Antalyaspor - Galatasaray maçına 7 bin seyirci kaçak girmiş

11.08.2022 - 10:01 | Son Güncellenme: 12.08.2022 - 12:32

TFF, Galatasaray maçında usulsüz seyirci girişi nedeniyle Antalyaspor'u PFDK'ya sevk etti. Yapılan incelemede 7 bin seyircinin maça kaçak girdiği tespit edildi.

Antalyaspor - Galatasaray maçına 7 bin seyirci kaçak girmiş

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Antalyaspor ile Galatasaray arasında oynanan Süper Lig karşılaşmasını konuk takım 1-0 kazanırken, mücadelenin ardından skordan daha çok yaşanan taraftar olayları gündeme yerleşti. Resmi kayıtlara göre 21 bin 13 taraftarın giriş yaptığı 33 bin kişilik stadyumun büyük bölümünün dolduğu görülürken, önemli sayıda kaçak giriş tespit edildi.

Kameralar incelendi

Maç öncesi turnikelerin sağlıklı çalışmaması sebebiyle taraftarın saatlerce kuyrukta beklemesinin yanı sıra pek çok biletsiz ve Passolig kartı olmayan seyircinin giriş yaptığı gerekçesiyle tepki sesleri yükselirken, konu incelemeye alındı. Antalya Valiliği, Antalya Emniyet Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Antalyaspor Kulübü’nden yetkili isimler salı günü bir araya gelerek kameraları incelerken, kaçak giriş yapan seyircileri tek tek belirledi.

Trabzonspor maçı için önlem alınacak

Maç bileti olmayan kişilerin yanı sıra Passolig kartı bile bulunmayan seyircinin stadyuma alındığı belirlenirken, turnikeden birçok kez bir biletle iki kişinin geçtiği, bunun yanında bazı futbolcuların aileleri, protokol mensuplarının yakınlarının da usulsüz giriş yaptığı öğrenildi. Elde edilen kaçak giriş rakamının 7 bine ulaştığı ve bunun da bir rekor olduğu ifade edildi. Yapılan incelemelerin ardından önümüzdeki hafta Antalya’da oynanacak Trabzonspor maçında aynı görüntülerin oluşmaması için tedbir alınacağı öğrenildi. 

İlgini Çekebilir
Antalyaspor - Galatasaray maçında ilginç tesadüf!
Habere Git

PFDK’ya sevk edildi

Konuyla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu da harekete geçti. İlk haftadan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Antalyaspor hakkında yapılan açıklamada, “Antalyaspor Kulübü’nün Galatasaray müsabakasındaki usulsüz seyirci alınması sebebiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevkine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Biletler 120 ile 400 TL arasında satıldı

Antalyaspor ile Galatasaray arasındaki mücadelede bilet fiyatları 120 ile 400 TL arasında değişen fiyatlarla satıldı. Futbolseverler; 120 TL, 150 TL, 200 TL, 250 TL, 300 TL, 350 TL ve 400 TL arasında değişen ücreti ödemesi halinde mücadeleyi stadyumda takip edebilecekti.

Senin için hazırladığımız haberler