Antalyaspor'un hedefi Benfica'nın kalecisi Helton Leite

18.01.2023 - 14:09 | Son Güncellenme: 18.01.2023 - 14:19

Kalede sıkıntı yaşayan Antalyaspor’da Benfica’nın kalecisi Helton Leite gündeme geldi. Akdeniz ekibi transfer görüşmelerini başlattı. İşte detaylar...

Antalyaspor'un hedefi Benfica'nın kalecisi Helton Leite

AJANSSPOR – DIŞ HABER

Ruud Boffin’in futbolu bırakma kararı, Alperen Uysal’ın da kötü performansı sebebiyle kaleci arayışlarını sürdüren Antalyaspor, hedefine Benfica’nın Brezilyalı eldiveni Helton Leite’yi aldı. Portekiz merkezli O Jogo’da çıkan habere göre Brezilyalı kaleci, Benfica’dan ayrılacak. 

Anlaşmaya yakın

Haberde Antalyaspor’un transfer için görüşmelere başladığı belirtilirken, 2025 yılında sözleşmesi tamamlanacak deneyimli eldivenin Antalyaspor ile anlaşmaya yakın olduğu öne sürüldü.

Bu sezon 1 maçta süre aldı

2020 yılında Boavista’dan Benfica’ya 1.5 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olan Helton Leite, Benfica formasıyla toplamda 34 maça çıktı. Kalesinde 31 gol gören 32 yaşındaki kaleci, 15 kez de kalesini gole kapattı. Deneyimli kaleci bu sezon ise sadece 1 maçta süre aldı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray -Fenerbahçe derbisine seçim ayarı!
Habere Git

Haji Wright için bir açıklama daha

Antalyaspor'dan Haji Wright'ın akıbetinin ne olacağı merak ediliyor. Türkiye'de Galatasaray ve Fenerbahçe gibi takımların yanı sıra yurt dışından da birçok teklifin olduğu bilinen oyuncu için Antalyaspor 10 milyon Euro istediğini belirtmişti.

Son olarak bir açıklama yapan asbaşkan Emrah Çelik, "Geçen hafta içinde başkanımız Aziz Çetin ve asbaşkanımız Aytaç Altay ile birlikte İstanbul'da bazı görüşmeler gerçekleştirdik. Galatasaray ile görüştük ama bir aşama kaydedemedik. Fenerbahçe ile de bir temas oldu. Biz düşüncemizi, onlar da şartlarını söylediler. Bu hafta içinde her iki kulüp de kupa maçına odaklandı. Hafta sonuna doğru veya önümüzdeki hafta olumlu ya da olumsuz net bir şey söyleyebiliriz. Yurt dışından da 3 ülkeden 7 takımın çok büyük ilgisi var. Şunun da bilinmesi lazım; bizim transfer yapmamız Haji'nin gitmesine bağlı değil. Güçlü bir yönetimimiz var. Transfer engelimiz yok. Haji gitsin veya gitmesin gereken takviyeleri yapıp yolumuza devam edeceğiz." dedi.

Üç oyuncuya talip

Emrah Çelik, Wright'ın dışında Bünyamin Balcı ve Martins'e olan taliplerden bahsederek, "Bünyamin ile ilgili yurt içinden resmi teklif almadık. Sonuçta adını A Milli Takımımıza kadar yazdırmış bir isim. Elbette talipleri olacaktır. Yurt dışından durumunu soran takımlar var. Değerini bulursa, kendisi de isterse transferi gerçekleşebilir. Fernando Martins için de her dönem talip var. Bence ligin en iyi 1-2 orta saha oyuncusundan biri. Şu anda talibi yok. Varsa bizimle masaya oturmalı. Sezon sonunda 1,5 milyon Euro çıkış maddesi var. Peşin veren alır. Kendisinin de ikna olması lazım" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe istiyordu, Galatasaray görüşme yaptı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler