Antalya'da tekvando festivali!

11.02.2016 - 11:31 | Son Güncellenme: 11.02.2016 - 11:31

Türkiye Tekvando Federasyonunun ev sahipliğinde 14-22 Şubat tarihlerinde Antalya'da 3 uluslararası organizasyon yapılacak.

Serik ilçesine bağlı Belek Turizm Bölgesi'nde gerçekleştirilecek tekvando festivalinde 3. Türkiye Açık Tekvando Turnuvası 14-17, 4. Avrupa Kulüpler Tekvando Şampiyonası 18-20, 2. Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası ise 21-22 Şubat tarihlerinde düzenlenecek. 

3. Türkiye Açık Tekvando Turnuvası'na yaklaşık 70 ülkeden bin 800 sporcunun katılması bekleniyor. Turnuvanın ilk gününde büyükler, ikinci gününde gençler, üçüncü gününde yıldızlar ve dördüncü gününde poomse müsabakaları yapılacak. Büyükler kategorisindeki müsabakalarda sporcular, 2020 Tokyo Olimpiyatları için puan kazanma şansına sahip olacak.

4. Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda ise yaklaşık 35 ülkeden 750 sporcu mücadele edecek. Şampiyonada ilk gün büyükler, ikinci gün gençler, üçüncü gün ise yıldızlar kategorisinde müsabakalar gerçekleştirilecek. Şampiyona sonunda kategorilerinde ve genel toplamda Avrupa'nın en iyi kulüpleri belli olacak. Büyükler kategorisinde yarışacak sporcular aynı zamanda 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları için hanelerine puan yazdıracak.

2. Avrupa Minikler Tekvando Şampiyonası'na da 15 ülkeden 250 dolayında sporcu katılacak. Bu şampiyonayla 11-12 yaşındaki sporcuların uluslararası tecrübe kazanmaya erken yaşta başlaması amaçlanıyor.

"Türkiye tekvandonun cazibe merkezi haline geldi"

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, yaptığı açıklamada, sporseverlerin 14-22 Şubat tarihlerinde tam anlamıyla tekvandoya doyacaklarını vurguladı. 

Başkan Şahin, Türkiye'nin tekvando branşında cazibe merkezi haline geldiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
"Son 2 yılda olduğu gibi bu sene de 2 bine yakın sporcuyu Antalya'da ağırlayacağız. Tüm yaş kategorilerinden sporcular burada mücadele edecek. Geleceğin olimpiyat şampiyonlarını burada izleyeceğiz. 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlık yapan sporcular için iyi bir test olacak. Aynı zamanda 2020 Tokyo Olimpiyatları için de sporcular puan toplamaya başlayacak. Bu nedenle çok da önemli bir organizasyon olacak. Organizasyona dünyanın dört bir yanından sporcular katılacak. Biz de başta Antalyalı sporseverler olmaz üzere herkesi bu önemli organizasyona davet ediyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler