Antalyaspor'dan ayrılan Adam Buksa EURO 2024'te gol attı

Arif Can Yıldız
16.06.2024 - 16:44 | Son Güncellenme: 16.06.2024 - 18:29

Sezonu Antalyaspor’da kiralık olarak geçiren ve geçtiğimiz günlerde Akdeniz ekibine veda eden Adam Buksa, Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk golünü attı.

Antalyaspor'dan ayrılan Adam Buksa EURO 2024'te gol attı

AJANSSPOR HABER

Geçtiğimiz sezon başında Antalyaspor’un Ligue 1 ekibi Lens’ten satın alma opsiyonuyla beraber kiraladığı Adam Buksa, Polonya ile Hollanda arasında oynanan EURO 2024 D Grubu ilk maçında golünü atmayı başardı. 16. dakikada Napoli forması giyen Zielinski’nin kullandığı kornerde ön direkte kafa vuruşunu yapan Buksa, ülkesini 1-0 öne geçiren golün sahibi oldu. Öte yandan Adam Buksa, attığı gol ile Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atmış oldu.

Antalyaspor’a veda etti

Polonyalı golcü geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Kırmızı-Beyazlı ekibe veda etti. Akdeniz ekibinin Ligue 1 ekibi Lens’ten kiraladığı 27 yaşındaki golcünün satın alma opsiyonu 4.5 milyon Euro idi. Polonyalı golcünün Antalyaspor'un çektiği ekonomik sıkıntılardan dolayı Kırmızı-Beyazlı yönetime "Bonservisimi almayın" dediği iddia edildi.

Antalyaspor tarihine geçti

Süper Lig’de Kırmızı-Beyazlı formayla 33 maça çıkan Polonyalı golcü çıktığı maçlarda 16 gol atarken iki asistlik katkı verdi. Adam Buksa ayrıca Akdeniz ekibiyle deplasmanda attığı 10 gol ile Samuel Eto’o ve Haji Wright’ı geride bırakarak Antalyaspor formasıyla bir sezonda en fazla deplasman golü atan futbolcu oldu.

İsmi Trabzonspor ile anılıyor

Sports Digitale’den Yağız Sabuncuoğlu’nun haberine göre bonservisi Lens’te bulunan ve 2027 yılına kadar sözleşmesi devam eden 27 yaşındaki golcü forvet Adam Buksa için Trabzonspor resmi teklif yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler