nin ara pasıyla sol kanatta savunma arkasına sarkan Carole topu yerden altıpasa gönderdi. Ön direkteki Gavranovic, gelişine sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. Ancak Carole'ün ofsaytta olması sebebiyle gol geçerli sayılmadı.

Ofsayttan 1 dakika sonra...

Ofsayt ile ağlara gönderdiği topu geçerli sayılmayan konuk ekip Kayserispor, olaydan 1 dakika sonra 1-0 öne geçti. 52. dakikada Gavranovic'in pasıyla penaltı noktasında topla buluşan Kemen'in vuruşunda Poli'den seken top altıpasın sağına yuvarlandı. Boşta kalan topa düzgün bir vuruş yapan Attamah meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Ağlara giden 3. top da ofsayt!

Kayserispor, Antalyaspor karşısında baskısını arttırdı. Ofsayt gerekçesi ile geçerli sayılmayan golünün ardından 1-0 öne geçen konuk ekip, santradan 2 dakika sonra tekrar ağlarla buluştu. Fakat bu pozisyona da ofsayt denildi. 54. dakikada Gavranovic'in ceza sahası sol çaprazına gönderdiği topa plase bir vuruş yapan Attamah topu ağlara göndermişti.

Antalya'da cevap gecikmedi

Kayserispor'un 3 kez üst üste ağlara gönderdiği toplara karşılık ev sahibinden cevap geldi. Konuk ekibin 2. kez ofsayttan dönen golünden 2 dakika sonra Kırmızı-Beyazlılar eşitliği sağladı. 56. dakikada Günay'ın pasıyla ceza yayında topla buluşan Haji Wright sol ayağıyla sağ köşeye çok sert vurdu ve topu filelere göndermeyi başardı.

İki takımın puan cetvelindeki durumu

Bu sonuç ile Antalyaspor, puanını 51 yaparak, 8 sırada yer aldı. Konuk ekip Kayserispor ise 43 puanda kalırken, maç fazlası ile 13. sıraya yükseldi.

Antalyaspor'un serisi son buldu

Antalyaspor, Kayserispor karşısına galibiyet serisini devam ettirme düşüncesi ile çıktı. Nuri Şahin ve öğrencileri üst üste 6 maçtır kazanıyordu. Kayserispor, Antalya'nın bu serisini kendi evinde sonlandırdı. Kırmızı-Beyazlılar, Kayseri beraberliği ile galibiyet serisi sona erse de 11 maçlık yenilmezlik serisini sürdürdü.

Senin için hazırladığımız haberler