Antalya’daki rekabet Hollanda‘ya taşınıyor

İsa Kethüda
15.05.2024 - 13:46 | Son Güncellenme: 15.05.2024 - 13:50

Antalyaspor ve Alanyaspor ile birbirlerine rakip olan iki genç teknik direktör Nuri Şahin ve Francesco Farioli, Hollanda Eredivisie’de karşı karşıya geliyor.

Antalya’daki rekabet Hollanda‘ya taşınıyor

AJANSSPOR-HABER

Teknik direktörlük kariyerlerine Türkiye’de adım atan iki genç teknik adam Nuri Şahin ve Francesco Farioli’nin ismi Hollanda’nın en büyük takımları ile anılıyor. 

Farioli’ye Ajax kancası 

Kariyerine Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nice ile devam eden 35 yaşındaki genç teknik adamın ismi son günlerde sıklıkla Hollanda’nın köklü ekiplerinden Ajax ile anılıyor. Ajax, İtalyan teknik adam Farioli ile 2027 yılına kadar sözleşme imzalamak istiyor. 

Eski takımına hoca olarak dönebilir 

Şampiyonlar Ligi finalisti Borussia Dortmund’da yardımcı antrenörlük görevini üstlenen Nuri Şahin için bir dönem formasını giydiği Feyenoord’un mevcut teknik direktörü Arne Slot’un ayrılması halinde teklif yapacağı iddia edildi. 

Antalya’da rakip oldular 

Amsterdam ve Rotterdam şehrinin en büyük takımları ile isimleri anılan 35 yaşındaki iki genç teknik adamın Hollanda Eredivisie’de birbirlerine tekrardan rakip olma intimalleri var. Nuri Şahin’in Antalyaspor’u Farioli’nin ise Alanyaspor’u çalıştırdığı dönem birbirlerine rakip olan iki teknik adamın yolu Hollanda’nın en büyük takımlarının başında kesişebilir.

İki kez karşı karşıya geldiler 

İki genç teknik adam Süper Lig’de Antalya takımları ile birbirlerine iki kere rakip oldular. Genç teknik adamların karşı karşıya geldiği iki maç da Alanya’nın Oba Stadyumu’nda oynandı. Karşı karşıya geldikleri ilk maçta Nuri Şahin ve ekibi deplasmanda Farioli ve öğrencilerini 3-1 mağlup etti. İkilinin karşı karşıya geldiği ikinci maçta İtalyan teknik adam ile öğrencileri Nuri Şahin ve ekibini 3-2 mağlup etmeyi başardı.

Farioli’nin Türkiye performansı 

Alanyaspor’da üstlendiği yardımcı antrenörlük görevinin ardından Fatih Karagümrük’te birinci adam olan Farioli burada geçirdiği sürenin ardından eski takımı Alanyaspor’a teknik direktör olarak geri döndü. Süper Lig’de birinci adam olarak 75 maça çıkan İtalyan teknik adam çıktığı maçlarda 32 galibiyet alırken 19 beraberlik ve 24 mağlubiyet aldı.

Antalyaspor ile 92 maç 

Antalyaspor’un başında 92 maça çıkan yerli teknik adam Nuri Şahin çıktığı bu maçlarda 38 galibiyet alırken 23 beraberlik ve 31 mağlubiyet aldı. Genç teknik adamın ismi teknik direktör arayışında olan Beşiktaş ile de sık sık anılıyor.

Senin için hazırladığımız haberler