Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe: "Transfer engelini kaldıracağız"

10.07.2024 - 16:09 | Son Güncellenme: 10.07.2024 - 16:45

Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'un başkanı olan Sinan Boztepe, transfer yasağının kalkacağını söyleyerek gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Antalyaspor Başkanı Sinan Boztepe: "Transfer engelini kaldıracağız"

AJANSSPOR HABER

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Antalyaspor'da transfer çalışmaları da hızla devam ederken Başkan Sinan Boztepe, Akdeniz Manşet gazetesinden Şifa Çiçek'e transferler hakkında ve gündeme dair özel açıklamalarda bulundu.

"Gelir kaynaklarımızı yaratmak istiyoruz"

Şifa Çiçek'e özel açıklamalarda bulunan Başkan Boztepe: "Allah nasip ederse Antalyaspor başarıyı bulmuş bir hale gelecek. Kendi gelir kaynaklarını yaratan bir kulüp hedefliyoruz. Gelir kaynaklarının gerçekten de sağlandığı ve bu kulübün kendi kendini döndürdüğü bir duruma doğru gidebilmesi için çabamızı gösteriyoruz. Bir iki yıla kadar da oraya gider.

Tranfer engelini kaldıracağız

Transfer engelini Temmuz ayı bitmeden kaldırmış olacağız. Çünkü 3 oyuncu transfer ettik. Takip ettiğimiz oyuncular var. Kanatlar var. Sağ sol kanatlar var. Ortalama 4-5 oyuncuyu daha kadromuza katmayı hedefliyoruz. Bu oyuncuları oynatabilmek ve lisanslarını isteyebilmek için Temmuz ayının sonuna kadar transfer engeli kalkmış olacak. Şu anda Antalyaspor’un kasasında halihazırda bir para yok. Veya çıkıp alın şu transfer engelini kaldır diyecek kimse de yok. 

Bize desteğin olmadığı aşikar

Öztürk ailesine olan borcu hesaplamazsak 25 milyon Euro civarında borcumuz var. Bunun içinde vergi, SGK, kredi borcu dahil. Zamanında hem Antalyaspor Vakfı hem de Antalyaspor Derneği gelir kaynağı yaratmak veya paranın akışının daha kolay sağlanabilir bir noktaya getirilmesi için kurulmuş. Şimdi vakıf vakıf icraatlerini, dernek de dernek icraatlerini yürütüyor. Kendi giderleri var. Hafriyatta bu sene inşaatın azlığından dolayı bir serzeniş var. Bunu da prosedürü doğru hale getirebilmek için belediye ve dernek ortak bir şirket kuruyor. Belediye yüzde 52, hafriyat ve Antalyaspor Kulübü de yüzde 24 hissenin sahibi olacak. Oradaki masraflar düştükten sonra kulüp kendi masraflarını ve kendi harcamalarını bizim altyapıya da harcadıkları paraların olduğu bir hesabın içerisinde. Hesap tablosu var ortada. Haliyle altyapıya bir destekleri ve kendi alt branşlarına destekleri oldu. Bize yetersizlikten dolayı herhangi bir desteğin olmadığı aşikardır.

Fikir ayrılığımız hiç olmadı

Şimdiye kadar Vakıf ve Dernek ile bir fikir ayrılığına vardığımız hiçbir konu olmadı. Biz kendi işimizi doğru planlama ile yapmaya çalışıyoruz. Dernek herhangi bir işimize müdahil olup da karşı çıkmadı. Dernek ile A.Ş’nin başkanının bir olması gerektiği hep konuşuldu, düşünüldü. Ona göre de icraatlar yapıldı. Biz şimdi şunu yapmaya çalışıyoruz. Ben Vakıf başkanı, Dernek başkanıyla beraber 3 başkan birlikte oturup toplantılar yaparak, konuşarak ayrı ayrı da bunun yapılabilirliğini sorgulayıp aslında yapılabilir bir hale getirme çabasını gösteriyoruz. Dernek başkanlığı bana göre ayrı bir başkanlık. Orada 15 branş var. Orada hiç yoksa 50-60 çalışan var. Yani o çok ayrı bir dert. Ben buraya yetişemiyorum.

Yönetimde değişikliğe gideceğiz

Yönetimde bir değişikliğe gideceğimiz gözüküyor. İlk yönetimi oluştururken hızlı davranmak zorundaydık ancak düşündüğümüz gibi olmadı. Bunu da tecrübe etmiş olduk. Başka bir şehirden müdahil olmak çok kolay olmuyormuş. Onlar da zaten kendi yoğunluklarından müsaade istediler. Burada 4-5 kişilik bir değişim oldu. Oldukça heyecanlılar. Şu anda ekonomik olarak katkıları da var. Bundan sonraki süreçte de ellerinden geldiği kadar destek olacaklar. Ben şeffaf konuşan bir adamım. Öyle reklamı çok seven biri değilim. Herkes yüzüme karşı iyi davranıyor. 'Yanınızdayız' diyorlar ancak benim yanımdan ayrıldıktan sonra arkamdan konuştuklarını duyuyorum.

Yusuf Şimşek ne yapmış bilmiyorum

Yusuf Şimşek, geçmişte Antalyaspor ile ne yaşamış bilmiyorum. Bizim yönetimden yakın olarak tanıyanlar var. Takımı en son Süper Lig’e çıkaran teknik direktör. Emek vermiş ve başarılı bir hoca. Yusuf Şimşek fikri tamamen benim fikrimdi. Hocayı altyapı için düşünüyoruz. A Takımla bir ilgisi yok. Ben Yusuf Şimşek’e altyapı koordinatörlüğünü teklif ettim. Şuanda anlaşma gibi bir durumumuz yok. Öylece kaldı. Masanın üstünde duruyor.

Antalyalı değiliz ama bu şehre gönül verdik

Biz Antalyalı kimliği olmayan ama gerçekten bu şehre gönül vermiş insanlarız. Zaman harcıyoruz. Onun haricinde sağlığımızdan da özel hayatımızdan da ödün veriyoruz. Ailemizden uzak kalıyoruz. Şimdi biz bu kadar emek harcarken taraftardan da şunu istiyoruz; Gerçekten samimiyetimize inanıyorlarsa bize destek olsunlar. En azından arkamızda dursunlar, maçlarımıza gelsinler. Tribünlerimizi dolduralım. Taraftar takımı ateşler. Takım başarıyı sağlar. Başarı sponsorlukları getirir. Sponsorluklar daha rahat bir finansal olarak yönetilen bir kulüp haline gelir. Her şeyin başı taraftar zaten. Taraftar olmayan bir kulüp hiçbir şey yapamaz. Burası bir şehir, kocaman bir şehir. Şehrinin kulübüne gönül vermiş. Gerçekten de böyle gönülden sevdalanmış, cefakar bir taraftar grubu var. Onların haricinde buranın ekmeğini yiyen suyunu içen buradan para kazanan insanları artık Antalyaspor’a getirin. Öyle milyonlar vermeseler bile kombinesini alıp statta yerini, formasını, atkısını alsın. Bunlar için uğraşıyoruz. Benim bütün camiadan istediğim sadece bu. Her şey para demek değil. Gönülden destek versinler, bizi desteklesinler. Bize bu yeter" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler